Минфин - Курсы валют Украины

Установить

Закрытие счета

×

Введите ваш E-mail
для оформления подписки:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!


Уважаемый Андрей!

В дополнение к оформенной подписке
вы можете также получать:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
×

Получайте по E-mail самые главные
финансовые новости Украины и мира:

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
Подписаться
не засчитана Модерация сайта не подтвердила отзыв
Viktor130 14 января 2020, 23:23
Кто-то уже закрывал счет Монобанка? Действительно ли он закрывается по сообщению в мессенджере за 45 дней или есть какие то подводные камни?
Обратил внимание в договоре на такой нюанс, что для закрытие договора по инициативе клиента происходит путем подачи соответствующего заявления в банк а если банк хочет разорвать договор то он может и в мессенджер написать и электронное письмо отправить и сообщение в мобильное приложение отправить. Схема закрытие договора по желанию клиента как-то указана размазано: каким образом, в каком виде и куда конкретно подается заявление (в банк лично или мессенджер) нет информации в договоре).
«Розірвання Договору за ініціативою Клієнта здійснюється шляхом подання до Банку заяви про розірвання Договору. Розірвання Договору за ініціативою Банку здійснюється шляхом відповідного повідомлення Клієнта будь-якими каналами дистанційної комунікації, в тому числі, але не виключно, шляхом надсилання відповідного повідомлення на електронну пошту Клієнта та/або надіслання повідомлення в Мобільний додаток тощо».
monobank
Ответ банка
15 января 2020, 17:47
Вам просто нужно будет обратиться к нам на линию поддержки в чате или по телефону, и оставить заявку на закрытие карты, карта будет закрыта через 45 дней.

Комментарии - 6

+
+2
Stonecold
Stonecold
15 января 2020, 19:20
#
По суті, гарне питання, яке задають абсолютно всім банкам. Буде цікаво почитати коменти.

В інтернеті багато колізій у правильному розумінні термінів «закрити картку» і «закрити/розірвати договір» й випадків коли закривають картку, а просять розірвати договір.
Це юридично різні речі чи однакові?
Як на мене - різні.

Тут все має робитися згідно Постанови НБУ «Про затвердження Інструкції про порядок відкриття і закриття рахунків клієнтів банків...»

Пункт 148. (Я скоротив його)
Поточний рахунок клієнта закривається на підставі його заяви про закриття поточного рахунку, складеної в довільній формі із зазначенням таких обов'язкових реквізитів:
1) найменування банку;
2) найменування клієнта [прізвища, імені, по батькові, )] власника рахунку; ІПН
3) номера рахунку, який закривається;
4) реквізитів рахунку, на який перераховується залишок коштів на поточному рахунку клієнта, або вимоги фізичної особи про видачу залишку коштів готівкою;
5) дати складання заяви, підпис

Заява про закриття поточного рахунку може подаватися до банку в електронній формі засобами інформаційних, телекомунікаційних, інформаційно-телекомунікаційних систем, якщо це передбачено договором банківського рахунку.
+
+2
Stonecold
Stonecold
15 января 2020, 19:22
#
149. Банк за наявності коштів на поточному рахунку, який закривається на підставі заяви клієнта, здійснює завершальні операції за рахунком [з виконання платіжних вимог на примусове списання (стягнення) коштів, виплати коштів готівкою, перерахування залишку коштів згідно із заявою клієнта].

Датою закриття поточного рахунку вважається наступний після проведення останньої операції за цим рахунком робочий день. Датою закриття поточного рахунку є день отримання банком заяви від клієнта, якщо на поточному рахунку власника немає залишку коштів, а заява подана в операційний час банку.

У заяві про закриття поточного рахунку (паперовій копії заяви в електронній формі) головний бухгалтер банку або інша уповноважена особа банку зазначає дату та час отримання заяви, дату закриття рахунку та засвідчує це своїм підписом. Заява про закриття поточного рахунку зберігається в справі з юридичного оформлення рахунку.

Банк закриває рахунок клієнта та видає клієнту довідку про закриття рахунку безкоштовно))))
+
0
Viktor130
Viktor130
15 января 2020, 19:39
#
В том то и вопрос, что в договоре просто указано «...шляхом подання до Банку заяви про розірвання Договору». Расторжение договора по инициативе банка расписано четко что и как «...будь-якими каналами дистанційної комунікації».
Возможно кто то поделится личным опытом?
+
0
Stonecold
Stonecold
15 января 2020, 20:39
#
У мене досвіду нажаль немає

+
0
Viktor130
Viktor130
16 января 2020, 8:56
#
Банк указал информацию по закрытию карты. Как не банку знать, что закрытие карты и закрытие счета это совершенно разные вещи.
+
0
Toxa David
Toxa David
16 января 2020, 12:18
#
Закрытие карты - карта не кошелек который можно открыть и закрыть. Закрытие счета к которому подвязана карта или просто счета по карте - более правильно. У вас может быть несколько счетов и несколько карт - «заява про розірвання Договору» на обслуживание в банке это закрытие всех счетов открытых на ваше имя и по вашему инн коду. Опыта закрытия в этом банке нет и надеюсь не будет.»Тут все має робитися згідно Постанови НБУ «Про затвердження Інструкції про порядок відкриття і закриття рахунків клієнтів банків...» - с этим согласен полностью.
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться
 

Курс валют в monobank

Валюта Покупка Продажа
USD 41 41.4903
EUR 44.95 45.4504
Все курсы банка

Курс валют в monobank

Валюта Покупка Продажа
USD 41 41.4903
EUR 44.95 45.4504
Все курсы банка