Минфин - Курсы валют Украины

Установить
31 октября 2022, 14:48 Читати українською

Ракетные обстрелы Украины: повреждено 18 объектов инфраструктуры в 10 регионах

В результате утренних обстрелов российскими ракетами и дронами поражены 10 регионов, где повреждены 18 объектов, большинство из которых энергетические. Об этом сообщил премьер-министр Денис Шмигаль в телеграм-канале.

В результате утренних обстрелов российскими ракетами и дронами поражены 10 регионов, где повреждены 18 объектов, большинство из которых энергетические.
Фото: np.pl.ua

►Подписывайтесь на «Минфин» в Instagram: главные новости об инвестициях и финансах

Атаки на энергообъекты

«Русские террористы в очередной раз массированно атаковали Украину. Их цель — не военные объекты, а гражданская критическая инфраструктура. Ракетами и дронами поражены 10 регионов, где повреждены 18 объектов, большинство из которых энергетические. Обесточены сотни населенных пунктов в семи областях Украины», — отметил он.

В то же время, по его словам, последствия могли быть гораздо хуже. Однако благодаря профессиональной работе ПВО из более чем 50 выпущенных по украинской территории ракет сбито 44.

Глава правительства подчеркнул, что ремонтные бригады сейчас работают на полную мощность.

Читайте: Стало известно, когда в Киеве может появиться электричество и вода

«На Киевщине, Запорожье, Днепропетровщине, Харьковщине продолжаются локальные аварийные отключения. Сегодня, как и в предыдущие недели, важно, чтобы все украинцы сознательно потребляли энергию и снизили нагрузку на сеть. Будем едины и солидарны в энергосбережении», — подчеркнул Шмыгаль.

Напомним

Утром, 31 октября, российские военные в очередной раз нанесли массированный удар по объектам энергосистемы ряда областей Украины.

Оккупанты ударили по объектам критической инфраструктуры в Киеве, Харькове, Запорожье, Черкасской и других регионах.

Автор:
Анна  Недогибченко
Редактор ленты новостей Анна Недогибченко
Пишет на темы: Финансы, банки, экономика, инвестиции

Комментарии - 19

+
+150
TAN72
TAN72
31 октября 2022, 15:29
#
Как 6 ракетами 18 целей?
+
+70
matroskin
matroskin
31 октября 2022, 15:50
#
У кожного відомства своя мета, тому кожен викладає те що йому потрібно, або хотілось би.
Ну, а потім, дехто з читачів вникає і виходить дурниця, але цих дехто мало, тому ніхто цим не заморочується. По Арестовичу то ще на початку березня в рф мали закінчиться всі ракети, потім квітня… травня і т.д.
+
+15
locustsucol
locustsucol
31 октября 2022, 17:05
#
Мопед — не ракета.
+
0
alex1814
alex1814
31 октября 2022, 18:52
#
«Мопед — не ракета.»

Яка дивна у вас логіка . А що? Якщо безпілотник то він шкоди не приносить і його знищувати не треба?

А математика справді дивовижна . Збито 44 ракети з 50 , але при цьому уражено 18 об'єктів в 10 регіонах.
Такі офіційні дані, та ще й від прем'єра, можуть зародити в людях сумніви, що їм не завжди говорять правду про війну
+
0
locustsucol
locustsucol
31 октября 2022, 19:20
#
Заспокойтеся. У новині про збиті ракети, а не мопеди, от і вся математика про 6 ракет і 18 пошкоджень. Претензії до мене про не треба знищувати — безпідставні.
+
0
Kaleso
Kaleso
31 октября 2022, 15:35
#
⚡️У ДТЭК закончился запас оборудования для восстановления энергосистемы после первых волн российских атак, — исполнительный директор ДТЭК Дмитрий Сахарук
+
+48
matroskin
matroskin
31 октября 2022, 16:20
#
Не думаю що у них був запасний трансформатор на декілька сотень мегават, або запасна ТЕЦ.
Все це розроблялось і створювалось за часів СССР роками під конкретний об'єкт і по індивідуальним проектам.
+
0
locustsucol
locustsucol
31 октября 2022, 17:06
#
За часів срср більшість цих об'єктів або не уснувала, або була з застарілим обладнанням. Запаси ці створювались набагато пізніше рядянщини.
+
+30
alex1814
alex1814
31 октября 2022, 18:29
#
«За часів срср більшість цих об'єктів або не уснувала, або була з застарілим обладнанням. Запаси ці створювались набагато пізніше рядянщини.»

Що ви таке верзете ? Відкрийте Гугл і подивіться в яких роках побудовані українські АЕС, ТЕЦ, ГЕС .

Всі вони побудовані в роки СРСР
+
+15
locustsucol
locustsucol
31 октября 2022, 18:56
#
Вибачте, можна трошки свій тон контролювати?
На всіх ГЕС давно замінені генератори та вся електроніка, труби. Бетон — це не обладнання.
На всіх АЄС давно замінено все, окрім бетону та самого реактора, це зробили ще в 2000-их, і це було умовою продоавження їх роботи за умовами безпеки від МАГАТЕ, тобто в тому числі росіянами, які є одними з головних учасників МАГАТЕ. Навіть на Чорнобильскій станції на 1,2,3 блоках в кінці 90-х була здійснена ця заміна, і ці реактори працювали вже із новими правилами безпеки для РБМК, із новим обладнанням, до своїй зупинки та закриття.
На всіх ТЕЦ замінено все включно із турбінами та генераторами, все окрім бетону.

За ці роки всі трансформатори давно замінені на нові. Спитайте у електрика в своєму старому домі, коли був замінений трансформатор у вашому районі, він можливо знає. Поцікавтесь світом навколо себе, почитайте книжки, та навчиться користуватися гуглом.
+
0
alex1814
alex1814
31 октября 2022, 19:19
#
Та да .

Все наше енергетичне обладнання, трансформатори, виявляється, найсучасніші i зроблені в останні роки

)))
+
+15
locustsucol
locustsucol
31 октября 2022, 19:42
#
Не всі, але більшість точно. Хіба ще модно по радянські глузувати з українського? А, мабуть ви ще дивитися записи петросяна та «ой тупиє», дивитися по супутнику русняве теве та читаєте їх телеграми? Ваше право, але ваш сміх нам до лампи.
+
+20
matroskin
matroskin
31 октября 2022, 20:39
#
«За ці роки всі трансформатори давно замінені на нові. Спитайте у електрика в своєму старому домі, коли був замінений трансформатор у вашому районі, він можливо знає«
Шо Ви несете, який нах трансформатор в районі, мова йде пропідстанції на сотні МЕГАВАТ, туди трансформатор виготовляють по декілька років, він коштує МІЛЬЯРДИ, і термін його експлуатації теоретично-необмежений. Ніхто ніколи їх не міняв.
+
0
locustsucol
locustsucol
31 октября 2022, 19:10
#
До речі, турбіни, генератори та трансформатори виготовлялись і виготовляються саме в Україні, в тому числі для наших атомних станцій. Те що вимає на увазі під срср — на росії для України виготовлялися тільки конструкції атомних реакторів.
40% потужностей теплових електростанцій, 65% - атомних і 95% - гідроелектростанцій України укомплектовані харківськими турбінами.
+
0
locustsucol
locustsucol
31 октября 2022, 19:12
#
Мінфін, у вас взагалі є розуміння та стратегія боротьбі из російськім ІПСО на вашому сайті? Ви будете нарешті діяти?
+
+15
Анна  Недогибченко
Анна Недогибченко
31 октября 2022, 20:06
#
Що саме ВИ маєте на увазі?
+
+6
matroskin
matroskin
31 октября 2022, 20:40
#
Думаю те що й ПОП: «всі хто не за мене-агенти кремля».
+
0
locustsucol
locustsucol
1 ноября 2022, 4:08
#
Тут ви бачите декілька «каментаторів», які вводять в оману людей про те, що Україна не виробляється критичне енергетичне обладнання, і біль того — все воно зроблино в радянському союзі — основний аргумент окупації — «України не існує». Саме таке ставлення, подача інформації, точка зору — привіли до війни та окупації.
Наприклад ПАТ «Запорізький завод надпотужних трансформаторів» — є одна з причин, чому окупант намагається або окупувати, або знищити майно виробництва в Україні. Підготовка для цього і супутній процес — та брехня і викривлення що відбувається на вашому майданчику у каментах. Каментатори, класично, коли не вистачає аргументів та простих «сам дурак,» все це прирекривлюють на начебто роздрай в суспільстві, внутрішні міжполітичні суперечки — основна зброя окупанта для проведення інформаційно-психологічних операцій — ІПСО.
З 2004 року окупант налагодив процесс та має гігантський бюджет для проведення таких операцій, навчений штат, і проводить їх в Україні і не тільки.
+
+6
matroskin
matroskin
1 ноября 2022, 11:58
#
Україна не виробляється критичне енергетичне обладнання
Єдиний «каментатор» який це написав це Ви.
все воно зроблино в радянському союзі
Не перекручуйте, не все, а 99,9% (доречі Україна була в складі СССР де воно й виготовлялось в т. ч. на згаданному Вами Запоріжському заводі.). Силові трансформатори 50-х принципово нічим не відрізняються від трансформаторів 2022. Срок їх служби-теоретично безкінечний, тому їх ніхто ніколи не міняв і міняти не збирався (і так у всьому світі).
основний аргумент окупації — «України не існує»
Знову таки: єдиний «каментатор» який це написав це Ви. Я, як і більшість коментаторів народились за часів СССР, то ж по Вашому і нас не існує.
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться