Відгук/побажання про довідку для отримання кредитного ліміту

deviljindante 21 декабря 2025, 23:19
В цілому, захотів кредитку Райфайзену, завів обліковий, пару дебетових карток (фішка та атб), чекав кредитної пропозиції. Вони надходили 4 рази і я 4 рази стикався з недалекоглядними рішеннями керівництва банку (чи розробника конкретного продукту), детальніше — коли приходить кредитна пропозиція, там класична анкета і просить довідку про доходи, але не ОК.7, а ОК.5.
В чому власне проблема спитаєте? Я офіційно працевлаштований, компанія входить в Дія.Сіті і через податкові пільги в ОК.5, для пенсії враховується 8000 грн, а от реальний дохід, в ОК.7 — 70500 (зарплата до вирахування податків).
Власне тому, одразу після подачі заявки я одразу отримував відмову (без запиту кредитної історії, бо бачить «дохід» 8000 і одразу відхиляє, цікаво як я по їх логіці плачу іпотеку 16000😺), 3 рази я то просто проігнорував, думав, може продукт допилять, на 4ий вирішив сам зв’язатись з підтримкою, повідомити їм про проблему з кредитним продуктом (чисто по платежам на пенсію фільтрувати клієнтів для кредитних продуктів це не ок, треба давати вибір як в багатьох банках ОК.5 чи ОК.7).
Поспілкувався з оператором, поборовся з скриптами, фінально ніхто нікому не може зробити заявку на подивитись, проаналізувати наявність проблеми. Просто констатація факту, треба ОК.5, хоть ти трісни.
Натякнув яку комунікацію з клієнтом хотів би побачити, але ніякого руху назустріч клієнту не відбулось. Закрив обидві картки, напевно така моя доля.
Не розумію, який в цьому банку має бути шлях для подачі побажань, щоб хтось, здатний аналізувати подивився на звернення.
Райффайзен Банк
22 декабря 2025, 9:04
Добрий день! Перш за все вдячні за очікування.
Дуже прикро, що під час розгляду Вашої заявки було прийнято рішення про відмову. Хочемо пояснити, що процес оцінки можливості надання кредиту є комплексним і враховує низку важливих факторів, серед яких рівень та стабільність доходів, кредитна історія, наявність фінансових зобов’язань та інші показники, що впливають на платоспроможність. Для розгляду заявки необхідно надати довідку ОК-5. Це дозволить об’єктивно оцінити Вашу фінансову ситуацію та прийняти рішення з урахуванням додаткової інформації.
Хочемо детально проаналізувати ситуацію та надати пояснення. Будемо вдячні, якщо вкажете Ваші дані в особисті повідомлення: ідентифікаційний код та контактний номер телефону.
Очікуємо!

З повагою та турботою,
Полезный комментарий
RaiffaizenAlex 22 декабря 2025, 9:52
Передали Ваше питання до менеджера з питань клієнтського сервісу. Просимо очікувати на зворотній зв’язок.

З повагою та турботою,

З повагою та турботою,
deviljindante
deviljindante
22 декабря 2025, 9:54
Вітаю, продублюю частину з особистих. Як раз з цим я і не згідний… «надати довідку ОК-5. Це дозволить об'єктивно оцінити Вашу фінансову ситуацію» — в ОК.5 ви бачите ті копійки, які мені зараховуються на пенсію, а в ОК.7 видно заробітну плату (70500 до вирахування податків, та 63000 на руки). Повторю як оператору в чаті - мені ліміт вже не треба, просто подивіться і проаналізуйте, як з такою політикою ви пропускаєте повз свій банк працівників резидентів Дія.Сіті. У мене просто в додатку немає опції показати вам доходи, тільки 8000 на пенсію) В інших банках часто є вибір ОК.5 або ОК.7 і там все в порядку.

Курс валют в Райффайзен Банке

USD 42 42.37

Курс валют в Райффайзен Банке

USD 42 42.37
Главная / Банки Украины 🏦 / Райффайзен Банк 💰 / Отзывы о Райффайзен Банке 📝 / Відгук/побажання про довідку для отримання кредитного ліміту