Станом на 1 вересня цього року загальний обсяг вкладів 500 тис.+ становить майже 168,7 млрд грн. Це на 1,65 млрд грн. менше, ніж було два місяці до того. Водночас варто враховувати, що цей показник міг знизитись в тому числі через подорожчанням гривні і, як наслідок, зменшенням оцінки валютних депозитів.

 Відкрий депозит у великому банку і виграй 25 тис. грн від «Мінфіну»

Яким банкам довіряють найбільше

  • Лідером за обсягом депозитів 500 тис.+ став Приватбанк. У ньому свої заощадження розмістили вкладників майже 38 тис. таких вкладників. Сумарно вони принесли до установи 46,6 млрд. грн.

  • На другому місці за цим показником Альфа-Банк (7,67 тис. вкладників), а на третьому Укрексімбанк. (6,8 тис. вкладників) Ці ж банки знаходяться на 2 і 3 місцях за загальною сумою таких вкладів.

  • До першої десятки за цим показником увійшло 3 державні банки, 5 банків з іноземним капіталом і 2 банки, що належать приватним українським власникам

До рейтингу не входить Ощадбанк, оскільки розміщені у ньому депозитити гарантуються державою незалежно від їхньої суми. Повернути депозити інших банків, у разі їхнього банкрутства, має Фонд гарантування вкладів фізичних осіб. Сума виплат від ФГВФО обмежена 200 тис. грн.

Читайте також: Як отримати виплату за вкладами «200 тис +»

Детальніше про те, яким банкам українці найчастіше довіряють вклади на суму понад 500 тис. грн. читайте за посиланням.