Чим загрожує зниження податків

За словами Маркарової, запропоновані міністром розвитку економіки Тимофієм Миловановим зміни до податкової системи, зокрема скасування ЄСВ та податків на доходи, можуть розбалансувати бюджет та призвести до того, що держава не отримає достатньо коштів для виплати пенсій та виконання своїх функцій.

«Понижуючи податки, ми повинні розуміти, яким чином це буде збалансовано в бюджеті… В першу чергу треба понижувати податки на зарплату», — зазначила Маркарова.

Читайте також: Рада ввела єдиний рахунок для сплати податків і ЄСВ

Водночас пропозиція підвищити податки на нерухомість та землю не матиме позитивного впливу на державний бюджет, адже це місцеві податки.

«Ми хотіли би зменшувати податки на оплату праці (ПДФО), ми хотіли би зменшувати податки, які стосуються інвестицій і, звичайно, щодо податку на нерухомість і податку на землю, вони повинні встановлюватися і вони повинні сплачуватися, і вони повинні підвищуватися», — повідомила Маркарова.

Читайте також: Що чекає на ФОПів: закон про РРО вступить в силу через півроку

Раніше повідомлялося

  • Нагадаємо, що напередодні міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов запропонував до обговорення низку рішень для податкової реформи. Зокрема, він пропонує скасувати ЄСВ, а податок на доходи фізичних осіб максимально зменшити.
  • Раніше голова податкового комітету Ради Данило Гетманцев заявляв, що парламент не планує знижувати розмір ЄСВ.

Єдиний соціальний внесок — це платіж, який роботодавець сплачує з фонду оплати праці кожного працівника. Близько 80% суми ЄСВ спрямовується до Пенсійного фонду, решта надходить до фондів соцстрахування, з яких виплачуються лікарняні та компенсація у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності.