На цьому тижні курс американської валюти не особливо радував тих, хто звик заробляти на валютному ринку. Хоча це зовсім не свідчить про те, що стабільність встановилася надовго.

Затишшя, скоріше, буде короткочасним і незабаром настане корекція.

Біткоін встановив новий рекорд

В ніч з четверга на п'ятницю, 16-17 листопада, курс найпопулярнішої криптовалюти встановив новий рекорд, вперше перевищивши позначку в $8 000.

Фальшиві гроші. Що підробляють найчастіше

Восени активізувалися не тільки шахраї, що атакують клієнтів ПриватБанку, але й фальшивомонетники. За останні два місяці на Інститутській двічі били на сполох. У жовтні 2017 року Нацбанк почав вилучати з обігу $ 100 купюри серії 2006А, які були підроблені поліграфічним способом.

Смолій і Лавренчук в числі претендентів на пост глави НБУ — Кононенко

На посаду глави НБУ розглядають кілька кандидатур, серед яких — в.о. голови Нацбанку Яків Смолій та голова правління «Райффайзен банк Аваль» Володимир Лавренчук. 

Нова схема шахрайства. Під ударом клієнти ПриватБанку і не тільки

Карткові шахраї активізувалися. Тільки за два місяці — серпень і вересень — зловмисники вкрали з карт більше 200 млн грн. Частіше за інших страждають клієнти найбільшого банку України — ПриватБанку. Зовсім недавно аферисти знайшли новий канал виведення грошей з пластика.

Соціальні виплати — 2018: що ообіцяють українцям

Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект № 7000 «Про Державний бюджет України на 2018 рік». Поточна редакція документу несе багато змін для простих українців. Витрати на субсидії пропонують скоротити, мінімальну зарплату, прожитковий мінімум та пенсії — підвищити.

Однокімнатні квартири в новобудовах: ціни на оренду

«Мінфін» нещодавно писав, скільки коштує оренда найдешевших 1-3-кімнатних квартир в столиці. Портал Domik.ua опитав професійних ріелторів та з'ясував, скільки доведеться заплатити за оренду однокімнатного житла в новобудовах різних міст України в листопаді 2017 року.

Новий рік 2018: у січні будемо відпочивати 10 днів

Напередодні новорічних свят багатьох українців цікавить питання — як будемо працювати на початку 2018 року. «Мінфін» дізнавався, скільки вихідних та святкових днів чекає на нас у січні нового року. 

Скільки коштують «двушки» в листопаді

Найдорожчі двокімнатні квартири очікувано виявилися в будинках старої споруди Києва. Їх вартість близько $40000.

В інших містах центральної частини України найбільше за таке житло просять в Дніпрі — $ 25000. Найнижча ціна в Полтаві — всього $15000.

В Україні з’явиться новий вихідний день

16 листопада, Верховна рада прийняла закон «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо святкових і неробочих днів» (законопроект № 5496).

Банки доплачують за «короткі» вклади

У листопаді банки продовжили знижувати середню прибутковість за депозитами. Але цей тренд, в основному, торкнувся лише довгострокових вкладів.

Зате за останні два тижні три фінустанови підняли відсотки за депозитами на 3 й 6 місяців.