Законопроект №2250 пропонує звільнити роботодавців від сплати єдиного соціального внеску (ЄСВ) та податку на доходи за працівників молодше 27 років. Юристи називають таке рішення неоднозначним.

Постає питання зменшення надходжень до держбюджету. Очевидно, його планують компенсувати за рахунок переходу роботодавців в майбутньому до офіційного працевлаштування.

Дане рішення може бути ефективним, якщо дійсно вирішить питання, які описані в пояснювальній записці законопроекту:

  • складність та низький рівень працевлаштування студентів та молодих спеціалістів;

  • відтік українських спеціалістів за кордон;

  • неофіційне працевлаштування.

Якщо справдяться очікування, то реалізація законопроекту стимулюватиме молодих українських спеціалістів залишатися працювати в Україні, а роботодавців – приймати на роботу студентів та спеціалістів без досвіду роботи.

Читайте також: Неоподатковуваний вік. До чого призведе скасування податків для молоді

Водночас зменшення оподаткування не стимулюватиме роботодавців піднімати заробітну плату. Як наслідок, держава недоотримає доходи, а молоді фахівці не отримають підвищення зарплатні.

Боротьба за українську молодь і спроби детінізації ринку

За умови, що рівень місячного заробітку молоді буде вищим, ніж за кордоном, сподіваємось, що це стане аргументом для молоді на користь вибору роботи в Україні, а не пошуку кращої долі за кордоном.

Однак проблема відтоку кадрів за кордон поширена не лише серед молоді віком до 27 років, а й старших людей. Можливо, в перспективі ця ситуація зміниться. Працівники, які не залишили Україну до 27 років, в силу людського фактору вже не будуть залишати батьківщину.

Читайте також: Заробітчани: свої поїхали, запрошуйте чужих

Прийняття законопроекту повинно «вибілити» ринок зайнятості в Україні. Принаймні, що стосується осіб віком до 27 років. Проте є побоювання, що з досягненням працівниками 27 років, фонд оплати праці таких осіб знову повернеться в тінь.

Які труднощі можуть виникнути

Найбільша потенційна проблема може бути пов’язана з нереалізованим планом щодо збільшення надходжень до бюджету. Як буде врегульована ця проблема, якщо очікування не справдяться, – не зрозуміло. Все-таки велика частина людей віком до 27 років мають офіційні заробітні плати. Надходження податків від цієї категорії є важливою частиною наповнення Пенсійного фонду України.

Читайте також: Скільки роботодавці доплачують за знання англійської мови

Однозначно, молодь потребує державної підтримки, а ринок праці в Україні перезавантаження. Якщо за цією реформою послідують інші рішення для підтримки молоді, проблема відтоку кадрів за кордон вирішиться позитивно.