Минфин - Курсы валют Украины

Установить
29 января 2022, 14:30 Читати українською

Китайский интернет-гигант начал принимать цифровой юань

Китайская компания по доставке еды Meituan разрешила своим пользователям расплачиваться цифровым юанем и пообещала за это бонусы, сообщает CNBC.

Китайский интернет-гигант начал принимать цифровой юань
Фото: panbeta.com

►Подписывайтесь на страницу «Минфина» в фейсбуке: главные финансовые новости

Пользователи могут загрузить криптокошелек для цифрового юаня e-CNY, и связать его со своим приложением Meituan. После этого они могут использовать цифровую валюту для оплаты всего: от билетов в кино до такси и отелей.

Оплачивая услуги с помощью цифрового юаня, пользователи будут получать кэшбек. Эта бонусная программа может способствовать более широкому распространению валюты.

Читайте также: ЦБ Китая запустил мобильный криптокошелек для цифрового юаня

У Meituan более 660 млн пользователей. Компания является одним из лидеров на рынке доставки еды в Китае. Кроме того, она предоставляет клиентам доступ ко многим другим онлайн-сервисам, как, например, бронирование отелей.

Контекст

Китай — одни из лидеров в разработке цифровой валюты центральных банков (CBDC). Он начал разрабатывать национальную цифровую валюту в сентябре 2019 года.

За вторую половину 2021 года объем транзакций в цифровом юане превысил $8,3 миллиарда. Однако это значительно меньше, чем у его частных конкурентов — приложений Alipay и WeChat Pay.

Читайте также: В Украине регистрируют торговую марку «е-гривна» — НБУ

Комментарии - 12

+
+45
Ferox
Ferox
29 января 2022, 14:47
#
Вот это дааа, ну и новость — Китайский интернет-гигант как принимал юань, так и продолжает его принимать… Ура!
+
+7
Qwerty1999
Qwerty1999
29 января 2022, 14:56
#
Ну не всё же время писать о том,
что всё пропало и будеттолькодорожать.

Вот и разбавляют
украинские новости китайскими…
+
0
yarg
yarg
29 января 2022, 17:02
#
А розетка — принимает електронную гривну.
представляете ?
+
+36
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
30 января 2022, 8:47
#
Сарказм ваший не зрозумілий. Особливо Ферокс. Хіба це не пряма загроза твоєму улюбленому битку? Всі функції перебирає на себе, окрім накопичення.
Тепер ясно для чого Алібабу і Ко нагинали. Зараз дадуть бонуси за розрахунки криптоюанем, потім доступ до криптоюаню всьому світу і маючи один лярд потенційних покупців, кожен з яких триматиме для зручності хоча б 100 баксів, тобі зразу в казну прилітає 100 лярдів баксів замість виданих юанів. Це те саме, що робив бакс до цього. Тільки поки що в малому масштабі. До речі, для криптовалюти свіфт не потрібен. Думаю скоро на крипторинку зарухаються швидше.
+
+15
An GenShuo
An GenShuo
30 января 2022, 12:12
#
Юань поки у закритій системі. Не треба вологих мрій.
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
30 января 2022, 12:37
#
А я хіба сказав, що вже все сталося? Я пишу, що це початок змін. ФРС натякнув, що стейбли на баксі це нормально, це геть не заважає роботі банків. Рік-півтора я пишу періодично, що криптобакс буде, але всі розуміють це буквально, а те, що ріст обсягів розрахунків Тетером та йому подібними росте в рази, а биток, якому пророкували домінування, втратив долю ринку також в рази. Це як в анекдоті про єврея, якому Бог пообіцяв, що по любому його врятує, а коли єврей тонув і відмовився від рятувальників і потонув, то на його пред’яву Бог відповів, що типу ти думав, що я на змарі спущуся і врятую тебе? Я ж посилав тобі рятувальників… так і тут, ФРС м’яко, щоб не спровокувати різкого обвалу, тисне на биток і Diem і стимулює стейбли на баксі. Китай все робить в типовій манері — прямо і жорстко, заборонив биток і ввів криптоюань. Тому це не влажні фантазії, а захоплення ринку, створеного криптунами. Валіть з того битка, поки маєте можливість вийти в плюс.
+
+15
An GenShuo
An GenShuo
30 января 2022, 13:41
#
Це не повʼязані речі, Біток не є засобом платежу і не буде. Стейбли так і будуть, вологі мрії (не ваші, раптом образитесь) совків будуть здійснені і центрокоїни такі будуть випущені і кожен буде мати змогу особисто прислуговувати товаріщу майору.
На цьому й є сенс бітка, це буде єдиний неконтрольований засіб обміну цінностей (не платіжний), а більше як золото чи нерухомість.
І от коли інтернет буде закріпаччено, коли всі ваші стейбли будуть під контролем влади з можливістю секундного відключення вашого гаманця від системи, тоді і буде сенс у бітку, адже він навіть не потребує вже інтернет мережі, бо є супутникова окрема мережа з біткоїн вузлами блокчейну.
P. S. це не означає, що BTC має коштувати квадрільйон чогось там. Це означає, що це єдина новітьня система котра демократизує гроші.
+
0
yarg
yarg
30 января 2022, 14:05
#
Ну який «неконтрольований засіб обміну» ?
адреси всіх гаманців відомі , всі трансакції - видно.
завтра вас заставлять задекларувати гаменець бітка , а всі трансакції з незадекларованими гаманцями прихнають фінансуванням тероризму. І 10 років з конфіскацією. І все.
+
+15
An GenShuo
An GenShuo
30 января 2022, 14:25
#
Якщо у вас холодний гаманець, то можете не декларувати, так само як і золото.
+
0
yarg
yarg
30 января 2022, 15:06
#
Да. и никогда им не пользоватся.
а толку тогда с него ? Как толкьо вы кому-то с него что-то переведете — за вами и прийдут.
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
30 января 2022, 19:59
#
Кому потрібно ризикувати? От біткуни не розуміють, що зараз нахапати і жити на проценти не думаючи, не вийде. Суть інвестицій полягає в тому, що ситуація міняється і інвестиції окуповуючться чи ні, швидко чи ні… тому потрібна увага, потрібні прогнозовані умови ринку, якщо фонда вже перестане працювати, то це означає, що світової економіки не стало і вже ніяка інвестиція не працює, окрім калаша. Не може ніщо коштувати багато. Зараз биток живе, бо є майнінг, без майнінгу не буде системи, після кожного халвінгу бажаючих майнити буде менше, адже винагорода падатиме, а щоб росла ціна, потрібні нові олені, а з ними засада, адже капіталізаці, битка впала до 40%, десь така сама і частка ринку. У новіших проектів більше шансів.
+
0
An GenShuo
An GenShuo
31 января 2022, 7:33
#
Ну всьо, біток на 0 =)
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться