Минфин - Курсы валют Украины

Установить

Обратите внимание!

×

Введите ваш E-mail
для оформления подписки:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!


Уважаемый Андрей!

В дополнение к оформенной подписке
вы можете также получать:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
×

Получайте по E-mail самые главные
финансовые новости Украины и мира:

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
Подписаться
не засчитана Модерация сайта не подтвердила отзыв
Mariya21 20 февраля 2018, 10:34
По поводу ниже написаного. Обратите внимание на создание документа и его дополнение (протокол от 14.01.15) а временная администрация была введена 15.02.15 г. ДБ уже в декабре месяце знал о своем крахе.Так что агония и бред.
Я что-то не припомню, что б какие-то внутрении правила были прописаны в договоре и являлись доказательством в суде.
В договоре об 50 летнем взыскании нечего не прописано.

Комментарии - 16

+
0
KoVPich
KoVPich
20 февраля 2018, 12:13
#
Mariya21, банківські «Правила...» в різних редакціях існували всі роки діяльності ПАТ «Дельта Банк». І посилання на ці «Правила...» є у кожній Заяві (оферті) і у кожному Договорі, що підписав клієнт-споживач банківських послуг. До процедури підписання, як передбачається за звичаями ділового обороту, клієнт-споживач повинен був уважно ознайомитись з текстом банківських договірних документів і з документами, на які є посилання, тобто з «Правилами...», я ких є пункт про 50 років позовної давності. Ви цього в натурі не зробили, ви довірилися менеджерам банку, слухаючи їхню солодкосиропну балаканину про неабиякі вигідні кредитні умови, що вам пропонує банк. На вас це вплинуло і ви, не угледів підводних каменів, підписали Заяву (оферту) чи Договір в редакції, що запропонував банк. А так, як там є посилання на «Правила...», то як кажуть за умовчуванням ви нібито ознайомлені із текстом самих «Правил...» і тому погодились на подовження тривалості строку позовної давності до 50 років. Але справа в тому, щоб в судовому порядку довести про ваше погодження на строк позовної давності у 50 років, банк повинен надати в якості документального доказу примірник «Правил...» на паперовому носії, на якому написано (надруковано), що він є додатком до вашого договору і на цьому примірнику «Правил...» є ваш напис і ваш підпис про ознайомлення з цим документом. Якщо такого немає, боятись нічого. До речі, 50 років позовної давності застосовують і інші банки України. Будьте уважні!
+
+13
franklin0109
franklin0109
20 февраля 2018, 14:54
#
Уважаемый KoVPich вы на чей стороне что заботясь о дельта банк. Если на самом деле то что вы пишите Реальностью является и тот факт, что ссылку на «Правила...» есть ли в ваших экземплярах договорных документов с банком, которые вы подписали, возможно даже не вычитывая внимательно и не осмысливая весь тот дрібношрифтовий, нечитабельный текст. И вот сейчас настало то время, когда надо уже учиться и уметь наступая защищать себя в правовом поле, а не ждать пока банк через суд будет доказывать свою правоту в кредитных отношениях с вами. Вы должны иметь свои основательные доводы и доказательства, основанные как на положениях законодательных актов Украины, так и своего комплекта договорных документов с банком, чтобы нивелировать любые попытки банка достичь своей цели через иск в суд.
+
0
Toxa David
Toxa David
20 февраля 2018, 14:53
#
Документы в том числе и об увеличении сроков исковой давности должны быть правильно оформлены и это не какой то пункт в 114 листах мелким шрифтом а Позовна давність, встановлена законом, може бути збільшена за домовленістю сторін. Договір про збільшення позовної давності укладається у письмовій формі (частина перша статті 259 ЦК України).Згідно із частинами першою, другою статті 207 ЦК України правочин вважається таким, що вчинений у письмовій формі, якщо його зміст зафіксований в одному або кількох документах, у листах, телеграмах, якими обмінялися сторони. Правочин вважається таким, що вчинений у письмовій формі, якщо він підписаний його стороною (сторонами). То есть если Вы лично не подписывали этот пунк или не заключали доп соглашение о продленни или письменно не давали согласия на продление срока исковой давности то 50 лет не для Вас. Кроме того ссылайтесь на Рассматривая дело №6-16цс15 (Постанова від 11 березня 2015 року), Верховный суд постановил, что на возврат долгов (кредитов) у банкиров есть три года — ко всем спорам с должниками будет применяться только этот срок исковой давности, если человек не поставил свою подпись под документом с его продлением.
+
0
Toxa David
Toxa David
20 февраля 2018, 16:26
#
Сплив позовної давності, про застосування якої заявлено стороною у спорі, є підставою для відмови у позові (частина четверта статті 267 ЦК України).
Статтею 257 ЦК України встановлено загальну позовну давність тривалістю у три роки.
Цивільне законодавство передбачає два види позовної давності: загальну і спеціальну.
Загальна позовна давність встановлюється тривалістю у три роки (стаття 257 ЦК України).
Для окремих видів вимог законом установлена спеціальна позовна давність.
Зокрема, частина друга статті 258 ЦК України передбачає, що позовна давність в один рік застосовується до вимог про стягнення неустойки (штрафу, пені).
+
0
KoVPich
KoVPich
20 февраля 2018, 17:32
#
Toxa David, щодо позовної давності є дуже важлива особливість, а саме визначення та обчислення строку позовної давності в кожному конкретному кредитному договорі. Так от, згідно ст. 253 ЦКУ перебіг строку позовної давності починається з наступного дня після відповідної календарної дати або настання події, з якою пов'язано його початок. Для кредитного договору реперною календарною датою (число, місяць, рік) є дата настання фінального платежу за кредитом, яка наведена у «Графіку платежів за кредитом» (або в подібному документі), що є обов'язковим додатком до кредитного договору в якості його невід'ємної і складової частини. Саме ця дата є початком відліку строку позовної давності, а не дата останнього (нефінального) реального платежу, як дехто помилково рахує.
+
+13
Toxa David
Toxa David
21 февраля 2018, 10:22
#
Уважаемый KoVPich, до сего момента я давал комментарии и ссылки к 50 летнему сроку исковой давности незаконно установленного дельта банком и не касался «визначення та обчислення строку позовної давності ». Так что не стоит перепрыгивать с темы на тему, и подменять оно понятие другим. А стоит признать 50 лет — незаконно. Что же касается «перебіг строку позовної давності починається з наступного дня після відповідної календарної дати» предлагаю обратится к делу №6-16цс15 (Постанова від 11 березня 2015 року), ВСУ: Відповідно до статті 253 ЦК України перебіг строку починається з наступного дня після відповідної календарної дати або настання події, з якою пов'язано його початок.
За загальним правилом перебіг загальної і спеціальної позовної давності починається з дня, коли особа довідалася або могла довідатися про порушення свого права або про особу, яка його порушила; за зобов'язаннями з визначеним строком виконання перебіг позовної давності починається зі спливом строку виконання (частини перша та п’ята статті 261 ЦК України). То есть не с момента даты «настання фінального платежу за кредитом» а с момента нарушения графика платежей по кредитам, а эта разница по срокам может достигать от месяца до нескольких лет.
+
+13
Toxa David
Toxa David
21 февраля 2018, 10:46
#
Например: Особа 1 взяла кредит 20тыс.гр сроком на три года, и подписала график помесячного погашения в сумме 1,5тыс гр. ежемесячно. Особа 1 исправно соблюдала график первые два месяца и оплатила 3тыс.гр На третий месяц договора Особа 1 не выдержала график и пропустила платеж. Банк по итогам третьего месяца узнал об этом и начислил штраф и пеню за не своевременное погашение. Особа 1 перестала вообще платить банку. Итак срок исковой давности начинается с 1 числа четвертого месяца а не через три года (срок окончания кредитного договора) И банк имеет право подать в суд на Особу 1 с 1 числа четвертого месяца за не выполнении условий кредитного договора. Как видите разница 2года и 9месяцев.
+
0
KoVPich
KoVPich
21 февраля 2018, 18:50
#
Строк позовної давності починається з моменту пред’явлення банком вимоги про повне дострокове погашення заборгованості за кредитом (ВСУ від 9 листопада 2016 р. у справі № 6-2251цс16). Правова позиція ВСУ від 9 листопада 2016 року у справі № 6-2251цс16: Пред’явлення кредитором вимоги про повне дострокове погашення заборгованості за кредитом змінює строк виконання зобов'язання та зумовлює перебіг позовної давності.
Пред’явивши вимогу про повне дострокове погашення заборгованості за кредитом, сплату відсотків за користування кредитом та пені, кредитор відповідно до частини другої статті 1050 ЦК України змінив строк виконання основного зобов'язання, а тому перебіг позовної давності за вимогами банку про повернення кредиту та платежів за ним почався з наступного дня, зазначеного кредитором у вимозі про дострокове повернення кредиту як кінцевого строку виконання її умов.
+
+6
KoVPich
KoVPich
21 февраля 2018, 19:36
#
Верховный Суд Украины в Постановлении от 06.11.2013г. № 6-116/цс13 пришел к выводу, что исковую давность в кредитном договоре следует исчислять по каждому платежу согласно графику отдельно.
+
0
KoVPich
KoVPich
21 февраля 2018, 19:45
#
Верховний Суд України на спільному засіданні Судових палат у цивільних та господарських справах 6 листопада 2013 року розглянув справу № 6-116цс13, предметом якої був спір щодо стягнення заборгованості за кредитним договором і зробив правовий висновок, згідно з яким початок перебігу строку позовної давності відповідно до ст. 261 ЦК України співпадає з моментом виникнення у зацікавленої сторони права на позов.
Перебіг позовної давності за вимогами кредитора, які випливають з порушення боржником умов договору (графіка погашення кредиту) про погашення боргу частинами (щомісячними платежами) починається стосовно кожної окремої частини, від дня, коли відбулося це порушення.
Позовна давність у таких випадках обчислюється окремо по кожному простроченому платежу.
У разі порушення боржником строків сплати чергових платежів, передбачених договором, відповідно до ч. 2 ст. 1050 ЦК України кредитор протягом усього часу – до встановленого договором строку закінчення виконання останнього зобов’язання вправі заявити в суді вимоги про дострокове повернення тієї частини позики (разом з нарахованими процентами – ст. 1048 ЦК України), що підлягає сплаті.
Несплачені до моменту звернення кредитора до суду платежі підлягають стягненню у межах позовної давності по кожному із платежів.
+
0
KoVPich
KoVPich
21 февраля 2018, 20:25
#
Потрібно пам’ятати про те, що по кожному простроченому платежу за кредитним договором строк позовної давності відраховується окремо. Такий висновок зробив Верховний Суд України у своїй постанові від 19.11.2014 р. у справі № 6-140цс14.
Пояснимо це на такому простому прикладі. Умовами кредитного договору передбачено, що особа зобов’язана вносити щомісячні платежі в період між 20 і 25 числом кожного місяця. Починаючи з січня 2011 року, людина по кредиту платити перестала. Тоді термін позовної давності для стягнення заборгованості за січень починає відраховуватись з 26 січня 2011 року і закінчується 26 січня 2014 року. Аналогічно розраховується позовна давність і за простроченими платежами за інші місяці.
Тому банк може розраховувати на отримання заборгованості лише за ті місяці прострочення, по якій на дату звернення до суду позовна давність ще не минула.
Разом з тим, закінчення строків ще не означає автоматичну відмову банку в задоволенні позову. Для цього позичальник до прийняття рішення по справі, повинен попросити суд застосувати по відношенню до виниклого спору позовну давність (ч.3 ст. 267 ЦК України). Зробити це можна як у запереченнях на позов, так і шляхом подачі окремої письмової заяви до суду.
+
0
Toxa David
Toxa David
22 февраля 2018, 11:25
#
С вышеуказанными четырьмя ссылками не спорю. Главное здесь «Пред’явлення кредитором вимоги про повне дострокове погашення заборгованості за кредитом» до окончания срока кредитного договора — «почався з наступного дня, зазначеного кредитором у вимозі про дострокове повернення кредиту як кінцевого строку виконання її умов» то есть когда кредитор осознал что его права нарушены, что не противоречит «починається з дня, коли особа довідалася або могла довідатися про порушення свого права або про особу, яка його порушила»
+
0
Toxa David
Toxa David
22 февраля 2018, 12:07
#
… то есть когда кредитор осознал что его права нарушены и потребовал полного возврата кредита, что не противоречит…
А разбивка требований по срокам с соответственной исковой давностью по срокам — технический момент требований согласно графика платежей и помогает избавится от штрафов и пени с исковой давностью более 1 года.
+
0
franklin0109
franklin0109
22 февраля 2018, 14:30
#
А ви на чиєму боці KoVPich дельта банку і чому вас раніше не було на форумі.
+
0
franklin0109
franklin0109
22 февраля 2018, 10:18
#
А ви на чиєму боці KoVPich дельта банку і чому вас раніше не було на форумі.
+
0
ellyra
ellyra
23 февраля 2018, 8:25
#
Спасибо за толковое разъяснение и наглядные примеры!!!
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться