Що це означає

Так Ер-Ріяд посилив свою стратегію з підтримки зростання цін на нафту через день після того, як виробники ОПЕК+ продовжили скорочення видобутку.

Найбільш різкий ціновий стрибок торкнеться липневого експорту в Азію — це найбільший регіональний ринок компанії Saudi Aramco, згідно з прайс-листом.

Читайте також: Засідання ОПЕК+: у чому полягає основна невизначеність

Нагадаємо

  • 6 червня міністри країн ОПЕК+ домовилися зберегти поточні домовленості про скорочення видобутку. У травні-червні учасники угоди дотримувалися загальної квоти в 9,7 млн б/д, і, по початкової домовленості, ця квота не повинна була скоротитися на 2 млн б/д з початку липня. Тепер у липні квота буде збережена, хоча і в дещо меншому розмірі — 9,6 млн б/д.

  • У середині травня Saudi Aramco відзвітувала про падіння квартального чистого прибутку на 25%. У цілому в першому кварталі 2020 року дохідна частина бюджету Саудівської Аравії скоротилася на 22% порівняно з аналогічним періодом минулого року, а дефіцит досяг $9 млрд.

  • 3 червня вартість серпневих ф'ючерсів нафти марки Brent під час торгів на біржі ICE піднялася вище $40 за барель вперше з 6 березня.

Читайте також: Ціна на нафту Brent впала до 18-річного мінімуму

  • 22 квітня ціна на нафту еталонної марки Brent впала нижче за $17 за барель на тлі хаосу на ринку і дефіциту сховищ у світі для видобутої нафти.