Невдалий досвід

Портной розповів, що купив першу криптовалюту на $1,25 млн, однак потім після низки невдалих інвестицій її ціна різко впала, після чого він пішов з ринку цифрових грошей.

Читайте також: Чому біткоін став популярнішим в 2020 році

«Немає ніякого пояснення, чому котирування криптовалюти зростають. Я не знаю, чому вони дорожчають або дешевшають», - підкреслив Портной.

Він пообіцяв повернутися в криптоіндустрію, проте поки не знає, коли зможе це зробити.

За словами трейдера, у нього мало вільних грошей, так як всі кошти вже вкладені. Помпліано порадив Портнову тримати біткоіни, не відволікаючись на постійні коливання котирувань через високу волатильність.

Читайте також: Біткоін vs криза: чи стане крипта порятунком від фінансових потрясінь

Фактор зростання

Біткоін став дорожчати ще на початку 2020 року, до усвідомлення світом загроз, які несе коронавірус. У січні криптовалюта коштувала $ 7300, до лютого курс піднявся до $ 10 500. Ключовим драйвером зростання, ймовірно, виявився халвінг.

На тлі паніки на ринках інвестори стали шукати альтернативні варіанти заощадження капіталу. Одним з таких виявився біткоін, і на це є кілька причин. По-перше, криптовалюта технічно не може опинитися під загрозою карантину, вона не може збанкрутувати з того, що люди виявилися на самоізоляції. Навпаки, виграє через неї, так як суспільству доводиться відмовлятися від звичних, контактних способів оплати.

Читайте також: Біткоін для «чайників»: як за вечір опанувати криптовалюту

По-друге, під час кризи біткоін продемонстрував себе краще багатьох активів, які зарекомендували себе. У березні ціна криптовалюта знижувалася до $3800, протягом двох днів втративши більше 50%. Це сталося майже одночасно з падінням на фондовому ринку. Але потім вартість BTC почала зростати і вже через півтора місяці повернулася до докризових позначок, а в серпні - оновила річний максимум на позначці в $ 12 300.