Минфин - Курсы валют Украины

Установить

скарга

×

Введите ваш E-mail
для оформления подписки:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!


Уважаемый Андрей!

В дополнение к оформенной подписке
вы можете также получать:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
×

Получайте по E-mail самые главные
финансовые новости Украины и мира:

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
Подписаться
не засчитана Модерация сайта не подтвердила отзыв
Ludmila44 18 марта 2020, 17:30
Сьогодні, 18.03.2020, я дізналася, що:
Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного Суду в постанові від 17 січня 2020 року у справі № 340/1018/19 підтвердив висновок, що міститься в судових рішеннях нижчих інстанцій, де зазначається, що виплата установою працівникам заробітної плати має пріоритет перед погашенням заборгованості іншим кредиторам підприємства.
Погодившись з рішенням попередніх інстанцій, Верховний Суд вказав, що виплата установою працівникам заробітної плати має пріоритет перед погашенням заборгованості іншим кредиторам підприємства. До того ж, накладення арешту на рахунок боржника, який призначений також і для виплати заробітної плати та інших виплат працівникам боржника, унеможливлює своєчасне здійснення таких виплат, що невідворотно призводить до порушення конституційних прав громадян, які працюють на підприємстві відповідача, на оплату праці.

Також Верховним Судом було зроблено висновок, що рахунки, які передбачені для виплати заробітної плати та сплати податків, зборів і обов`язкових платежів до Держбюджету, є рахунками із спеціальним режимом, на які виконавчою службою відповідно до вимог законодавства арешт не накладається, а виокремлення таких рахунків належить до повноважень виконавчої служби.
Таким чином, ви порушили моє конституційне право на отримання заробітної плати!
Мало того, що виконавчим листом Павелків у мене (не за рішенням суду!!!) вираховують з грудня 2019 року 20 відсотків з заробітної плати, так ви й ще повністю позбавили мене єдиного джерела доходів — заробітної плати!
Власне, я вбачаю в цьому злочинний зговір двох банків Форвард та ваш, приватного нотаріуса Незнайко, приватного виконавця Паелків.
Райффайзен Банк
Ответ банка
18 марта 2020, 18:05
Доброго дня!
Повідомляємо, що Банк відкриває поточні (карткові) рахунки клієнтам на підставі публічної пропозиції та відповідно до Правил банківського обслуговування фізичних осіб в Банку (далі – Правила), розміщених на офіційному сайті Банку, за посиланням: https://www.aval.ua/documents. Правилами передбачено, що, у зв’язку з відсутністю технічної можливості, Банк не здійснює відкриття передбачених пунктом 6.9 «Інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах» (затверджена постановою Правління НБУ від 12.11.2003 № 492) окремих поточних рахунків для зарахування виключно заробітної плати, стипендії, пенсії, соціальної допомоги та інших передбачених законом соціальних виплат.
Тобто, відкриті рахунки, не мають статусу поточних рахунків фізичних осіб в національній валюті, які призначені виключно для зарахування заробітної плати, стипендії, пенсії та ін.
На ці рахунки підлягають зарахуванню будь-які платежі, що надійдуть від будь-яких платників. Кошти, що зараховуються на рахунки, мають статус власних коштів, що зберігаються на ньому.
Додатково інформуємо, що у разі накладення арешту на рахунок, клієнт має можливість звернутися до органу, за постановою якого було накладено арешт, для встановлення можливих шляхів його зняття. Проведення будь-яких операцій з рахунком буде можливе після надходження до Банку постанови Державного виконавця про припинення арешту у належний спосіб відповідно до чинного законодавства.
З повагою,
АТ «Райффайзен Банк Аваль»

Комментарии - 1

+
0
IvanPetrov
IvanPetrov
18 марта 2020, 21:50
#
Цитата из судебного решения, которую Вы приводите, говорит об аресте счетов юридического лица или физического лица - предпринимателея (2600, 2604), но не об аресте счетов физического лица (2620)
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться