Минфин - Курсы валют Украины

Установить

Аукціон по розпродажу заставного майна ДельтаБанку?!

×

Введите ваш E-mail
для оформления подписки:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!


Уважаемый Андрей!

В дополнение к оформенной подписке
вы можете также получать:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
×

Получайте по E-mail самые главные
финансовые новости Украины и мира:

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
Подписаться
не засчитана Модерация сайта не подтвердила отзыв
Христина Ш 27 мая 2018, 13:34
Недавно отримала дивний лист нібито вд ТзОВ «Колекторське агенство Фактор», складеного, до речі, абсолютно дивно:
— в верхній частині перелічено всі можливі служби, але не зрозуміло, чи то лист до них, чи то від них, при цьому ньому закреслено чорним маркетром (!!) відділ виконавчої служби :)
— далі йде назва, що це Заява про відкриття провадження, на підставі «… напису… нотаріуса від » — далі знов закреслено чорним маркером!!! ))))
— і тут же фраза, що КА «… просить відкрити виконавче провадження, накласти арешт і т.д....» Тут вже у мене логіка зламалась.
Як вишенька — підпис (без посади та ініціалів) — теж закреслено чорним маркером! _)

Я не юрист, але нхіба кредити фізосіб може стягувати колекторське агенство? Тобто я десь читала, що це може робити лише банківська установа, яка викупить кредит?

Цей шедевр мене здивував ще тим, що виконавче провадження давно відкрито, — з 2010 здається року, ще коли це був кредит УкрСиб. Це іпотека в заставі. Відбулась і купа судів, Дельта Банк програв усі суди, що по стягненню заборгованості, що по зверненню стягнення на іпотеку. Програв банк і обидві апеляції.

У мене питання до юристів, які в цьому розбираються, — підкажіть, які можуть бути подальші дії?
Питання виникло тому, що далі я отримала дивну смс по вайберу, зміст якої в тому, що мій заставний кредит буде проданий в складі одного лоту 12.06.2018р. під таким--то номером. І єдиний, то зможе мені допомогти — це соціальна програма Чесний Курс, яка поможе мені на цьому аукціоні купити своє заставне майно.

Питання — хіба такі речі можливі? На підставі чого хтось виставляє без згоди власника його майно на аукціоні?
Тобто хтось в курсі, чи це правомірні дії? Що це за аукціон?

А також знову ж таки пару днів тому отримала дзвінка від ТзОВ Фінансова Компанія Женева, які також хочуть допомогти мені викупити заставу за 60% від її вартості. Коли попросила документи, скинули мені лише шаблон договору між ФО (мною) та ними про надання ними послуг н

Комментарии - 10

+
+24
7889
7889
27 мая 2018, 15:08
#
Есть вопрос к юристам — обратитесь к юристам :)
А если серьезно, похоже на развод.
+
+1
анатолий дробинин
анатолий дробинин
27 мая 2018, 18:17
#
Развод чистой воды. Чего только не придумают дельтовские подпевалы.
+
0
franklin0109
franklin0109
29 мая 2018, 4:51
#
https://sud.ua/ru/news/sud-info/118935-falshivye-sudebnye-resheniya-stalo-izvestno-ob-ulovkakh-kollektorov?utm_referrer=https%3A%2F%2Fzen.yandex.com
+
+1
Toxa David
Toxa David
29 мая 2018, 12:47
#
Купив лот за 5% от заявленной стоимости (в том числе и Ваш кредит) продать Вам за гарантированные (договор-гарантия) 60% — чем не бизнес. Вот если предложат за 10% то стоит подумать, но не предложат (или оформят так, что сроки исковой давности прервутся, а после подписания договора отправят документы повторно в суд).
+
0
Христина Ш
Христина Ш
29 мая 2018, 13:44
#
Так, я думаю не більше 10% їх мало б цілком влаштовувати. Питання в тому, що у цих людей жодних прав на майно! Де гарантія, що це законно? Я б сама не проти вирішити питання, але, по-перше, в реальній для мене сумі; а по-друге — в реального Заставодержателя.
+
+12
Христина Ш
Христина Ш
29 мая 2018, 13:42
#
Я попросила їх документи, які підтверджують їх права як Заставодержателя. Так вони мені скинули просто якийсь шаблон договору між (потенційно) фізособою та ними, про те, що вони після оплати суми в 20 тис.грн (аванс!) моніторять той аукціон, потім ми доходимо згоди стосовно вартості застави, потім вони за 60% викуповують цю заставу, потім переоформляють на ФО чи іншу особу вказане майно.

Це якщо коротко. Якщо зможу сюди прикріпити шаблон, зараз почитаєте.

Зрозумійте мене правильно, — я хочу вирішити це питання, але не таким тупим методом. Вони просто працюють по договору комісії, виявляється. Типу як ріелтори. Хто Заставодержатель — невідомо. Зараз пробую вияснити.

За це платити 60% вартості застави — навряд чи розумно.

Загалом мене хвилює одне питання — що це за аукціони і хто там усе вирішує? І як так стається, що при цьому немає ні згадки ні про ДВС, ні про нові суди?

В кого які думки ще?

+
0
Toxa David
Toxa David
30 мая 2018, 12:09
#
Не ведитесь. Условия абсолютно не выгодны для Вас. Предоплата за что? А если своевременно не выкупят (не отмониторят) то деньги как возвращать будут? А если по сумме не сойдетесь то что? договор напоминает договор об информировании и не более (т.е. фирма проделала работу проинформировала Вас когда и кому был продан Ваш кредит и за эту работу уже получила предоплату, все договор выполнен, информация предоставлена а дальше не срослось. Да и проценты которые берет фирма заоблачные. И правильно Вы мыслите они пока не новые владельцы Вашего долга (нет договора о праве переуступки долга) а только прощупывают почву и хотят от Вас получить гарантии выкупа, так о чем торговаться и тем более платить? Они на данный момент ни чего не теряют (так как еще ничего не купили), а Вы теряете деньги и даете зафиксированные на бумаге гарантии. Не ведитесь.
+
0
Toxa David
Toxa David
30 мая 2018, 12:25
#
ФГВФО проводит «голандские аукционы» где пакетами продает право требования долга. Вот в одном из таких пакетов и Ваш долг. ФГВФО его включил в пакет и ему все равно какие решения принял суд — об этом пусть потом болит голова у купившего пакет. Вы как кредитозаемщик согласно закона не имеете право выкупить свой долг (а тем более зачем вам весь пакет кредитов) вот и появляются посредники которые хотят выкупить пакет за 5% и распродать по 60% но для этого им нужны гарантии о выкупе с участников пакета, а как включить в пакет только тех кто подпишет договора это фирма с фондом договориться. Неплохой такой навар на Вашем горе.
+
0
Sergey62
Sergey62
30 мая 2018, 13:08
#
ЧИ МОЖЕ ВАШ КРЕДИТ У ПРОЦЕСІ ЛІКВІДАЦІЇ БАНКУ БУТИ ПРОДАНИМ
Протягом процедури ліквідації банку Фонд здійснює продаж його майна (активів). Одержані від реалізації кошти направляються на погашення вимог кредиторів банку.
Кредити – це один із основних активів банку, тому вони теж виставляються на продаж. Придбати їх на відкритих торгах (аукціонах) можуть юридичні та фізичні особи (окрім самих позичальників та поручителів за договорами, права вимоги за якими виставляються на продаж). Інформація про виставлені на продаж активи оприлюднюється у друкованих засобах масової інформації, на сайті банку та на веб-сайті Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.
У разі продажу кредиту, новий кредитор письмово повідомляє позичальника про заміну кредитора за кредитним договором та вказує нові реквізити, на які слід повертати кошти. Факт продажу кредиту не змінює умови кредитного договору. У той же час, новий кредитор може запропонувати позичальнику змінити умови договору. Погоджуватися на нові умови чи ні – самостійне рішення позичальника.
Якщо позичальник не дотримується графіка платежів за кредитом, визначеного договором, неплатоспроможний банк має право застосовувати штрафні санкції. Банк також може звернутися до третіх осіб — суб’єктів господарювання за послугами з повернення заборгованості за кредитом або до суду. http://www.fg.gov.ua/dlia-pozychalnykiv
+
0
Sunnysunny
Sunnysunny
30 мая 2018, 13:40
#
Пусть выкупают кто хочет, а потом по факту уже сможете торговаться с новым кредитором (если предоставит вам договор переступки) о сумме выкупа. Они будут рады любой сумме я думаю, чтобы возместить свои затраты. Нам повезло больше. Мы выкупили свой кредит, когда он выставлялся первый раз, отдельно, за минимальные 20% задолженности. И нам названивал представитель чего-то там с суперпредложением продать нам наш кредит за 30%. На этом строится прибыльный бизнес. А аукционы эти открытые и всю информацию можно просмотреть.
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться
 
Главная / Банки Украины 🏦 / Дельта Банк 💰 / Отзывы о Дельта Банке 📝 / Аукціон по розпродажу заставного майна ДельтаБанку?!