Минфин - Курсы валют Украины

Установить

Власник збанкрутілого банку «Михайлівський» втік за кордон

×

Введите ваш E-mail
для оформления подписки:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!


Уважаемый Андрей!

В дополнение к оформенной подписке
вы можете также получать:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
×

Получайте по E-mail самые главные
финансовые новости Украины и мира:

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
Подписаться
без оценки
edison1582 22 сентября 2016, 0:20
Прокуратура Києва розраховує залучити до відповідальності власника мережі з продажу побутової техніки та електроніки «Ельдорадо» і ТОЦ Gulliver Віктора Поліщука за банкрутство банку «Михайлівський», в якому він раніше володів 92,501% статутного капіталу.
Про це повідомив перший заступник прокурора Києва Павло Кононенко, передає «Інтерфакс-Україна».
«Забрав свої залоги (з банку» Михайлівський «) і втік за кордон… Шанс (притягнути до відповідальності Поліщука) є», — сказав він в ході засідання комітету Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності у вівторок.
Перший заступник прокурора Києва також повідомив, що у цій справі вже заарештовано колишнього голову правління банку «Михайлівський» Ігоря Дорошенко і колишнього директора «Інвестиційно-розрахункового центра» Михайла Канюка, а заступник глави правління банку Денис Панфілов — в розшуку.
Кононенко також допустив, що куратор Нацбанку, який працював у банку з грудня 2015 року міг знати про незаконні операції, але визнав, що його діяльність ще не досліджена.
Заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) Андрій Оленчик в ході засідання заявив, що шахрайська схема, за якою працював з вкладниками банк «Михайлівський», до сих пір застосовується в ряді інших банків, про що Фонд гарантування вже повідомив відповідним органам влади.
«Насправді на ринку такі схеми є і в інших банках і ми зараз про це інформуємо відповідні державні служби та сподіваємося що ці схеми будуть прикриті і не повториться більше трагедія цих 14 тис людей», — сказав він.
«У людей гроші були вкрадені… Класичний механізм, для цих 14 тис осіб, передбачений законом про систему гарантування вкладів, в даній ситуації застосувати неможливо», — додав Оленчик.
За його словами, президент доручив створити робочу міжвідомчу групу з вирішення проблеми з вкладниками банку «Михайлівський», але її формування все ще не завершено.
Глава підкомітету з питань цінних паперів, фондового ринку, діяль

Комментарии - 14

+
+6
dezember
dezember
22 сентября 2016, 9:10
#
Про них НБУ знав ще рік назад, визнавши його проблемним перший раз на початку 2015 р.і призначивши туди куратора. Нікчемним за своїм характером є нікчемлення операцій з зарахування коштів 19.05.2016 на поточні рахунки вкладників банку з рахунків ІРЦ та КІЦ, що не відповідає нормам закону. Посилання ж на ст. 216 Цив. код., як на підставу для повернення зазначених коштів з рахунків вкладників банку, є повним маразмом. Твердження Фонду про відсутність на це коштів у фінкомпаній є від лукавого і вішанням локшини на вуха всім підряд, адже якби грошей у них на рахунках не було, здійснити ці перерахунки було б фізично не можливо.
+
0
SAndreyS
SAndreyS
22 сентября 2016, 9:44
#
Вы специалист по опер системе банка и знаете что возможно, а что нет?
В скольких опер системах банков Вы работали?
+
0
денег нет...  но вы держитесь
денег нет... но вы держитесь
23 сентября 2016, 16:44
#
Dezember Да все верно… это даже подтвердилось на заседании комитета ВР...http://komfinbank.rada.gov.ua/komfinbank/control/uk/doccatalog/list?currDir=50139
+
+15
dezember
dezember
22 сентября 2016, 9:39
#
А те, як і звідки у них з«явилися ці гроші, вкладники цього не можуть знати і це їм не цікаво, бо вони є добросовісними набувачами. а не фінінспекторами. Відповідно до ч.3 ст. 1049 ЦК позика вважається повернутою в момент повернення позикодавцеві ( якими є вкладники БМ ) речей, визначених родовими ознаками або ЗАРАХУВАННЯ ГРОШОВОЇ СУМИ, ЩО ПОЗИЧАЛАСЯ, НА ЦОГО БАНКІВСЬКИЙ РАХУНОК, іцим все сказано. В ст.216 зазначено, що у разі недійсності правочину кожна із сторін зобов»язана повернути другій стороні все, що вона одержала на виконання такого правочину,
+
+6
dezember
dezember
22 сентября 2016, 10:22
#
Банк в розрахунках позичальника з позикодавцем не є сороною, він виконує в даному випадку лише наказ власника рахунку на перерахування коштів. Частиною 2 ст. 216 ЦК передбачено, що якщо у зв«зку з вчиненням недійсного правочину другій стороні або третій особі завдано збитку та моральної шкоди, вони підлягають відшкодуванню ВИННОЮ СТОРОНОЮ. Чув хто-небудь про те, що той кому боржний повернув борг, був в цьому винний? Адже не вкладник заліз у банк і сам собі перерахував гроші. А чи не є зловживання повноваженнями попрання Фондом Конституції України І застосування до правовідносин, які виникли між Фондом і вкладниками станом на 23.05.2016 актів, які не можуть мати до них відносин, зокрема Рішення № 826 від 26.05.2016, яке набрало чинності 13.07 2016.
+
0
Наталя Ех
Наталя Ех
22 сентября 2016, 12:03
#
«Чув хто-небудь про те, що той кому боржник повернув борг, був в цьому винний?» +++
Просто анекдот — в якому вкладники стали крайніми
+
+13
dezember
dezember
22 сентября 2016, 11:03
#
Відповідно до ст. 58 конституції України закони та інші нормативно-правові акти НЕ МАЮТЬ ЗВОРОТНЬОЇ ДІЇ В ЧАСІ. Згідно з офіційним тлумаченням цієї норми Конституційним Судом України "… дію нормативного акту в часі треба розуміти так, щовона починається з моменту набрання цим актом чинності, тобто до події, факту ЗАСТОСОВУЄТЬСЯ ТОЙ ЗАКОН АБО ІНШИЙ НОРМАТИВНО- ПРАВОВИЙ АКТ, ПІД ЧАС ДІЇ ЯКОГО ВОНИ НАСТАЛИ АБО МАЛИ МІСЦЕ. Незаконне відтермінування виплат з вкладами і не включення великої чисельності власників депозитних рахунків до реєстрів на виплату коштів, заморожування Їх і не нарахування процентів уже нанесло вкладникам збитків на сотні тис. грн. А чи не є злочином дії Фонду з втручання в банківські проводки і коригування їх на свій розсуд, в результаті чого залишки на карткових рахунках зменшилися і є цілком вірогідним, що у окремих людей інформація про залишки коштів зовсім стерта.
+
0
Наталя Ех
Наталя Ех
22 сентября 2016, 12:07
#
Хай би вже комісію зформували, а то вже місяць ніяк роздуплитись не можуть — а вдумайтесь сформувати не можуть, а як же вона бідолашна буде працювати — при такому бюрократично-корупційному преферансі?
+
+6
dezember
dezember
22 сентября 2016, 12:15
#
Наведене вище підтверджує факти зловживання Фондом своїми повноваженнями, які спричинили тяжкі наслідки і завдали матеріальної шкоди вкладникам БМ на суму біля !,5 млрд. грн. Є всі підстави стверджувати, що ці дії здійснюються за відома НБУ і для створення фону, що нібито винні в усьому цьому власники банку, його менеджмент і самі вкладники, але не в якій мірі не чиновники НБУ, які уже давно знали про існування фінансової піраміди при БМ, але потурали цьому, За свою службову недбалість ціною в 1, 5 млрд.грн. (ч. ст.367 ККУ) нікому із тих, хто відповідає за банківський наглян, нести відповідальність не має бажання. Слід зазначити, що відповідальність за зловживання своїми повноваженнями «… аудитором, нотаріусом, оцінювачем, УПОВНОВАЖЕНОЮ ОСОБОЮ АБО СЛУЖБОВОЮ ОСОБОЮ ФОНДУ ГАРАНТУВАННЯ ВКЛАДІВ ФІЗИЧНИХ ОСІБ… з метою отримання неправомірної вигоди для себе чи інших осіб, якщо це завдало істотної шкоди охонюваним законом правам та інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам юричних осіб ,,,» передбачена ст. 365-2 кримінального кодексу України в його останній редакції (див на закон. рада с. 11), в даному випадку частина 3, а строк від 5 до 8 років. Відкриття кримінального провадження за цими статтями проти службових осіб Фодну та НБУ — шля до відновленя прав вкладників, Використовуйте свій шанс, панове, Звертайтесь організовано і колективно до правоохоронних органів.
+
+16
Наталя Ех
Наталя Ех
22 сентября 2016, 12:16
#
І Поліщук в них втік і Панфілов — а чого б їм не утекти, як спочатку за місяць до видачі ордера, на всю країну кричать про те що засадять на років 5 — люди добрі може то собі вкрасти кілька мільярдів і відсидіти так років 5 — це десь по 200 мільйонів в рік за перебування на нарах і не факт що до цього дійде взагалі — щось наша судова і провоохоронна системи зовсім слабі — тяжко жити шкода вмерти в такій державі
+
+6
денег нет...  но вы держитесь
денег нет... но вы держитесь
23 сентября 2016, 15:18
#
І Поліщук в них втік… да у них все через одно место врут и будут врать… Власник мережі з продажу побутової техніки та електроніки «Ельдорадо» Віктор Поліщук нікуди з України не виїжджав і виїжджати не збирається, заявляє прес-служба бізнесмена...http://news.finance.ua/ua/news/-/385183/biznesmen-polishhuk-sprostuvav-povidomlennya-pro-vyyizd-z-ukrayiny
+
+17
Evgen71
Evgen71
22 сентября 2016, 18:50
#
Пока не введем 56 растрельных статей как в Китае так и будут такие Полищуки грабить народ, а так сеть магазинов Эльдорадо работает, бабки капают и чхал он на Всех
+
+6
денег нет...  но вы держитесь
денег нет... но вы держитесь
23 сентября 2016, 15:45
#
А кого ограбил Полищук? расскажите кого и как… а то звездежжа много а фактов то ноль…
+
+6
денег нет...  но вы держитесь
денег нет... но вы держитесь
23 сентября 2016, 15:46
#
Сеть магазинов Эльдорадо тоже вас ограбила?.. может еще и сеть фокстрот или алло?
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться
 
Главная / Банки Украины 🏦 / Банк Михайловский 💰 / Отзывы о Михайловском 📝 / Власник збанкрутілого банку «Михайлівський» втік за кордон