Що пообіцяли в уряді

У Кабміні обіцяють виплачувати компенсації людям, які офіційно працюють і через карантин вихідного дня будуть позбавлені роботи в суботу та неділю.

Це доплати, які проводилися підприємцям, зокрема під час першого локдауну, розповів Немчінов.

За словами Немчинова, найчастіше люди, які хочуть компенсацію, працюють неофіційно, але правила повинні бути для всіх однакові.

Читайте також: Шмигаль розповів, як уряд підтримає бізнес в зв'язку з карантином вихідного дня

«Ми звернулися в Торгово-промислову палату для того, щоб випадок був визнаний форс-мажорним, і люди, які здають в оренду приміщення або беруть, могли скористатися цим правом для компенсації.

Ми сподіваємося, що цей період буде коротким і не доведеться вдаватися до більш суворих заходів. Але якщо не буде в повному обсязі реалізований карантин вихідного дня, на жаль, ми рано чи пізно прийдемо до повного локдауну», — зауважив Немчінов.

Як раніше повідомлялося, Кабмін внесе зміни до програми доступного кредитування «5-7-9»: підприємці зможуть переоформити кредит або отримати безвідсоткові «канікули».

Читайте також: Максимальний річний дохід для учасників програми «5-7-9%» можуть підвищити

Кому заборонили працювати у вихідні

Кабінет Міністрів прийняв рішення ввести на всій території країни карантин «вихідного дня» c 14 листопада за 30 листопада. Жорсткий карантин буде діяти по всій країні з 00:00 суботи до 00:00 понеділка.

У вихідні працюватимуть тільки об'єкти критичної інфраструктури, зокрема продуктові магазини, аптеки і транспорт, банки і пошта.

Страхування від covid-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Заборонено роботу торгово-розважальних центрів, спортзалів, фітнес-центрів, басейнів, салонів краси, музеїв, театрів, а також проведення масових заходів.

Також діятиме заборона на прийом відвідувачів в ресторанах, кафе і установах розважальної сфери.

Раніше повідомлялося

  • Прем'єр Денис Шмигаль заявив, що уряд «готовий підставити плече», щоб підтримати підприємців під час карантину вихідного дня.
  • Зокрема, йдеться про компенсацію частини зарплат працівників у зв'язку з простоєм виробництва. Завдяки цій програмі навесні-влітку вдалося зберегти більше 450 тисяч робочих місць, нагадав прем'єр.
  • Також повернуть виплати на дітей для сімей підприємців, які діяли навесні цього року.
  • В ЄБА заявили, що жорсткий локдаун і закриття більшості бізнесів на вихідні принесуть більше шкоди, ніж користі.