Минфин - Курсы валют Украины

Установить

неправильно оформлене доручення

×

Введите ваш E-mail
для оформления подписки:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!


Уважаемый Андрей!

В дополнение к оформенной подписке
вы можете также получать:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
×

Получайте по E-mail самые главные
финансовые новости Украины и мира:

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
Подписаться
без оценки
galavet 12 октября 2015, 12:09
Доброго дня.Допоможіть, будь ласка.порадою.В нотаріуса мною було оформлено доручення на ім*я сестри про право розпоряджатися моїми коштами в банках і установах з правом мого підпису.Проте, доручення не є вірним, оскільки має містити текст:«а також відшкодування коштів за вкладами від Фонду гарантування,»-однак, зайшовши на сторінку сайту фонду я прочитала наступне:«Що має бути зазначене у довіреності для того, щоб отримати кошти?
Довіреність на отримання коштів має містити, зокрема, але не виключно, фразу про те, що довірена особа має право «отримувати кошти в будь-яких фінансових та банківських установах, а також відшкодування коштів за вкладами від Фонду гарантування вкладів фізичних осіб».
Однак, вказана фраза в тексті довіреності носить рекомендаційний і факультативний характер, а отже не може трактуватись будь-яким банком-агентом як обов’язкова норма, відсутність якої є підставою для відмови у виплаті коштів.
Банки-агенти не мають права відмовляти представникам (повіреним) вкладників у виплаті коштів із посиланням на те, що в тексті довіреності відсутнє уточнення про виплату коштів за рахунок або від імені Фонду, або застереження про право отримувати кошти від Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.»документ було оформлено в нотаріуса, з цим дорученням я ходила в Укрексім банк, де вони підтвердили правильність змісту, банк претензій на виплату немає, проте виплату блокують з області за неправильність оформлення.Усім наперед вдячна за відповіді.
Дельта Банк
Ответ банка
12 октября 2015, 14:38
galavet, доброго дня,
в описаному випадку для урегулювання питання рекомендуємо звертатись до Контакт-Центру Укрексімбанку або ФГВФО.

Комментарии - 4

+
0
galavet
galavet
12 октября 2015, 12:26
#
На даний час я за межами України, що мені робити? Чи можна онлайн по скайпу оформити нове доручення, чи попереднє є вірним?
+
0
DixiDixi
DixiDixi
12 октября 2015, 14:18
#
У меня была такая же ситуация летом, когда выплачивал Приват.Мой родственник тоже находился
не в Украине.Пришлось оформлять новую доверенность в консульстве, а потом мне ее переслали заказным письмом.Последний транш получала в Укрэксиме и опять не без проблем. Они сказали, что получили письмо от ФГВ, что если доверенность « не свежая»( а родственник оформил летом, но она действительна по февраль 16 г.), то надо принести справку от нотариуса о том, что лицо, выдавшее доверенность, не отозвало свою же доверенность.Частные нотариусы вообще не хотели ничего делать, потому что по их словам, не сталкивались с таким. В итоге, в гос. конторе мне справку дали, только я опять убила кучу времени и нервов и немного денег за справку. В консульстве на оформление надо около 60 евро.Плюс такси еще больше, потому что корабль не стоит в портах сутками. Такая была у меня история. Потом мне кто-то сказал, что нотариус мог бы дописать от руки ту требуемую фразу от ФГВ, а потом заверить свою поправку.
+
0
DixiDixi
DixiDixi
12 октября 2015, 14:23
#
На обратной стороне нотариус пишет исправленному верить и ставит печать. Но это если нотариус захочет вам помочь. Но стоит попробовать. Или оформлять в консульстве Украины в той стране, где вы сейчас. Подробности( время приема, как добраться, стоимость услуг и т.д.) узнайте на сайте консульства.
Удачи вам!
Да, если надумаете оформлять в консульстве, то когда ее получат здесь в Украине, доверенность надо внести в единый реестр доверенностей, т.е. вашим родственникам надо будет идти к гос.нотариусу для этого.Стоит 20 или 30 грв, точно не помню.
+
0
galavet
galavet
12 октября 2015, 18:01
#
Щиро вдячна за відповідь.В цій ідіотській ситуаціїї, в якій опинилися вкладники банків не факт, що не виплине ще щось.Усім бажаю успіхів.
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться