За його словами, Коломойський визнає, що Приват неможливо було утримувати і потрібно було закривати або націоналізувати. По суті, він каже: «Хочете банк ок, але поверніть нам 2 млрд, які ми вклали в Приватбанк».

«На перший погляд здається справедливим. Дійсно, поверніть нам наші інвестиції і забирайте банк собі», — зазначає Милованов. Для того щоб зрозуміти, де тут обман, він порівнює ситуацію з покупкою машини.

Читайте такожИгорь Коломойський: Я подам позов до Петра Порошенко

«Я купив машину. Нову. За 10 тис доларів. Я їздив в на цій машині 10 років, ремонтував, вкладав додаткові гроші — ще 5 тисяч доларів. Тобто, мої загальні інвестиції склали 15 тисяч. Тепер я попав в аварію, машина не варта нічого, їздити на ній більше не можна бо вона створює небезпеку на дорозі, і її в мене відібрала поліція. Поліція ще мене оштрафувала за порушення правил і я винен за збитки що я зробив під час аварії. Моя позиція — «хочете машину, забирайте, але поверніть мені 15 тисяч моїх інвестицій». Це позиція Коломойського. Збитки віддавати він не погоджується, а натомість вимагає повернути всі свої витрати на банк», — пише заступник голови Ради НБУ.

Читайте також: 30 днів на роздуми: Сценарії розвитку подій навколо Приватбанку

Нагадаємо, що Напередодні президентських виборів в Україні Окружний адміністративний суд Києва визнав націоналізацію Приватбанку незаконною. Слідом за цим рішенням з'явилося ще кілька — всі на користь екс-власників Привату. Більш того, за інформацією ЗМІ, Ігор Коломойський подав 5 нових позовів до Господарського суду Києва до НБУ і Приватбанку.

Національний банк подав апеляцію на рішення Окружного адміністративного суду Києва. Апеляційний адміністративний суд планує її розглянути 13 травня. 

Читайте також: У Коломойського не вистачить грошей на Приватбанк