Минфин - Курсы валют Украины

Установить

Біла карта: перші враження

×

Введите ваш E-mail
для оформления подписки:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!


Уважаемый Андрей!

В дополнение к оформенной подписке
вы можете также получать:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
×

Получайте по E-mail самые главные
финансовые новости Украины и мира:

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
Подписаться
не засчитана Модерация сайта не подтвердила отзыв
kingcity 3 января 2020, 18:17
Як кажуть, «не витримала душа поета» — минулого місяця я знову підписався у групу бета-тестерів Моно і головним мотивом, який мене до цього спонукав, було скоріше отримання нової «фішки» Моно — білої карти. Це дебетна карта (без кред.ліміту), на якій можна тримати власні кошти і використовувати їх незалежно від кредитних. Процес замовлення карти максимально простий і послідовний — у додатку вибираємо відкриття білої карти, далі тип карти, віртуальна (безкоштовно) чи пластикова (150 грн., я вибрав її), далі платіжну систему — VISA чи Mastercard, далі є можливість додати фото — вибрати готове з телефона чи зробити селфі, та й на цьому все.Карта, як і раніше відправляється клієнту «Новою Поштою», просто у додатку є можливість вибрати відділення, на яке вона буде доставлена.Не дивлячись на передсвятковий період, доставлена карта була швидко — менше тижня. Якщо візуально порівнювати її з моєю чорною картою, яку я отримував на початку 2018р., то крім кольору, є ще ряд відмінностей: 1) у правому верхньому кутку чорної карти вказано її валюту (UAH), на білій цього немає; 2) на білій карті контактна площадка чіпа є помітно меншою за площею; 3) пластик, з якого зроблено білу карту є відчутно більшої товщини. Активація карти пройшла без проблем — просто відсканував її у додатку. Всі сервіси (перекази, попвнення ч-з iBox і т.д) працюють нормально Сьогодні здійснив перший розрахунок — все пройшло добре, кешбек теж було нараховано коректно.
Як на мене, така можливість є корисною — розділити кредитні і власні кошти і дати клієнту змогу використовувати їх незалежно одні від інших. Звичайно, можна практично у будь-якому банку відкрити дебетну і кредитну карти і користуватись ними як завгодно.Але є один нюанс — там це будуть два окремих продукти, кожен зі своїми умовами, тарифами і т.д. Тут же ми маємо дві карти різного призначення в рамках одного продукту. Образно кажучи, це як два відділення одного гаманця. Тому вдячний Моно за корисне нововведення, бажаю проекту подальшого динамічного розвитку.
monobank
Ответ банка
monobankua 4 января 2020, 12:18
Вельми вдячні за відгук! Вдосконалюватимемося і надалі!

Комментарии - 26

+
0
Владимир Пчелко
Владимир Пчелко
3 января 2020, 18:26
#
Для тех кто желает не морочить себе голову банками — это огромный +. Но отсутствие % на остаток и повышенного кешбека при использовании кредита на черной, намекает, что оптимальный вариант — это оформить белую карту на родственника (при хороших отношениях и понимании), и использовать её как свою.
+
0
kingcity
kingcity
3 января 2020, 18:34
#
Можна і такий варіант розглядати. Тільки родичу доведеться дві карти оформлювати — біла видається лише після оформлення чорної. Тільки який тоді зміст у білій — якщо родич згідний віддати Вам свою карту і нести всю відповідальність за її використання (та й до Вас у майбутньому можуть бути претензії за використання чужої карти), то достатньо оформити чорну, встановити на ній нульовий ліміт і користуватись нею як дебетною.
А щодо кешбеку — для мене це просто приємна дрібниця, трошки більше чи менше — мені не принципово.
+
0
Владимир Пчелко
Владимир Пчелко
3 января 2020, 21:16
#
Ну можно просто черную оформить, без лимита. И использовать её без всяких ограничений с %на остаток и пониженный %на кешбек.
+
0
kingcity
kingcity
3 января 2020, 21:38
#
Кожен сам робить собі вибір - головне, щоб вибір був.
+
0
ivandanilich
ivandanilich
3 января 2020, 18:28
#
Молодец, бесплатно поработаешь на дядю, таких любят, кто за спасибо работу делает. Как звериный оскал банка повернется против тебя, вспомнишь потом свою благотворительность. Лично я жалею что когда-то тестировал и отправлял баги моно — банк оказался ***
+
+30
kingcity
kingcity
3 января 2020, 18:36
#
Ivandanilich, відпочинь. Надоїли твої соплі під кожним відгуком.
+
0
ivandanilich
ivandanilich
3 января 2020, 19:05
#
Так ты тоже надоел за рубль пишешь отзывы
+
+15
corsww
corsww
3 января 2020, 19:02
#

ivandanilich
Вам бы к психиатру хорошему. Вербальная агрессия говорят все таки лечится.
+
0
Toxa David
Toxa David
4 января 2020, 9:02
#
К сожалению не увидел существенных различий между функционалом белой и черной карты и применить белую (имея черную) кроме зарплатного проекта не знаю куда. Мне как человеку имеющему несколько кредитных карт и две карты для выплат третья карта для выплат (белая ) не нужна (не вижу существенного преимущества данной карты). Для особых потребностей банк позволяет открыть виртуальную карту в разных валютах (активно пользуюсь в привате и монобанке).
+
0
kingcity
kingcity
4 января 2020, 13:09
#
Основна ідея білої карти - дати можливість клієнту користуватись кредитними і власними коштами незалежно одними від інших. Це реалізовано. Наскільки це комусь потрібно чи ні - кожен сам вирішує. Важливо, що вибір є.
+
0
Toxa David
Toxa David
4 января 2020, 16:52
#
«дати можливість клієнту користуватись кредитними і власними коштами» — ну так у меня на черной карте и кредитные и собственные средства выделены разными строчками и я имею такую возможность пользоваться как кредитными так и собственными средствами иногда перехватывая из кредитных при отсутствии полной суммы в собственных (удобно) и смысла их разделять по картам не вижу. «Зняття готівки за карткою в Українi – 0,5% від суми зняття власних коштів» — вот если бы снятие денег с белой в любом банкомате было бы 0% то возможно и появился бы смысл но на данный момент это не так. https://www.monobank.com.ua/taryfy Белая карта.
+
0
Toxa David
Toxa David
4 января 2020, 17:01
#
«Зняття коштів, які є заробітною платою або зарахуванням власних коштів від діяльності ФОП, у сумі до 50 тис грн. на місяць 0% від суми знаття» — кто бы помог расшифровать Зняття коштів — где? в банкоматах любых банков или в отделениях (кассах) банков партнеров? или в банкоматах и отделениях банков партнеров? не четко. Кто подскажет? К стати у черной карты тоже есть такой пункт.
+
0
Lordie
Lordie
6 января 2020, 14:49
#
«Основна ідея білої карти — дати можливість клієнту користуватись кредитними і власними коштами незалежно одними від інших. Це реалізовано.»
Власне, саме це і не реалізовано. Адже в жодному іншому банку України дебетна картка клієнта не стає, кхм, кастрованою у випадку активного використання кредитної картки того ж банку. Це виключно ноу-хау від monobank
+
0
kingcity
kingcity
6 января 2020, 16:29
#
До появи білої карти  я не міг скористатись кредитними коштами, поки на рахунку були власні. Тепер можу. Тому вважаю ідею реалізованою. Щодо «кастрованості» - так, тому що обі карти відкриваються в рамках одного продукту. про це я написав. «Це виключно ноу-хау від monobank» - саме так. Добре це чи погано - це можна обговорювати, однозначності тут не буде. Зрештою, кожен сам собі вибір може зробити, добре що він є. Щодо інших банків - я теж писав, не проблема відкрити у будь-якому банку кредитну і дебетну карти, але це будуть два різні продукти, кожен зі своїми умовами. Власний приклад - у ПУМБі у мене є дебетна «всеКарта» і кредитна «всеМожу» - абсолютно два різні, незалежні один від другого продукти. У всякому разі для мене нововведення Моно цікаве, щодо решти клієнтів - кожен сам собі вибір робить.
+
0
Lordie
Lordie
7 января 2020, 22:10
#
Перепрошую, а з якого дива ви вирішили що це відбувається «в рамках одного продукту»?
+
0
kingcity
kingcity
8 января 2020, 0:27
#
А ніякого дива нема.Як на мене, це очевидно - хоча б тому, що білу карту неможливо відкрити незалежно від чорної - для початку має бути відкрита вона, а тоді вже додатково може відкрита біла (якщо є потреба незалежного використання кредитних і власних коштів).Далі - вони взаємопов`язані між собою (умови по білій залежать від наявності заборгованості по чорній). Так що, як я написав, це «два відділення одного гаманця».Зрештою, якщо я неправий - нехай би представник банку сказав, як вони позиціонують цю карту.
+
0
Lordie
Lordie
8 января 2020, 9:12
#
Те, що банк не в змозі надати один продукт без іншого не робить ці продукти одним і тим же продуктом. Бо так можна заявити, що й депозити теж один продукт з чорною карткою, і розстрочка теж один продукт... вони ж усі не надаються без відкриття чорної картки!

Давайте спиратись на наявні документи банку, а не «як на мене» та «це очевидно».
+
0
kingcity
kingcity
8 января 2020, 13:11
#
« наявні документи банку»- я не проти, але хіба в документах десь сказано, що це окремий продукт ?
+
0
Lordie
Lordie
8 января 2020, 16:43
#
Якщо він описаний у тарифній політиці окремою секцією, то певно що так?
+
0
kingcity
kingcity
9 января 2020, 11:05
#
Не впевнений, що розміщення інформаціі в окремій секції є юридичним підтвердженням того, що це окремий продукт. Зрештою, щоб не сперечатись довго з цього приводу, я задав це питання представнику банку у спільноті monobank community на ФБ. Ось відповідь представника банку  Владислава Іванова :

"Біла карта допомагає розділити ваші фінансові потоки між кредитними коштами на чорній карті, і особистими на білій карті. Якщо у вас на чорній карті немає кредитних коштів, то біла карта може бути зручна вам у віртуальному вигляді для оплати в інтернеті, або для накопичення коштів. У будь-якому випадку біла карта виступає як доповнення до чорної."
+
0
Lordie
Lordie
9 января 2020, 11:09
#
І депозит виступає як доповнення. І розстрочка. І стікери з котиками... а взагалі, це цілком в дусі монобанку - дати детальну відповідь, у якій описано все, окрім суті питання.
+
0
corsww
corsww
4 января 2020, 13:54
#
Я согласен с вами. Никогда не было нужды разделять средства. Поэтому для меня эта белая как говорят пяте колесо до воза. Только возни больше
+
0
kingcity
kingcity
4 января 2020, 13:58
#
Звідки зайва «возня» ? Білу карту ніхто ж не примушує оформляти. Користуйтесь послугами банку як і раніше, без неї, та й все.
+
0
corsww
corsww
4 января 2020, 14:09
#
Я где то написАл что я против ее или ругаю, что она есть? Я просто сказал, что не понимаю зачем она лично мне нужна. Или вы против этого?
+
0
kingcity
kingcity
4 января 2020, 14:19
#
«Или вы против этого?» - ні в якому разі. Просто зі слів «Только возни больше» склалось враження, що її поява спричинила вам зайві незручності.
+
0
corsww
corsww
4 января 2020, 14:58
#
Нет это были просто размышления. Даже не собирался заказывать
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться
 

Курс валют в monobank

Валюта Покупка Продажа
USD 41 41.4903
EUR 44.95 45.4504
Все курсы банка

Курс валют в monobank

Валюта Покупка Продажа
USD 41 41.4903
EUR 44.95 45.4504
Все курсы банка
Главная / Банки Украины 🏦 / monobank 💰 / Отзывы о monobank 📝 / Біла карта: перші враження