Перспективи відновлення польотів

«Ми дуже обережно влітку спробуємо розпочати внутрішнє авіасполучення. З міжнародним — складніше. Рішення залежатимуть не лише від нас. Скажу одразу, що протягом літа повноцінного міжнародного авіасполучення не буде. Як було колись — не буде», — сказав Кулеба.

Він додав, що, найімовірніше, міжнародне авіасполучення відновлять з осені.

Читайте також: Туристам радять готуватися до закордонного відпочинку не раніше жовтня

«Ми очікуємо, що з вересня світ буде оговтуватися. Хоча є скептики, які вважають, що восени на світ чекає друга хвиля коронавірусу», — зазначив міністр.

Читайте також: У Китаї успішно відновлюється туризм (відео)

Яка ситуація зараз

Україна наразі приймає лише вантажні авіаперевезення та чартерні літаки для евакуації українців.

Читайте також: Українським авіакомпаніям обіцяють компенсацію за евакуаційні рейси

На початку карантину президент Всесвітньої ради з туризму та подорожей (WTTC) Глорія Гевара заявила, що туристична галузь може втратити $22 млрд, якщо поширення коронавірусу не вдасться швидко припинити. 

Нагадаємо

  • У Міністерстві інфраструктури раніше повідомили про плани поступово відновлювати транспортне сполучення. За словами міністра Криклія, у червні можливе відновлення внутрішнього авіасполучення.
  • 17 березня Україна повністю обмежила пасажирське авіасполучення через спалах коронавірусу. Також зупинився залізничний і громадський транспорт, метрополітен.

  • Раніше Кабмін ухвалив рішення ввести в Україні режим надзвичайної ситуації. Карантин наразі продовжено до 22 травня, але влада поступово вводитиме пом'якшення, зокрема для підприємців.