Жахливий банк
Що ви хочете від цього шахрайського банку.Нормальній людині кредиту не дадуть, а на шахрайські дії будь ласка.сотні тисяч.всюди тут обман і афери
- svitvolyn11
- 21 августа 2026, 12:20
Як по вашому, чи може банк працювати чесно, коли голова правління такого банку перебуває у розшуку по ст. 364−1 ККУ (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права) у справі про корупційну схему? Якщо вам важко відповісти на це питання, тоді зрозуміло, чому ви до цих пір клієнт цього банк.
Курс валют в Альянс Банке
| EUR | 52 | 52.35 |
Я є вдовою загиблого Захисника України та маю на утриманні малолітню дитину. Я фактично сама виховую дитину та не маю підтримки, тому ця ситуація для мене є надзвичайно важкою.
На моє ім'я в АТ «БАНК АЛЬЯНС» було оформлено кредит, який я фактично не оформлювала, не отримувала та не давала згоди на його оформлення.
Найбільше мене обурює те, що кредит був оформлений із використанням моїх анкетних даних, але ці дані мені взагалі не належать і не відповідає дійсності.
Зокрема, у банку зазначена електронна пошта, яка не є моєю, вказана інформація про мій дохід, місце роботи та розмір заробітної плати, які не відповідають моїм фактичним даним.
У зв’язку з цим у мене виникає цілком закономірне питання до банку:
Чому під час оформлення кредиту не була проведена належна ідентифікація особи?
Чому служба безпеки банку не перевірила достовірність анкетних даних, на підставі яких було прийнято рішення про видачу кредиту?
Якщо в анкеті містяться дані, які не належать мені та не відповідають дійсності, яким чином банк встановив, що кредит оформлювала саме я?
Я не оформлювала цей кредит, не отримувала цих коштів і не надавала дозволу іншій особі оформлювати кредит від мого імені.
Я вже звернулася до поліції із заявою щодо цієї ситуації.
При цьому я намагаюся отримати від банку нормальну відповідь та розібратися в ситуації, але через операторів контакт-центру фактично не можу достукатися до відповідального працівника.
Під час розмови з оператором я буквально слізно просила з'єднати мене з оператором/фахівцем вищого рівня, який може розібратися у моїй ситуації. Я пояснювала, що питання серйозне і стосується можливого шахрайського оформлення кредиту.
Але навіть цього я не можу домогтися.
Мені повідомляють, що звернення нібито передане до відповідного відділу, але при цьому я елементарно не можу отримати номер свого звернення та зрозуміти, куди саме воно передане і хто ним займається.
Я вже настільки виснажена цією ситуацією, що змушена звертатися публічно на Мінфін, тому що звичайним шляхом через контакт-центр я не можу отримати належної допомоги.
Я прошу банківську установу розібратися, як на моє ім'я міг бути оформлений кредит, якщо дані, зазначені в анкеті, мені не належать та не відповідають дійсності.
Прошу А Т «БАНК АЛЬЯНС» надати мені конкретну відповідь:
1. Чому не була належним чином перевірена особа, яка оформлювала кредит?
2. Чому в анкеті містяться дані, які мені не належать?
3. Чому вказана електронна пошта, яка не є моєю?
4. Чому зазначені недостовірні дані про моє місце роботи, дохід та заробітну плату?
5. Яким чином банк встановив, що кредит оформлювала саме я?
6. Які документи та дані були використані для моєї ідентифікації?
7.Чому після моїх звернень я не можу отримати номер зареєстрованого звернення та зв’язатися з відповідальним фахівцем?
Я прошу не надсилати мені чергову стандартну відповідь оператора контакт-центру.
Я прошу, щоб мою ситуацію розглянула відповідальна особа банку, яка має повноваження провести повну перевірку та надати мені змістовну відповідь.
Якщо банк не зможе належним чином розібратися в моїй ситуації та не припинить покладати на мене відповідальність за кредит, якого я не оформлювала, я буду змушена звертатися за допомогою до державних установ, волонтерських організацій та громадських об'єднань, які займаються захистом і підтримкою сімей загиблих Захисників України.
Я хочу вирішити це питання законним шляхом.
Але ще раз наголошую:
Я цього кредиту не оформлювала. Я цих коштів не отримувала. Я не надавала згоди на його оформлення. І я хочу зрозуміти, чому банк не перевірив особу та дані належним чином перед тим, як видати кредит.Хочу також звернути увагу на ще одну важливу обставину.
У той самий період часу були спроби оформлення/отримання доступу до банківських послуг ще у двох банках.
В одному з них я вже є клієнтом. Цей банк оперативно відреагував на підозрілу ситуацію, заблокував відповідні дії та не допустив подальшого розвитку шахрайської схеми.
В іншому банку я взагалі не була клієнтом. Проте й цей банк, після перевірки, не допустив мого оформлення як клієнта, тобто спрацювали відповідні механізми перевірки та безпеки.
І на цьому фоні виникає цілком закономірне питання до АТ «БАНК АЛЬЯНС»:
Чому саме ваш банк, оформлюючи кредит онлайн, не провів належної перевірки особи та достовірності анкетних даних і в результаті надав кредит, хоча частина зазначених у заявці даних мені взагалі не належить?
Два інші банки в аналогічній ситуації спрацювали як система безпеки — один заблокував підозрілі дії, інший взагалі не допустив оформлення клієнта.
А у вашому банку онлайн-кредит був оформлений!!!
як саме банк перевіряв особу та достовірність інформації перед тим, як надати кредит, і чому ця перевірка не виявила очевидних невідповідностей у моїх анкетних даних? Я вже змушена звертатися сюди, оскільки ситуація для мене набула критичного характеру. Я вважаю, що банк проявив недбалість при перевірці інформації та фактично допустив оформлення онлайн-кредиту за моїми даними, не переконавшись навіть у тому, що на момент оформлення я не працювала в зазначеному в кредитній заявці місці.
Мене обурює, що елементарна перевірка інформації, яка могла б одразу виявити невідповідність, проведена не була. При цьому наслідки цієї ситуації тепер змушена розбирати я, доводячи, що кредит оформлювала не я.
Наскільки ця ситуація вже накипіла, що я готова звертатися не лише до державних органів, а й до інших державних та волонтерських організацій, які займаються захистом прав і законних інтересів сімей загиблих Захисників України. Я не хочу доводити ситуацію до залучення додаткових організацій, але якщо банк не здатний належним чином розібратися в ситуації, я буду змушена використати всі доступні мені законні можливості для захисту своїх прав.
Я прошу звернути особливу увагу на те, що я є дружиною загиблого Захисника України та маю на утриманні неповнолітню дитину. Попри це, замість того щоб отримати належну допомогу та об'єктивний розгляд ситуації, я змушена витрачати свої сили на доведення очевидних обставин і боротьбу з наслідками кредиту, якого я не оформлювала.
Прошу не залишати моє звернення без належної уваги та вжити всіх передбачених законом заходів реагування щодо дій банку.