Відлига у лютому. З чого почнеться валютна лібералізація в Україні

НБУ анонсував початок валютної лібералізації. Офіційно вона розпочнеться 7 лютого, з набранням чинності нового закону «Про валюту». Документ замінить собою чинний досі Декрет про валютне регулювання 1993 року.

НБУ проти докапіталізації Ощадбанку — Чурій

НБУ не підтримує додаткову капіталізацію ні Ощадбанку, ні інших держбанків. Про це розповів заступник голови правління НБУ Олег Чурій в інтерв'ю Економічній правді.

Мінус податки або плюс час: як переписують проекти про євробляхи та до чого готуватися водіям

Українських автомобілістів чекає ненудна осінь. Нещодавно парламентський комітет з питань оподаткування знову повернувся до законопроектів №8487 та 8488. До них було подано рекордну кількість поправок — близько 160. Автори більшості поправок — самі євробляхери та народні депутати, які їх підтримують.

ФРС США підвищила процентну ставку

Федеральна резервна система США вирішила підвищити базову процентну ставку на 0,25 процентних пункту з 2% до 2,25%. Про це йдеться в прес-релізі Федерального комітету з відкритих ринків ФРС.

Паркуватися по-новому: що потрібно знати водіям

27 вересня набуває чинності Закон України № 2262 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів». Закон передбачає фотовідеофіксацію порушень ПДР та паркування, а також удосконалює механізм притягнення до адміністративної відповідальності власників авто.

ЧП у держбанку: Менеджер Привату продавав дані клієнтів

Менеджер ПАТ КБ «ПриватБанк» в Рівненському філіалі продавав дані клієнтів. Про це йдеться в рішенні Рівненського міського суду.

На паузі: чому українцям не поспішають підвищувати зарплати

В Україні стало більше роботи. За даними Державної служби зайнятості, вперше за останні чотири роки в Україні зросла кількість працевлаштованих громадян — до 16 млн. осіб, і скоротилося офіційне безробіття — до 9,7%. Кількість вакансій у базі Держслужби збільшилася на 8% — до 616 тис.

Чого очікувати українцям від бюджету на 2019 рік

Міністерство фінансів внесло проект бюджету на 2019 рік на розгляд парламенту 14 вересня. Проект буде допрацьовуватися, однак основні зміни вже заплановані.

Автоматичне осучаснення пенсій почнеться з 1 березня 2019 року — Рева

У березні 2019 року буде проведено осучаснення пенсій за впровадженою Пенсійною реформою формулою — сумою 50 відсотків зростання рівня інфляції та 50 відсотків зростання середніх зарплат за 2018 рік. Про це заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева.

Мінфін: Україна скоротила держборг на 860 мільйонів доларів

У серпні сукупний державний (прямий) і гарантований державою борг України в порівнянні з липнем скоротився на 860 млн доларів — до 74,85 млрд доларів.

ПриватБанк врегулював суперечку з Суркісами на мільярд гривень

ПриватБанк врегулював суперечку з сім’єю Суркісів щодо відшкодування капіталізованих внесків.