Як подорожчали папери

Прибутковість десятирічних паперів зросла до 0,68% з 0,535%, які були 6 серпня. Прибутковість 30-річних облігацій досягла максимуму з початку липня, пише видання.

Що вплинуло на зростання

Різке зростання прибутковості означає суиттєвий розворот на ринку облігацій, оскільки в кінці минулого тижня 10-річні папери опинилися майже на рекордно низькому рівні.

Сигнали Мінфіну США деяким інвесторам було складно читати, і падіння прибутковості показує, що економічні прогнози викликають у них тривогу, незважаючи на те, що фондові ринки продовжують рости після різкого обвалу в березні, вважає газета.

Читайте також: Чому допомоги по безробіттю від Трампа потягнуть фондовий ринок США вниз

Зростання прибутковості облігацій пояснюється тим, що інвестори почали позбуватися від облігацій, пояснює WSJ. Дилери скоротили частину своїх інвестицій у папери, а менеджери фондів звільнили місце в портфелях в очікуванні нової хвилі пропозиції облігацій. Іншою причиною зростання можуть бути літні канікули в Європі і США, через які скоротилися обсяги торгів в цілому.

Як очікується, США приступлять до нових запозичень на цьому тижні, в тому числі за рахунок продажу облігацій. Гроші потрібні уряду для підтримки відновлення економіки.

WSJ пише, що у середу, 12 серпня, уряд розмістить 10-річні облігації на суму $38 млрд, а в четвер — 30-річні облігації на $26 млрд. У вівторок були реалізовані трирічні папери на $48 млрд — тобто, всього за тиждень США можуть залучити $112 млрд.

Прибутковість казначейських облігацій США зараз виявилася «на більш цікавому рівні», — вважає інвестиційний директор лондонського офісу компанії з управління активами Amundi Лоран Кросн'є.

Читайте також: Євро або долар: у чому зберігати заощадження

Він допускає, що Конгрес США може досягти угоди про новий пакет заходів стимулювання економіки, в рамках якого США розмістять ще облігації на $1 трлн.

Попит на нові папери повинен бути високим, оскільки інвестори зацікавлені в надійних активах, оскільки очікують подальшої волатильності на ринках, каже макро-стратег Nordea Asset Management Себастьєн Галі.

На фондовому ринку можуть виникнути проблеми у вересні-жовтні, оскільки оптимістичні надії на швидке відновлення економіки почнуть розвіюватися, припускає він.

Читайте також: Чому США перестаралися із заходами підтримки економіки

Щоб підстрахуватися, він радить придбати облігації, які в середньому закінчуються через 15 років: тобто, поєднання 10-літніх і 30-літніх.

«Зараз на ринках багато зайвого оптимізму. Варто подивитися на інструменти хеджу, щоб підстрахуватися. Володійте тим, що може дати захист і при цьому все одно принести дохід», — порадив експерт.