Мінрегіонбуд підрахував кількість недобудов, за їхніми даними, в Україні налічується всього 120 проблемних об'єктів житлового будівництва. Є у мене тверде переконання, що, або рахували те, що вже роками стоїть недобудоване або в Міністерстві проблеми зі статистикою, оскільки таких об'єктів по країні реально в десятки разів більше.

У будь-якому випадку, розмови про те, що на ринку нерухомості надувається мильна бульбашка дійшли до нашого уряду і він став реагувати. Головне, щоб не було пізно.

Зам міністра Мінрегіонбуду Лев Парцхаладзе проявляє чудеса відкритості і на своїй сторінці на сайті міністерства розпочав обговорення нових норм ДБН, а також концепції законопроекту щодо захисту прав потерпілих інвесторів. У кращих традиціях сучасних чиновників Лев Ревазовіч щодня викладає на своїй сторінці в соціальних мережах звіти про виконану роботу, а нам залишається тільки дочекатися її результатів.

Обговорювали на минулому тижні і питання про мораторій на с/г землі. Цього разу підключився до обговорення Максим Мартинюк, перший заступник Мінагрополітики, який на форумі «Чого нам чекати від осені реформ» розповів про необхідність скасування мораторію і про те, як він бачить механізми ринку. За його словами, передбачається, що громадяни України як фізособи зможуть купувати до 200 гектарів землі в одні руки. Дані зміни повинні привести до виникнення середнього класу в селах України і істотно поліпшити життя селян. Але, на думку самого Мартинюка, для цього у цільової групи все рівне немає грошей. Тому потрібен кредитно-фінансовий механізм. Загалом, не все так просто. Але про народ думають, здорово, правда?

Ну і найголовніше і животрепетне: підключення до опалення. У вас вдома вже топлять? У мене — з учорашнього дня батареї теплі. А ось у колег — поки немає. Міністр Мінрегіонбуду 27 жовтня заявив про кримінальну відповідальність місцевих чиновників за несвоєчасний початок опалювального сезону. Отже, з дня на день в будинках потеплішає!

А поки бажаю вам тепла в серцях та ясного неба. 

Редактор рубрики «Нерухомість» Яна Довгань