Не віддають спадщину

У мого батька був доларовий рахунок у даному банку. Він помер більше 6 місяців назад і мати вже офіційно вступила у спадщину і має нотаріально завірені права на рахунок. Отримати кошти нажаль не може уже 2 тижні. Справа в тому, що банк заблокував рахунок за штраф ПДР який був у 2017 році, та давно вже сплачений і по якійсь причині висить лише в Райфайзені, у інших банках та при переоформленні авто у мрео ніяких штрафів немає, все швидко повернули.Поки клієнт живий спокійно користуйся нашим банком, але якщо помер ми тобі заблокуємо рахунок за штраф 5 річної давнини.Працівники банка просто нас футболять і кажуть шукайте інформацію у державному реєстрі боржників … Я повністю погоджуюсь, і довіряю державному реєстру боржників, але в даному реєстрі за померлим батьком не числиться жодного боргу. Це відкритий реєстр і туди можна просто вбити ідинтифікаційний номер і все перевірити. Більш того ми телефонували в виконавчу службу і там теж кажуть, що ніяких боргів немає. На підставі якогось вигаданого боргу за штраф в 930 грн банк не віддає кошти в розмірі 5300 $. Тепер моя мати вже в третій раз має їхати з іншого міста у виконавчу службу, щоб вона надала письмово завірений папірець, що боргу немає … так відкрийте державний реєстр боржників і самі перевірьте, або подайте запит. Знущання над клієнтами. А ще саме смішне, що коли писав у техпідтримку, вони ссилались на реєстр боржників, я їм присилаю скрін з реєстру, що боргу немає, воно нічого кращого не придумали, як заблоковувати доступ до додатку =) я теж був клієнтом даного банку, швиденько позакриваю всі рахунки
Райффайзен Банк
Добрий день.

Перш за все хочемо висловити наші щирі співчуття стосовно смерті Вашого батька.
Нам дуже прикро, що у Вас склалось таке враження про роботу Банку.
При цьому, хочемо зазначити, що ми маємо дотримуватись норм Законодавства та постанов Виконавчої служби, а тому зі свого боку не можемо вирішувати питання зняття арештів самовільно.
Ми цінуємо думку кожного нашого клієнта, у тому числі й критичні зауваження, адже саме вони допомагають нам покращити обслуговування. Тому просимо уточнити в особистих повідомленнях дані Вашої матері: ідентифікаційний код або номер телефону

З повагою та турботою,
@RaifHelp

toliashal
toliashal
8 октября 2023, 11:20
Тобто самовільно блокувати рахунок ви можете , а розблокувати ні ? Ще раз повторюю людина не числиться в реєстрі боржників , боргів не має . В виконавчій службі були 2 раза — боргів не має . Інші банки без проблем повернули кошти , так як підстав щось блокувати немає .

Курс валют в Райффайзен Банке

Курс валют в Райффайзен Банке