Уряд ще більше розширив можливості рефінансування діючих кредитів бізнесу за умови збереження робочих місць та зарплат найманим працівникам. Відповідні зміни до програми «Доступні кредити 5-7-9%» ухвалено сьогодні на засіданні Уряду.

Закон про фінмоніторинг: що зміниться та на кого очікують проблеми (відео)

В рубриці «Прямо по курсу» на нашому yotube-каналі фінансовий експерт Олексій Козирєв дасть відповіді на важливі питання щодо нового закону про фінмоніторинг, який набрав чинності з 28 квітня, і розповість, що буде з депозитними та кредитними ставками.

Нові правила фінмоніторингу доб'ють економіку чи виведуть її з тіні

28 квітня 2020 року набув чинності новий закон про фінмоніторинг. На думку НБУ, 95% клієнтів фінансових установ мають відчути покращення у здійсненні фінансових операцій уже в цьому році. Однак фахівці попереджають: в період «обкатки» закону потрібно готуватись і до поганого сценарію.

Банки почали знижувати дохідність за гривневими депозитами

На гривневих депозитах все ще можна заробити 16,5% річних, на вкладах в доларах і євро — 4,5%. «Мінфін» з'ясував, чи довго банки з депозитним портфелем фізичних осіб до 1 млрд грн будуть тримати таку дохідність після зміни ключового показника — облікової ставки НБУ.

У МВФ застерегли владу від дій, що можуть зірвати домовленості про програму

Голова місії МВФ в Україні Рон ван Роден направив лист в Офіс президента України, у якому попередив про перегляд рішення Фонду щодо кредиту, якщо в законодавство про НАБУ будуть внесені зміни. 

Що потрібно знати бізнесу, щоб пережити кризу. Поради фінансиста Рея Даліо

Розуміння того, як працює економіка, допоможе знайти способи виходу з кризи. У цьому впевнений американський фінансист, засновник інвестиційної компанії Bridgewater Associates Рей Даліо.