Як впливає карантин

Усього за тиждень обіг кафе та ресторанів впав на 10% у порівнянні з попереднім тижнем.

Від початку карантину у березні обіги ресторанів впали на 81% в порівнянні з докарантинними показниками. Влітку ресторанному бізнесу вдалося відновитися. Проте вже з середини жовтня обіги знову падають.

«На суботу та неділю припадає основна частина виручки закладів громадського харчування. У вихідні дні ресторани заробляють в середньому 41% від свого тижневого обороту, бари – 40%, піцерії і кальянні – 35%, фастфуд – 31%, кондитерські – 30%», — йдеться у дослідженні.

Читайте також: Скільки втратили кафе й ресторани за карантин (дослідження)

Що обіцяють у Кабміні

У Кабміні обіцяють підтримати бізнес та працівників, які втратять заробіток через карантин вихідного дня, у разі якщо працівники офіційно оформлені.

Це доплати, які проводилися підприємцям, зокрема під час першого локдауну.

Читайте також: Шмигаль розповів, як уряд підтримає бізнес в зв'язку з карантином вихідного дня

Карантин не для всіх

Як пише ЕП, за першу добу дії «карантину вихідного дня» поліцейські розпочали 9 кримінальних проваджень та склали 990 адміністративних протоколів за порушення карантинних обмежень.

Працювали 1542 рейдові групи, які перевірили понад 17 тисяч суб’єктів господарювання.

Страхування від covid-19. Виплата до 50 тисяч гривень

У результаті припинено роботу 1355 закладів господарювання, діяльність яких забороняється у вихідні дн

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».