Житло в передмісті: скільки насправді коштують «дешеві квартири»

Столичне передмістя тріщить по швах. В останні роки там зводиться так багато житла, що продати його все складніше. Це вже позначилося на цінах та якості заміської нерухомості.

Цифра дня: 1 000 днів Україна не закуповує газ у Росії

Тисячу днів тому, 25 листопада 2015 року, в Україну зайшли останні кубометри газу, закуплені нами у Газпрому. Після того конкурувати із західними постачальниками Газпром не зміг.

Кабмін заборонив боржникам переоформляти і знімати з обліку авто

Кабінет мі6ністров України заборонив перереєстрацію, зняття з обліку транспортного засобу (ТЗ) в разі наявності відомостей про його власника в Єдиному реєстрі боржників.

Кому і на скільки банки зможуть підвищити ставку за кредитом

На початку липня депутати проголосували за закон про відновлення кредитування. Банкіри чекають його з нетерпінням, позичальники — з тривогою. З набранням чинності закону їх положення може стати ще більш уразливим.

В Україні збільшилася кількість безготівкових операцій. Інфографіка

Частка обсягу безготівкових операцій підвищилася до 44,1%. Це на 5,8 в. п. більше у порівнянні з результатами першого півріччя 2017 року (38,3%). Про це повідомляє НБУ.

Україна отримає додатково 78 мільйонів доларів від США

Кабмін підписав додаткові угоди до Угоди щодо виконання завдання в сфері розвитку між урядом України та США від 17 вересня 2014 року. Україна отримає майже 78 млн доларів.

Інвестиції в нерухомість: сім разів відміряй

Як не попастися на вудку недобросовісного забудовника, «Мінфіну» розповіла юрист практики корпоративного права АО Juscutum Альона Оленич.

Як українцю назбирати на пенсію

Швидше за все, років через десять ті купюри, якими зараз платять пенсію українцям, перетворяться в монетки. Тому, щоб не животіти в убогості, варто подбати про гідний заслужений відпочинок самим, а головне — завчасно, — пише в своєму блозі на НВ викладач Единбурзької бізнес-школи Іван Компан.

У працюючих пенсіонерів збережуться пенсії — Мінсоцполітики

Після проведення пенсійної реформи працюючим пенсіонерам не доведеться вибирати між пенсією і заробітною платою. Про це повідомляє Міністерство соціальної політики.

Новобудови. Інвестори частіше позичають на купівлю житла

На первинному ринку житлової нерухомості Києва зростає число покупців, які купують житло в розстрочку та в кредит. Про основні тенденції фінансування угод на первинному ринку «Мінфіну» розповіла заступник директора з комерційних питань ІБК Обрій Олеся Перчак.

Нацбанк активно позбавляється від валюти

З 13 по 17 серпня 2018 року в результаті валютних інтервенцій НБУ продав 214,82 млн доларів. Про це свідчать дані Національного банку.

Рахунки «Укргазвидобування» арештовані

«Ухвалено рішення про примусове стягнення з «Укргазвидобування» понад 261 млн грн у зв’язку із порушенням ТОВ «Карпатигаз», як оператором за договором спільної діяльності (СД), своїх зобов’язань за договором лізингу перед ТОВ «Центр фінансового лізингу», — йдеться в повідомленні компанії.