Як впливає карантин
Усього за тиждень обіг кафе та ресторанів впав на 10% у порівнянні з попереднім тижнем.
Від початку карантину у березні обіги ресторанів впали на 81% в порівнянні з докарантинними показниками. Влітку ресторанному бізнесу вдалося відновитися. Проте вже з середини жовтня обіги знову падають.
«На суботу та неділю припадає основна частина виручки закладів громадського харчування. У вихідні дні ресторани заробляють в середньому 41% від свого тижневого обороту, бари – 40%, піцерії і кальянні – 35%, фастфуд – 31%, кондитерські – 30%», — йдеться у дослідженні.
Читайте також: Скільки втратили кафе й ресторани за карантин (дослідження)
Що обіцяють у Кабміні
У Кабміні обіцяють підтримати бізнес та працівників, які втратять заробіток через карантин вихідного дня, у разі якщо працівники офіційно оформлені.
Це доплати, які проводилися підприємцям, зокрема під час першого локдауну.
Читайте також: Шмигаль розповів, як уряд підтримає бізнес в зв'язку з карантином вихідного дня
Карантин не для всіх
Як пише ЕП, за першу добу дії «карантину вихідного дня» поліцейські розпочали 9 кримінальних проваджень та склали 990 адміністративних протоколів за порушення карантинних обмежень.
Працювали 1542 рейдові групи, які перевірили понад 17 тисяч суб’єктів господарювання.
Страхування від covid-19. Виплата до 50 тисяч гривень
У результаті припинено роботу 1355 закладів господарювання, діяльність яких забороняється у вихідні дн
Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».