Що відбувається

По всьому Китаю і в інших країнах Азії багатії скуповують першокласне житло, щоб захистити свої гроші від очікуваної інфляції і ослаблення юаня.

Ажіотажний попит знову привів до стрибка цін на елітне житло в Китаї, одночасно надавши деяку підтримку азіатським ринкам нерухомості, які сильно постраждали від пандемії.

«Це дуже просто», — зазначила засновниця австралійської компанії Black Diamondz Моніка Ту, яка обслуговує китайських покупців елітної нерухомості.

Читайте також: Інвестувати за кордон стане вигідніше. Податкових протиріч більше немає — юрист

Скільки продано нерухомості

З березня вона продала елітної нерухомості на $55 млн, причому приблизно половина угод була укладена під час пандемії. Це на 25% більше, ніж на початку року.

За її словами, іноді досить віртуальних турів і фотографій, щоб укласти багатомільйонну угоду.

Ситуація на ринку нерухомості

Таке зростання в Азії, однак, нетипове для Заходу. Наприклад, в Лондоні і Нью-Йорку нерухомість продається дуже слабо.

Читайте також: Будиночок  у моря: чи варто вкладати зараз в курортну нерухомість

Запити китайських покупців на південнокорейську нерухомість зросли на 180% у першому кварталі 2020 року порівняно з четвертим кварталом 2019 року. Разом з цим запити впали на 32% у Великобританії і 18% у США.

Високий попит сприяє зростанню цін в Китаї і зниженню темпів зростання на інших ринках. Ціни на елітні будинки в чотирьох найбільших китайських містах у квітні виросли на 1%. Але великий попит залишається і у Сінгапура.

Читайте також: Пік падіння цін на нерухомість буде ближче до осені, в середньому на 10-20%

«Вони розглядають ринок нерухомості Сінгапуру як „безпечний притулок“ через стабільність у країні. Це більш регульований ринок порівняно, наприклад, з Гонконгом», — сказав експерт з ERA.