Розірвання ділових відносин з банком

RuslanM83 11 июня 2025, 17:12
Мені Райффайзен банк заблокував особистий рахунок та рахунок ФОП 27.02.2025 без будь-якого попередження чи роз’яснення. На другий день я отримав на мій особистий e-mail лист від банку вих. № 81−23/2/105455 від 26.02.2025, де банк просить надати документи по моїй діяльності, відповісти на питання та оновити опитувальник. Що я одразу і зробив та надав всі документи та відповідь 12.03.2025. Потім менеджери банку казали, що очікуйте відповідь протягом 8 днів, потім ще довше, Нарешті банк надіслав 07.04.2025 лист з запитом на додаткові документи для поновлення ділових відносин. Не дивлячись на те, що я працюю фізичною особою-підприємцем на єдиному податку, запити були, як для підприємства на загальній системі оподаткування. Тобто, видно, що банк направив запит на документи, не ознайомившись з раніше наданими документами і безпідставно вимагав надати документи, які у відповідності до чинного законодавства України не має мати та вести ФОП на єдиному податку. Не зважаючи на це, я все ж таки підготував всі банківські виписки, всі накладні та товаро-транспортні накладні з моєї діяльності та надав банку 08.05.2025
З цього часу з банком перервався будь-який зв’язок і знову без будь-яких пояснень. Мені паралізував банк мою діяльність, заморозив мої кошти на рахунку та не віддає їх. А 21.05.2025 я отримав смс на телефон, що мій рахунок було закрито. А зараз мій номер просто заблокували, при наборі номеру мене інформують, що відносини розірвані і скидається дзвінок. Незважаючи на максимально повні відповіді на запити банку, я не отримав досі ні будь-яких пояснень від банку про причини розірвання ділових відносин, ні своїх грошей та не можливо ніяк зв’язатись з банком.
Така неповага до своїх клієнтів, які жодним чином не порушують умови співробітництва з банком недопустима в правовій державі.
Прошу негайно відновити ділові відносини та надати можливість працювати.
Райффайзен Банк
11 июня 2025, 17:20
Добрий день!

Розуміємо, що блокування рахунку стало несподіванкою і могло вплинути на Ваші плани. Хочемо пояснити, що Райф є великим системним європейським банком, який суворо дотримується вимог чинного законодавства та постанов НБУ. Саме тому ми ретельно перевіряємо кожну операцію, адже це необхідно для гарантування безпеки та захисту коштів наших клієнтів. Процес перевірки зарахувань шляхом надання підтвердних документів передбачений законодавством.

Маємо на меті розібратись в ситуації та будемо вдячні, якщо Ви нам напишете у приватні повідомлення свої дані, для аналізу.
Щиро очікуємо на зворотній зв'язок!
З повагою та турботою,
Полезный комментарий
RaiffaizenAlex 11 июня 2025, 18:35
Передали запит з Вашого питання до менеджера з питань клієнтського сервісу, який візьме ситуацію під свій особистий контроль та спробує вирішити в індивідуальному порядку.
Просимо очікувати на зворотній зв’язок!

З повагою та турботою,

RaiffaizenAlex
RaiffaizenAlex
11 июня 2025, 18:35
Полезный комментарий
Просимо очікувати на зворотній зв’язок!

З повагою та турботою,
12 июня 2025, 12:25
Навіщо банк телефонує, взагалі не зрозуміло !!!

«візьме ситуацію під свій особистий контроль та спробує вирішити в індивідуальному порядку.»

Відповідаю — Не вирішить !
12 июня 2025, 12:37
Мені передзвонили з банку після скарги, але сказали, що нічим допомогти не можуть і про причину відмови в ділових відносинах теж не скажуть. Більше того, так і не пояснили процедуру як забрати свої кошти з рахунку, якщо не бажають відновлювати ділові стосунки. Тобто, нічого не змінилось — я надав всі документи, які просив банк, мені не повідомили про результат розгляду документів чи про можливі претензії, в односторонньому поряду закрили рахунки як фізичної особи, так і ФОП. Повідомили, що Положеннями абзацу 3 частини 1 статті 15 Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» № 361-IX від 16.12.2019 р. передбачені обставини, з якими законодавець пов’язує наявність у Банка обов’язку щодо відмови від встановлення (підтримання) ділових відносин з Клієнтом.
Про які обставини йде мова — не повідомляють. Це просто знущання з клієнтів банку.
Таке враження, що банк просто хоче показати, що він проводить якусь роботу з фін моніторингу перед НБУ, але ж ця робота як видно є фіктивною.

Курс валют в Райффайзен Банке

Курс валют в Райффайзен Банке