Банк вважає постанови виконавчої служби вище за Конституцію та рішення суду
Любий @RaifHelp,
1) Щодо арешту: Я не оскаржую саме накладання арешту. І мене вибішує кожного разу оце «закон такий, закон сякий, зверніться до виконавчої», я вже 100 разів це читав і стільки ж звертався. Виконавча так само як і ви вже фактично 3 тижні ігнорує судове рішення. Є рішення суду де прямо вказано «Визнати протиправною та скасувати постанову державного виконавця […] про відкриття виконавчого провадження № […]». І є норма Конституції. Виконуйте.
2) Щодо ліміту: Звісно це «просто так співпало», що в іншому банку мені щойно збільшили на 6000 кредитний ліміт, у ще одному отримав кредитку з лімітом в кілька десятків тисяч, а у Райфа через рік з початку воєнного стану РАПТОМ «ситуація в країні». І при цьому райф активно рекламує свої кредитки та проводить акції типу «Сертифікати Giftmall номіналом 1 000 грн можуть виграти власники кредитних карток Mastercard від Райфу». Давайте подумаємо, що ж радикально змінілося за рік з 24.02.2022 що б могло вплинути на рішення щодо кредитного ліміту? АРЕШТ! До того ж банк надав відповідь Нацбанку, де вказав і підкреслив умову для закриття кредиту — накладення арешту.
3) Щодо інтерфейсу: звісно у вас могли бути причини закрити кредитний ліміт та сам кредит. Проте це аж ніяк не пояснює чому разом з цим прийшли незручності у вигляді неможливості без звернення до «гарячої лінії» взнати мінімальні суми платежів.
Про що Ви? Для угрупування райф не існує такого поняття, як Конституція України вже давно!!! І я дуже сумніваюся, що воно взагалі колись для них існувало! В них є свої внутрішні «закони», згідно яких вони здійснюють свою діяльність! Головна задача. для даної установи, це отримання надприбудків за будь-яку ціну та вчасна виплата дивідендів спонсорам війни, щоб ті встигли вчасно надати пільги для мородерів, вбивць та гвалтівників Українських жінок та дітей !!!
- Ответ банка
- RaiffaizenAlex
- 30 августа 2023, 15:42
- Полезный комментарий
Добрий день!
Дякуємо за очікування та можливість розібратися в ситуацій. Отримали зворотній зв’язок від менеджера. З Вами було проведено комунікацію в телефонному режимі. Додатково на електронну пошту було надіслано лист за Вашим зверненням. Якщо в майбутньому будуть виникати питання звертайтесь, завжди раді допомогти!
Курс валют в Райффайзен Банке
26.06.2023 вступила в силу постанова суду щодо визнання постанови на виконавче провадження протиправною, отже всі похідні дії також протиправні, банку 04.07 надіслав заяву на зняття арештів і всіх пов’язаних дій, проте банк вимагає постанови виконавця на зняття арешту, хоча Конституція гарантує виконання судових рішень, а невиконання несе кримінальну відповідальність.
Перепрошуємо за тривале очікування! Нам дуже прикро, що дана ситуація викликала у Вас негативні емоції. Хочемо зауважити, що Банк зобов’язаний накласти арешт на рахунки, якщо постанова про арешт надійшла до Банку. З 06.05.2023 року чинності набрати дії Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих особливостей організації примусового виконання судових рішень і рішень інших органів під час дії воєнного стану». Відповідно до цього Закону України користуватися коштами можливо, максимальна сума становить — 13 400 грн. за 1 календарний місяць (розмір 2-х мінімальних зарплат). Також можливо сплачувати податки та збори в повному обсязі. Для цього потрібно, що виконавець надіслав до Банку постанову про визначення рахунку.
Стосовно кредитного ліміту, ми повністю розуміємо, що зараз фінансова підстраховка — більш гостре питання, ніж зазвичай. Проте блокування лімітів — це тимчасова вимушена міра зі сторони Райфу. Ситуація в країні змінюється досить динамічно. Ми відслідковуємо зміни та при можливості повернення початкового ліміту будемо інформувати. Кредитні ліміти відновлюються персонально.
Ми дуже хочемо розібратися в ситуації та Вам допомогти. Просимо написати нам в приватні повідомлення Ваш ідентифікаційний код або фінансовий номер телефону.