Минфин - Курсы валют Украины

Установить

Поможыть розібратися?

×

Введите ваш E-mail
для оформления подписки:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!


Уважаемый Андрей!

В дополнение к оформенной подписке
вы можете также получать:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
×

Получайте по E-mail самые главные
финансовые новости Украины и мира:

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
Подписаться
Yura86 28 мая 2015, 16:40
Згідно до положень ст. ст. 45, 49 Закону «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» (далі по тексту – Закон) у випадку прийняття Національним банком України рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію неплатоспроможного банку, про що Фонд повідомляє шляхом розміщення на сайті Фонду та опублікування в газетах «Урядовий кур'єр» та «Голос України», вкладникам та іншим кредиторам неплатоспроможного банку потрібно протягом 30 днів з дня опублікування Фондом зазначеного рішення пред’явити свої кредиторські вимоги.

Підводячи підсумок вище наведеному, потрібно акцентувати увагу вкладників та кредиторів банку на наступних діях, які необхідно вчинити у випадку визнання банку неплатоспроможним, спрямованих на задоволення своїх вимог.

1. У випадку визнання банку неплатоспроможним та введення тимчасової адміністрації, необхідно звернутися до банку-агента (який додатково визначається Фондом) через який проводяться виплати за вкладами у межах гарантованої суми (200 000 грн.), із відповідною заявою про виплату.

2. У випадку не отримання гарантованої суми під час дії тимчасової адміністрації через банк-агент визначений Фондом, необхідно звернутися із заявою про виплату безпосередньо до Фонду, який у свою чергу відповідно до ст. 28 Закону розпочинає виплату відшкодування коштів вкладникам, їх представникам та спадкоємцям у національній валюті України в готівковій або безготівковій формі не пізніше семи днів з дня прийняття рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку.

3. Кредиторам та вкладникам сума вкладів яких перевищує гарантовану, необхідно протягом 30-ти днів від дня публікації оголошення в газетах «Урядовий кур’єр» або «Голос України» про ліквідацію банку, заявити свої кредиторські вимоги, які у випадку їх акцептування, будуть погашатися у порядку черги визначеної Законом.

Тобто, перше, по Дельта-банку, треба з документами туди під'їхати, написати заяву, першочергово по рішенню судів, потім по строкам подачі заяв

Комментарии - 2

+
0
Виктор Малиновський
Виктор Малиновський
28 мая 2015, 18:20
#
Читайте:
minfin.com.ua/blogs/VkladnukViktor/65558/

По Дельте на даный момент нужно ждать известий от ФГВФО.
+
0
orion13
orion13
28 мая 2015, 20:35
#
Ще не оголошено про ліквідацію банку. Отже не начався термін подачі заяв.
Дані вимоги стосуються тільки юридичних осіб та фізичних осіб підприємців, яки мали рахунки у банку, а також фізичних осіб у яких вклад перевищує суму відшкодування (200 тис. грн.), на суму перевищення. Все це 7 та подальші черги кредиторів банку. Якщо зможе все получити навіть четверта черга — буде добре…
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться