Рекордний викуп

Це рекордний викуп акцій для Berkshire Hathaway. Він майже вдвічі перевищує суму, яку компанія витратила на покупку своїх акцій у другому кварталі – $5,1 млрд. Таким чином, всього в 2020 році інвестхолдинг Баффета придбав свої акції на $15,7 млрд, зазначає ввидання.

Berkshire Hathaway викупила свої акції класу A на суму в $2,5 млрд, а акції класу B – на $6,7 млрд.

Як відзначає CNBC, на цей крок компанія пішла через пандемію коронавірусу. Викликана епідемією криза безпосередньо позначилася на підприємствах у володінні холдингу, серед яких є залізничні та страхові компанії, а також постачальники комунальних послуг.

Читайте також: Баффет продав акції постачальника медпослуг DaVita на $176 мільйонів

Згідно зі звітом, операційний прибуток Berkshire Hathaway в третьому кварталі скоротився на 30% в річному вираженні і склав $5,5 млрд. При цьому чистий прибуток виріс на 82% рік до року, склавши $30,1 млрд.

Як відзначає CNBC, зростанням чистого прибутку компанія багато в чому зобов'язана інвестиціям в Apple, яка в третьому кварталі зросла на 26%.

Читайте також: Баффет продав ще 100 мільйонів акцій Wells Fargo

Статки Воррена Баффета на даний час складають, за даними Forbes Real-Time, $79 млрд.

Нагадаємо

6 липня Інвестиційний холдинг Berkshire Hathaway, керований мільярдером Ворреном Баффетом, купив газові активи в американської Dominion Energy.

Читайте також: Подарунок на 90-річчя: Баффет купив акції п'яти провідних японських торгових компаній

24 липня Berkshire Hathaway Воррена Баффета збільшила свою частку в Bank of America (BofA) до 11,3% акцій, придбавши їх на $800 млн.