Минфин - Курсы валют Украины

Установить
VictorS
Зарегистрирован:
14 ноября 2012

Последний раз был на сайте:
10 апреля 2024 в 18:52
Подписчики (482):
squeez
squeez
kingcity
kingcity
53 года, Львів
Secsott
Secsott
044blog
044blog
36 лет, Киев
norma3
norma3
987
987
83897534
Dmitriy Pankov
Odessa/Yuzhny
Pawa13
Pawa13
naf422
naf422
KIA47
KIA47
uliymua
uliymua
meag
meag
50 лет, Вараш
все подписчики
VictorS — Я вернусь
13 января 2015, 21:22

Кожному по заслугах

Щоб визначити, чи заробила країна блага, які вона споживає, зазвичай порівнюють те, що ми продали (експортували) і те, що купили (імпортували). Давайте і ми поглянемо.

Напевне в багатьох виникне питання про природу падіння, як експорту, так і імпорту в 2009 році. Причина в девальвації гривні на межі 2008 та 2009 років.

Загалом можна сказати, що ріс і експорт і імпорт. Тому для виділення чистого ефекту від торгівлі в економіці розглядають такий показник, як чистий експорт (різниця між абсолютними показниками експорту т а імпорту). Якщо імпорт розглядають з мінусом, як у нашому випадку, то показники потрібно додати. Дивимося:

Тепер легко можна оцінити, коли влада працювала на Україну, а коли, навпаки, — проти. Ось вони, всі п’ятеро.

На жаль на сайті НБУ відсутні дані про платіжний баланс до 1998 року. Тому оцінимо те, що маємо.

Очевидно і неймовірно, що самим народним, з точки зору заробляння грошей для Країни, був Л. Кучма. Йому належить таке висловлення: «Когда я в 1994 году пришел, в нашей казне разве одни мыши бегали». Якщо просумувати чистий експорт з 1998 по 2004 роки, то Л. Кучма заробив майже 11 млрд. доларів. Чистий плюс. Величезний, якщо порівняти з наступними. Бо вже прихід В. Ющенка в 2005 році був відзначений різким падінням чистого експорту, а в наступні 2006-2009 роки взагалі мінусами з різким ростом. Загалом майже 27 млрд. доларів. Мінус. І цей мінус з повним правом варто було б витаврувати йому на лобі. І це була б сама м’яка кара за те лихо, яке започаткували руки, які ніколи не крали. Зате коньяк пили:

Майже 2 млн. літрів закупили імпортери. Чи так вже потрібно було купувати коньяк за валюту, щоб сьогодні платити таку ціну за розтрату резервів.

Ну й наш професор, В. Янукович. Це йому належать слова: «Я вижу у некоторых здесь какие-то улыбки. Чтобы они, как говорится, у вас не были последними».

Його резюме:

ПроффесорВиктор Фёдорович Янукович (Завгар, ЗЭК, Хам, Дважды Несудимый, Витёк Межигорский, Яйцепад, Шапкокрад, Янык, Евнухович, Ханукович, Бандюкович, Ялдович, Януковощ, Януковий Ростовский, Яйцелов, Янушеску, Янучара, Ялинкович, Підарешт, Гидрант Конституции, яЖывой, Легитимный, Батон, Йолкович и т. д.) — легитимный бульдозер титаник украинской политики, доктор шапкоснимательных и экономических наук, ректор, комсомолец, член КПСС, муж Людмилы Янукович, любовник Любови Полежай, внебрачный сын космонавта, ректор Института уголовных проступков, известный пацанам с любого района украинский политик и лидер «РыгоАналов», любитель золотых батонов, серебряный призёр чемпионата по боданию с траурными венками, мастер спорта по ломанию шариковых ручек, экс-царь всея Украины. Единственный и неповторимый среди прочих презов незалежной, которого убрали с трона решением Верховной Рады оппозиционеры. В честь 23 февраля 2014 года потерялся и ударился в бега.

Является отличным примером гопоты, дорвавшейся до власти, способной не побрезговать лично вмазать какому-нибудь министру за «дельный косяк» или без оного, поэтому авторитет среди подчинённых заслужил. Своим успехом обязан исключительно «высокой образованности, трудолюбию и само­орга­ни­зо­ван­нос­ти», благодаря которым проделал нелёгкий, тернистый путь от простого заключённого колонии строгого режима до уважаемого чуть более чем пятой частью населения страны президента.

Але мало хто звернув увагу на те, що саме цей президент винен в тому, що проїв все зароблене попередніми президентами. Мінус 44 млрд. доларів чистого експорту – ось його основна заслуга!

Проте не все так однозначно. Багато хто з експертів й до сьогодні вішає на цього одіозного типа лаврові вінки за самий твердий курс гривні, за самий дешевий газ, за самий стабільний період і тому подібне, перевертаючи причинно-наслідкові зв’язки з ніг на голову і звинувачуючи у всіх смертних гріхах Майдан.

Ну хто там ще? Ага, новий король, Порошенко. Про його справи варто почитати статті Діккенса, тут я просто пас. Проте, якщо поглянути на його іконостас, то, як кажуть класики, «у меня возникают смутные подозрения». Поглянемо й на його внесок в питання заробляння для країни.

Не наводячи експорту та імпорту, відразу до чистого експорту:

На жаль, наш НБУ до цього часу не може видати на гора статистику за 4 квартал 2014 року, але всі 6 тисяч працівників день і ніч працюють і десь через кілька місяців таки народять мишу, якщо вона до цього часу не здохне. П’ятий президент теж в мінусах. І це за умови, що валюта практично на нулі. За перші три квартали 2014 року чистий експорт склав мінус 3,326 млрд. доларів. Значно менше, ніж за попредника, але все ще попереду.

Тут потрібно зробити невеличкий відступ. Причина життя в борг, не тільки бажання банально вкрасти. Не тільки. Є така собі потвора, яка пожирає розум і серця багатьох обивателів. І називається вона популізм. Всім хочеться мати все вже сьогодні і нікого не цікавить, а скільки за це мають заплатити нащадки.

Так от. Ми ще тільки на підході до нашого світлого майбутнього. Ще тільки на підході… Ще все попереду. І нова влада знову намагається набрати боргів, як сучка бліх, не думаючи про тих, кому їх доведеться віддавати після них. А тому я не розподіляю ентузіазму деяких горлопанів, що «Запад на поможет». Нічого він нам не дасть, а дасть рівно стільки, скільки ми йому винні. На цьому дозвольте завершити і побажати всім осягнути просту істину, що спасати вас ніхто не буде, окрім вас самих. Удачі, шановні!

Просмотров: 3034, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии - 14

+
+46
Andrey M
Andrey M
13 января 2015, 22:10
#
Хорошая статья, жестко но честно…
+
+27
vicmarin37
vicmarin37
13 января 2015, 22:14
#
Дуже це все цікаво.
Треба подивитися реальні досягнення за всі роки у вимірі «свободна економіка» — здається ні одного.
Як відомо, навіть США мають тільки статус «преимущественно свободная экономика».
+
+98
vechislavs
vechislavs
14 января 2015, 4:56
#
Статья очень сильная! Особенно мне понравился рисунок, говорящий о перспективе, и самое интересное, что цвет нашего будущего — оранжевый! Очень символически! Второй момент, статья имеет большой скрытый смысл. Если бы не события 2004 — 2005 года то Украина (экономически) по показателям чистого экспорта продолжала своё развитие. И это бы отразилось на общем благосостоянии народа. Просто нет слов как реалистично описаны… ти яки не чого не крали...! По поводу Януковича, сколько людей столько и мнений! Я считаю, что его судимости (погашенные и со времен СССР) были просто фоном для создания отношения к нему! Единственная его ошибка — он жил прошлым и не мог (не умел) уголовную клановость, перевести в новое русло (евро отношений), что с успехом сделала новая власть. Не надо говорить о его преступлениях, мы еще не знаем, что нас ждет и с чем сравнивать. Время все покажет! Та же ситуация была с Кучмой, и что Тимошенко и её «птенцы» переплюнула всех попередников…
+
+29
marsukoleg
marsukoleg
14 января 2015, 17:52
#
Ну да… Святоша Янукович… Слов нет! Все что написано про это дерьмо, правда! Могу только лишь добавить немного из его заслуг-в бытность его жизни в Донецке, он изнасиловал беременную женщину!!!, к сожалению она сошла с ума.Дело быстро замяли, как же, сам косьмонавт просит… И насчет курса-все прекрасно знали, что доллар держат из последних сил и он вот-вот рванет.Насчет Ющенко-предатель и вор.Кучма, да, многого добился, согласна.Сейчас вот Порошенко… Не знаю, часто многие его действия не нравятся.Но может я чего-то не понимаю, не знаю, но молчать не буду.
+
+23
vechislavs
vechislavs
14 января 2015, 18:24
#
Вы забыли самое главное! Он приезжал в Межгирье выпивал бутылку «руськой водки» и потом играл на балалайке гимн России. А вообще разговор не о личностях…
+
+23
vechislavs
vechislavs
14 января 2015, 6:19
#
Злой Янукович minfin.com.ua/blogs/vechislavs/63151/
+
+47
ballistic
ballistic
14 января 2015, 8:36
#
Крім балансу експорту-імпорту корисним буде ще оцінити баланс резервів-боргів.
+
+44
VictorS
VictorS
14 января 2015, 8:46
#
Дякую за побажання. Зараз напишу другу частину в розрізі резерви-борги. Є ще й інша важлива стаття платіжного балансу: фінансовий рахунок, де наводяться дані про інвестиції в Україну. Просто в одній статті це важко помістити.
+
+32
Salom  bolalarnur
Salom bolalarnur
14 января 2015, 9:40
#
Хороша стаття, але тези головний наголос роблять на внутрішні проблеми України, а вони не можуть бути не пов'язані з проблемами в Світовій економіці…
1.Завязкі промисловості на «хитрого сусіда».
2.Борьба Китаю та Америки за головного в світовій економіці. (Стагнація Китаю. Красива статистика Америки)
3.Ужоси в Єврозоні та економічний спалзаніе в Ду… всієї прмишленності ЄС…
4.Локоматіви — БРІКС з різних причин вже в Ду ..., а Україна одна з країн, що розвиваються…
5.Внешняя агресія і як контр аргумент зовнішнє управління… (Жодна країна під зовнішнім управлінням не стала самодостатньою, завжди є відносини в рамках метрополія-колонії, а значить незалежність фікція ...)
+
+22
DataTutaschia
DataTutaschia
14 января 2015, 10:08
#
А навіщо? За умови врахування озвучених Вами проблем (і не озвучених але наявних) це вже буде складніше аналізувати і давати оцінки. І картина буде не такою однозначною.
Хоча стаття мені подобається:)
+
+26
eklmn
eklmn
14 января 2015, 13:01
#
Статья понравилась. Правда, у меня несколько иная трактовка статистики.
При Кравчуке был процесс первоначального накопления капитала чиновниками и бандитами. Банкротство предприятий.
При Кучме, бандиты объединились с чиновниками и выкупили предприятия за бесценок и после долгой стагнации, предприятия начали снова работать.
При Ющенко практически все имущество уже было раздерибанено, поэтому наступил передел собственности №1. Украсть и продать больше нечего. Можно только отобрать. Грызня пауков в банке. Отвлекающим маневром служили массовые растраты денег государством на патриотическое шоу.Отсюда и спад: передел и шоу.
При Януковиче наступил передел №2. Грызня пауков в банке продолжилась. Продолжение спада: передел и подкорм верных янычар.
Далее, стало ясно:
1. Украсть и продать больше нечего.
2. Передел не помогает. Рейдерство достало даже рейдеров.
3. Из нераспроданного остались 2 вещи: земля и страна оптом.
Дальнейшие действия реализуют пункт 3.
Когда стало ясно
+
+11
Natalie11
Natalie11
14 января 2015, 14:24
#
С вопросом «кто виноват», по-моему, нечего уже обсасывать.
Переходите, пожалуйста, к вопросу «что делать».
К примеру, dumskaya.net/news/dva-rajcentra-odesskoj-oblasti-okazalis-na-grani-042647/
Особенно интересно « Сегодня выходит такой парадокс, что мэрия должна быть заинтересована в увеличении продажи подакцизных товаров, таких как водка и сигареты, так как это основной источник дохода в городской бюджет. Продавать в городе нечего, земля настолько дорога, что тоже никого уже не интересует»
Такая ситуация сложится повсеместно.
Или.
С коммунальными платежами — пока 40% неплатежей. Но ждем 65%-70%. Хотя у министерства ЖКХ «своя статистика» и они говорят о 4-6%%.
В этом ключе можете написать?
+
+19
VictorS
VictorS
14 января 2015, 15:00
#
Сначала попробую вникнуть и потом предложить что-либо.
+
+21
VictorS
VictorS
14 января 2015, 14:51
#
Продовження тут. minfin.com.ua/blogs/VictorS/63177/
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться