Як працювали банки в 2017 році

Нацбанк презентував підсумки роботи банків у 2017 році. На Інституцькій задоволені підопічними. Частка «паганих» кредитів в їх портфелях поступово скорочується, обсяги виданих кредитів — зростають. І хоча банківська система минулого року знов спрацювала в «мінус», переважна більшість фінустанов отримала прибутки. Загальний збиток по системі «заробили» всього 4 банки, серед яких націоналізований Приват

Ставки за депозитами. Рахуємо по-новому

«Мінфін» оновив методику моніторингу ставок за вкладами фізичних осіб в найбільших банках. Прибутковість депозитів стала ще нижче. Раніше, підраховуючи ставки, «Мінфін» враховував бонуси, які банки пропонують клієнтам за відкриття депозиту на дуже великі суми, наприклад, 500 000 або 1 млн грн. Через такі «надбавки» ставки в наших оглядах виходили помітно вище. Для того, щоб картина була більш об'єктивною, «Мінфін» вирішив змінити підхід.

Кабмін вирішив, коли продаватиме державні банки. Інфографіка

Уряд України підтримав розроблені Міністерством фінансів спільно з міжнародними фінансовими інституціями оновлені Засади стратегічного реформування державного банківського сектору.

Уряд підвищив пенсії військовослужбовцям

Кабмін схвалив рішення про підвищення пенсій військовослужбовцям з 1 січня в середньому на 1,5 тис. грн. Рішення представив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Уряду.

Данилюк: Україна не домовилася з МВФ щодо антикорупційного суду

Візит технічної місії МВФ з 12 по 16 лютого в цілому був результативним, але остаточної домовленості з питань створення антикорупційного суду і енергетичної реформи поки не досягнуто.

НБУ: У 2017 році чисті гривневі кредити збільшилися на 42%

У 2017 році стан банківського сектору покращився – після більш як трирічної кризи практично всі ключові показники роботи банків мали позитивну динаміку.