«Мінфін» підготував рейтинг стійкості банків за 4 квартал 2019 року і порівняв, які банки поліпшили свої позиції, порівняно з минулим роком, а хто відстав від конкурентів.

Шукаємо валюту: Як коронавірус просуне українські реформи

Коронавірус виходить з-під контролю і на горизонті маячить привид нової кризи. Інвесторам вже не до ризикових вкладень. Вони втрачають інтерес до українських ОВДП, потік валюти до країни з цього джерела пересихає. І це відбувається в рік, коли уряд повинен сплатити значну суму за зовнішнім боргом.

Коронавірус косить ринки. Що буде з валютою (відео)

У новому відео в рубриці «Прямо по курсу» нашого youtube-каналу говоримо з експертом про актуальні новини України та світу, а також, традиційно, озвучимо прогноз курсу валют на тиждень.

Чому інфляція прискориться у другому півріччі

Знизити залежність бюджету від валютних коливань та краще аналізувати наслідки посилення гривні. Такі рекомендації отримало Правління НБУ та уряд від Ради Нацбанку.

Річний звіт Мінфіну. Дефіцит держбюджету зріс до 81 мільярда

Міністерство фінансів збільшило показник дефіциту держбюджету країни в 2019 році до 81 млрд грн. Раніше цей показник становив 78,05 млрд грн. Про це сказано у звіті про виконання держбюджету за минулий рік, опублікованому в газеті «Урядовий кур'єр».

Доступні кредити 5-7-9%. З 1 березня банки видаватимуть позику без застави

З 1 березня державна програма «Доступні кредити 5-7-9%» включатиме додаткову опцію — кредитні гарантії. Це дозволить вирішити проблему відсутності або нестачі застави у позичальника.