Скільки та хто отримав

Позику в розмірі 1,5 млн грн на 5 років отримало фермерське господарство «Таврійська ягода» (село Приморське, Василівський район, Запорізька область).

На що витратили кошти

Кошти були використані для організації системи водопостачання для господарчих потреб. Загальний обсяг інвестицій склав близько 3 млн грн.

Читайте також: Чому банки «саботують» програму доступних кредитів «5-7-9»

«Завдяки інструменту часткових кредитних гарантій ми, фактично, розблокували і доступне кредитування для тих підприємців, на яких банки до цього не звертали уваги», — говорить виконавчий директор Фонду розвитку підприємництва Руслан Гашев.

Читайте також: Доступні кредити 5-7-9%. З 1 березня банки видаватимуть позику без застави

Що відомо про попит на кредити

  • Програму офіційно запустили 3 лютого. В уряді повідомили, що на участь у програмі подалося 17 тисяч підприємців.

  • Найбільше заявок було зареєстровано в Київській області — на суму 503,9 млн грн. На другому місці — Вінницька область — на 155 млн грн.

Читайте також: Дешеві кредити для бізнесу. Бажаючих виявилося більше, ніж закладених грошей в бюджеті

  • При цьому лідером за кількістю виданих пільгових кредитів стала Вінницька область. Підприємці звідти тільки за два тижні роботи програми вже отримали кредитів на суму 3,8 млн грн.

Умови програми

  • Банки видають кредити малого і середнього бізнесу з виручкою до 50 мільйонів гривень.

  • Держава компенсує підприємцю частину відсотків за кредитом — ставки складають від 5 до 9% річних в залежності від кількості створених робочих місць з можливістю щоквартального зниження процентної ставки.

Вибрати кредит готівкою

На що видають кредити

  • На придбання або модернізацію основних засобів, об'єктів нерухомості та транспортних засобів для використання в комерційних і виробничих цілях.

  • На будівництво, реконструкцію, ремонт приміщень, в яких ведеться основна господарська діяльність, крім офісних приміщень.

Читайте також: Доступні кредити для бізнесу. Чого чекають підприємці