Нацбанк та регулятори затвердили Стратегію розвитку фінансового сектору України до 2025 року.

Нацбанк оприлюднив Програму дій на 2020 рік

Національний банк України оприлюднив Програму дій на 2020 рік, яка є річною дорожньою картою для реалізації середньострокової Стратегії центрального банку.

Як заява про відставку Гончарука вплине на курс (відео)

Як політичні «розборки», пов'язані з черговим аудіо-скандалом щодо прослуховування наради чиновників і топ-менеджменту НБУ з прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком вплине на курс.

З 13 січня в Україні використовуються тільки банківські рахунки IBAN

З 13 січня в Україні використовуються тільки банківські рахунки міжнародного стандарту IBAN. Рахнки тепер складаються з 29 буквено-цифрових символів.

Депозитні фокуси: як зміцнення гривні відбилося на динаміці вкладів

Ревальвація гривні минулого року зіграла злий жарт з валютними депозитами в банках. На перший погляд, вклади «тануть». Насправді – все не так просто.

Консенсус-прогноз — 2020: курс гривні, інфляція, ВВП

«Мінфін» попросив експертів спрогнозувати курс гривні, інфляцію і темпи зростання економіки у 2020 році. Публікуємо наш традиційний консенсус — прогноз.

Минулий рік банки завершили з рекордним прибутком. Лише у листопаді він перевищив 7 млрд грн, а за 11 місяців 2019 року – склав більше 59 мільярдів гривень. Це найбільший показник за всю історію банківської системи. Для порівняння: за 11 місяців 2018 року банки заробили лише 19,9 мільярдів гривень.

Мінімальна зарплата у світі та Україні. Чи можна вижити

Аналітики інтернет-порталу Picodi.com склали рейтинг зростання мінімальної заробітної плати в 2019 році. Серед 54 учасників дослідження Україна посіла 15 місце.

Ощадбанк знизив ставки за всіма депозитами фізосіб

Державний Ощадбанк з 15 січня знизив відсоткові ставки за депозитами у всіх валютах для фізичних осіб.

Нові зарплати для чиновників: Кабмін встановив сітку зарплат

Кабінет міністрів змінив принципи оплати праці і встановив сітку зарплат для топ-чиновників. Тепер інформацію про доходи міністрів щомісяця будуть публікувати на Урядовому порталі.