блокування рахунку, звинувачення у легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом
- Ответ банка
- RaiffaizenAlex
- 24 июля 2025, 11:48
- Полезный комментарий
Ваш запит зафіксовано до менеджера з клієнтського сервісу, який візьме питання під свій контроль та буде надалі з Вами комунікувати. Очікуйте на зворотній зв’язок.
- Ответ банка
- RaiffaizenAlex
- 24 июля 2025, 17:47
- Полезный комментарий
Ми вдячні Вам за можливість проаналізувати ситуацію. Наразі маємо інформацію від менеджера з клієнтського сервісу, що з Вами було проведено комунікацію та надані пояснення.
Якщо в майбутньому будуть виникати питання — звертайтесь, завжди раді допомогти.
- natashaGra
- 28 июля 2025, 12:14
С ответом нбу лучше искать юриста и подавать в суд на банк
Курс валют в Райффайзен Банке
У листах шахраї просять підтвердити отримання документів
та пропонують завантажити вкладений файл. Відкриття вкладення може
призвести до зараження пристрою шкідливим програмним забезпеченням»
На той час я не получала ні яких повідомлень по іншим каналам комунікації про будь які питання до мене зі сторони Райффайзен Банку.
А вже в липні, мій рахунок був заблокован. Після дзвінка на телефон горячої лінії, оператор порадив звернутись до відділення, де я нее получила зрозумілої відповіді від менеджера. Другий дзівнок на телефон горячої лінії ,і знову пропозиція — звернутися до відділення.
У відділенні банку, за адресою Полтава, вул. Монастирська, 5-А, після спілкування з начальником відділення я получила таку відповідь:
1. Рахунко заблоковано згідно: Положеннями абзацу 3 частини 1 статті 15 Закону України «Про запобігання та протидію
легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та
фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» № 361-IX від 16.12.2019 р.
2. Я не відповіла на лист від банку, в якому у термін 5 днів мала показати джерело доходу.
За допомогою начальника відділення, ми з’ясували, що такого листа я не отримувала, інших інформаційних повідомлень іншими каналами комунікації не було.
Виходить, що Райффайзен Банк звинувачууэ мене у легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму, і не дає клієнтові можливості у зазначений законом термін спростувати ці звинувачення!
Я відстоюватиму своє чесне ім'я, і в тому випадку, якщо банк не відреагує на моє звернення, я звертатимусь за допомогою до Національного банку України.
Нам щиро шкода, що склалась така ситуація та це вплинуло на Вашу думку про Банк.
Хочемо зауважити, що Банк не блокує рахунки безпідставно. У випадку, якщо на Ваш рахунок протягом останнього часу надходили поповнення у значній сумі — Вам може надійти запит, щодо надання підтверджуючих документів про ці зарахування, а саме про походження зарахованих коштів. Якщо документи не надано вчасно — рахунок блокується. Розблокування можливе виключно після надання повного пакету документів.
Зауважимо, що процес перевірки зарахувань шляхом надання підтвердних документів передбачений законодавством.
Інформування про причину блокування надходить на електронну пошту, яка вказана у застосунку, іноді лист може потрапити до папки «Спам», тому важливо перевірити і там.
Також Ви завжди можете звернутись до чату нашого застосунку «MyRaif», де оператори вкажуть на причину блокування та нададуть всі можливі варіанти вирішення питання.
Ми прагнемо проаналізувати ситуацію та допомогти Вам у її вирішенні. Просимо написати нам у приватні повідомлення(ідентифікаційний код чи контактний номер телефону). Чекаємо на Вас!