Минфин - Курсы валют Украины

Установить
15 сентября 2022, 18:06 Читати українською

Украина вошла в тройку мировых лидеров по использованию криптовалют

Украина заняла третью позицию в глобальном индексе по внедрению криптовалют. Об этом свидетельствуют данные исследовании аналитической блокчейн-компании Chainalysis.

Украина заняла третью позицию в глобальном индексе по внедрению криптовалют.
Фото: pixabay.com

►Подписывайтесь на «Минфин» в Instagram: главные новости об инвестициях и финансах

Подробности

Глобальный индекс внедрения криптовалюты состоит из пяти субиндексов, каждый из которых основан на использовании странами различных типов криптовалютных услуг.

Аналитики оценивают все 146 стран, по которым у них есть достаточно данных, в соответствии с каждым из этих пяти показателей. Они берут среднее геометрическое рейтинга каждой страны по всем пяти показателям, а затем нормализуют это окончательное число по шкале от 0 до 1, чтобы дать каждой стране балл, что определяет общий рейтинг. Чем ближе итоговый балл страны к 1, тем выше рейтинг.

Легализация криптоиндустрии в Украине

Министр цифровой трансформации Украины Михаил Федоров отметил, что команда Минцифры работает над развитием и легализацией криптоиндустрии в Украине.

Читайте также: Произошло крупнейшее в истории обновление Ethereum

«Разработали профильный закон „О виртуальных активах“, который в марте подписал президент. Вместе с Комиссией по ценным бумагам и фондовому рынку продолжаем работу над законопроектом о внесении изменений в Налоговый кодекс Украины, чтобы определить налогообложение операций с виртуальными активами», — написал Федоров в своем Telegram-канале.

Он также добавил, что Минцифры хочет создать в Украине наиболее благоприятные условия для развития криптобизнеса. Чтобы мировые криптокомпании могли легально входить в Украину и вести бизнес, используя банковскую систему, а украинцы декларировать и защищать свои доходы в виртуальных активах.

Узнать цены на криптовалюты можно по этой ссылке

Комментарии - 10

+
+28
cosonic82
cosonic82
15 сентября 2022, 18:36
#
Удобно воровать.
+
+15
Kharakternyk
Kharakternyk
16 сентября 2022, 12:07
#
Заробляти також удобно, звичайно, якщо на плечах голова, а не попа.
+
0
extremumlife
extremumlife
15 сентября 2022, 18:50
#
Зрозуміло, що 90% в Україні хто користується криптою для виводу грошей, це чиновники, яким дають хабарі. І решта це «дрібні» ОЗУ які займаються торгівлею зброї, накротиків, людей і т.п.
+
0
squeez
squeez
15 сентября 2022, 19:56
#
Отлично, вот вам и инфа, 3 в мире по использованию теневой экономики …
+
+15
Три літри
Три літри
15 сентября 2022, 20:46
#
Україна посіла третю позицію у глобальному індексі щодо впровадження криптовалют.

Країна в якій досі не має окремого податку на операції з криптой посіла трете місце в світі з впровадження криптовалют.

Невже в Україні можна розрахуватись криптою за покупки так само як можна розрахуватись бюль якою валютою? Ні, не можна — при цьому з’являється обов’язок сплатити податок з суми покупки (це мінімум, може бути і більше).

Може тоді в Україні є офіційно зареєстровані кріптобіржі на яких можна поповнити рахунок з банківької картки чи взагалі дешевим банківським переказом? Ні, жодної немає, всі нібито українські кріптобіржі зареєстровані в Великій Британіі або країні ЄС.
+
+15
Vorlock
Vorlock
16 сентября 2022, 1:41
#
Міжна. навіть на на hotline вже представлені магази які приймають до сплати крипту.
CompX наприклад
+
0
Три літри
Три літри
16 сентября 2022, 5:33
#
І що з того?

На хотлайні є магазини з оплатою за товар «переказом на карту фізичної особи». Це не означає що такий магазин працює відповідно до законодавства. Хотлайн це дошка об'яв, вони не перевіряють чи правильно працює магазин. Там навіть інформація про оплату і ціну може відрізнятись від реальних сум та умов. Наприклад пишуть що є оплата частинами за даний товар, а насправді її не має. А саме це хотлайн як раз може перевірити.

Я ж писав: у нас є нібито декілька українських криптобірж, але виявляється що навіть распіарена Мінцирком вайтбіт зареєстрована чи то в Литві, чи то в Латвії. І поповнити рахунок простим та дешевим банківським переказом зі свого рахунку українського банку на рахунок біржі не можна. Як і не можна вивести потім гроші з рахунку біржі у гривні. Бо якби це була дійсно українська ТОВ там би такі податки довелось накручувати що торгівля криптою втратила б будь який сенс.

В нас зараз взя криптоіндустрія або в сірій зоні, або відверто чорний бізнес. Білого немає нічого. І тут раптом хтось заявляє що ми третя страшна по впровадженню. Ви серьозно?
+
+30
Vorlock
Vorlock
16 сентября 2022, 11:18
#
З того те що «в Україні можна розрахуватись криптою за покупки так само як можна розрахуватись бюль якою валютою». не більше і не менш. у розпіарені мінцирком я б взагалі ні копійки не поклав.
+
0
Три літри
Три літри
16 сентября 2022, 11:36
#
Не можна в Україні розрахуватись криптовалютою. Не передбачає українська законодавство такого. І іноземною валютою, до слова, в Україні також не можна розрахуватись бо єдина визнана валюта для розрахунків — гривня. Прийняти оплату в крипті так само незаконно як і прийняти оплату на карту фізичної особи при продажу товару юридичною особою.

При розрахунку картою в доларах чи злотих попереднього відбувається конвертація в гривню. Але на відміну від розрахунку картою в криптовалюті при розрахунку картою в доларах чи злотих не треба платити податок на доходи. А при розрахунках картою в крипті — треба. Я про це писав, але ж ти не читаєш.
+
0
Vorlock
Vorlock
19 сентября 2022, 0:15
#
Так-так, продовжуй жити в своєму уявному мірку
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться