Минфин - Курсы валют Украины

Установить

Связка с ДВС. Схема

×

Введите ваш E-mail
для оформления подписки:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!


Уважаемый Андрей!

В дополнение к оформенной подписке
вы можете также получать:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
×

Получайте по E-mail самые главные
финансовые новости Украины и мира:

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
Подписаться
v9mcr 16 февраля 2020, 12:51
Відповідно до закону України про виконавче провадження Постанова про арешт коштів боржника виноситься державним виконавцем ПІД ЧАС ВІДКРИТТЯ виконавчого провадження. У порядку, встановленому цією статтею, виконавець, в провадженні якого знаходиться виконавче провадження, за заявою стягувача чи з власної ініціативи може накласти арешт на грошові кошти, які перебувають на рахунках чи на зберіганні у банках, інших фінансових установах і належать особі, яка має заборгованість перед боржником, яка підтверджена судовим рішенням, яке набрало законної сили.
Такий арешт знімається, якщо протягом п’яти днів з дня його накладення стягувач не звернеться до суду про звернення стягнення на грошові кошти такої особи в порядку, встановленому процесуальним законом. Виконавче провадження відкрито 4 жовтня 2016 року за номером 52543539 по якому накладено арешт. Арешт в рамках даного виконавчого провадження накладений через три роки і чотири місяці після відкриття виконавчого провадження, а саме 7 лютого 2020 року. що є грубим порушенням Закону України про виконавче провадження державним виконавцем що виніс дану постанову… Більше того арешт знімається, якщо протягом п’яти днів з дня його накладення стягувач не звернеться до суду про звернення стягнення на грошові кошти такої особи в порядку, встановленому процесуальним законом.Натомість службові особи АТ УНІВЕРСАЛ БАНК умисно виконують незаконну постанову Державного виконавця Гайдай Тетяни, тому я розцінюю такі дії як вчинення злочину групою службових осіб АТ УНІВЕРСАЛ БАНК ТА ДЕРЖАВНИМ ВИКОНАЦЕМ ГАЙДАЙ ТЕТЯНОЮ ЗА СТАТТЯМИ 190 та 191 КК України
Универсал Банк
Ответ банка
18 февраля 2020, 9:56
Антон Юрійович, банк накладає та знімає арешти на кошти на рахунках клієнтів на підставі документів про арешт та зняття арешту відповідно, що надійшли до банку належним чином відповідно до вимог чинного законодавства. А саме:

Відповідно до ст.18 ЗУ «Про виконавче провадження» виконавець під час здійснення виконавчого провадження, крім інших повноважень, має право накладати арешт на кошти та інші цінності боржника, зокрема на кошти, які перебувають у касах, на рахунках у банках, інших фінансових установах та органах, що здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів тощо.

Банк не наділений функцією щодо перевірки та оцінки законності або доцільності винесення виконавцем постанов про арешт коштів в межах виконавчого провадження. Вимоги виконавця щодо виконання рішень є обов'язковими на всій території України.

ч.1 ст.59 ЗУ «Про банки і банківську діяльність»:
«Арешт на майно або кошти банку, що знаходяться на його рахунках, арешт на кошти та інші цінності юридичних або фізичних осіб, що знаходяться в банку, здійснюються виключно за постановою державного виконавця, приватного виконавця чи рішенням суду про стягнення коштів або про накладення арешту в порядку, встановленому законом».

Відповідно до п.9.1 Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті, затвердженої постановою Правління Національного банку України від 21 січня 2004 р. N 22 (далі – Інструкції НБУ №22):
«Виконання банком арешту коштів, що зберігаються на рахунку клієнта, здійснюється за постановою про арешт коштів державного виконавця / приватного виконавця (далі — виконавець), судовим рішенням (у тому числі рішенням, ухвалою, постановою суду) чи ухвалою слідчого судді, суду, постановленою під час здійснення кримінального провадження (далі — документ про арешт коштів). Банк приймає до виконання документ про арешт коштів, який доставлено до банку самостійно виконавцем (представником/повіреним, помічником приватного виконавця), слідчим, представником суду, слідчого судді, прокурора, контролюючого органу або які надійшли рекомендованим або цінним листом, відправником якого є виконавець, суд, слідчий суддя, прокурор, контролюючий орган».

Згідно з п.9.4. Інструкції №22:
Банк, у якому відкрито рахунок/рахунки (далі — рахунок) клієнта, уживає заходів щодо забезпечення виконання документа про арешт коштів після отримання документа про арешт коштів.

Звертаємо увагу, що зняття арешту з майна та коштів здійснюється за постановою державного виконавця, приватного виконавця або за рішенням суду» (ст..59 ЗУ «Про банки і банківську діяльність»).

Відповідно до п.9.11 Інструкції №22:
«Банк здійснює зняття арешту з коштів за постановою виконавця про зняття арешту з коштів, прийнятою відповідно до законодавства України, за рішенням суду, ухвалою слідчого судді, суду або постановою прокурора, які доставлені до банку самостійно виконавцем (представником/повіреним, помічником приватного виконавця), слідчим, представником суду, слідчого судді, прокурора, контролюючого органу, або які надійшли рекомендованим або цінним листом, відправником якого є виконавець, суд, слідчий суддя, прокурор, контролюючий орган. Банк також приймає до виконання постанову виконавця про зняття арешту з коштів, надіслану у формі електронного документа, з дотриманням вимог законодавства України з питань електронного документообігу, електронних довірчих послуг, захисту інформації».

Комментарии - 1

+
0
Serb81
Serb81
16 февраля 2020, 15:34
#
Антон Юрійович, Ви внесені до Єдиного реєстру боржників. Згідно норм закону «Про виконавче провадження»:
"Банки у разі відкриття рахунку на ім’я фізичної особи, внесеної до Єдиного реєстру боржників, у тому числі через відокремлені підрозділи банку, або закриття рахунку такою особою зобов’язані у день відкриття або закриття рахунку повідомити про це зазначений у Єдиному реєстрі боржників орган державної виконавчої служби або приватного виконавця.

Виконавець не пізніше наступного робочого дня з дня отримання повідомлення зобов’язаний прийняти рішення про накладення арешту на майно та (або) на кошти на рахунках боржника в банках у порядку, визначеному статтею 56 цього Закону, крім випадку, коли на таке майно арешт уже накладено з тих самих підстав."
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться
 

Курс валют в Универсал Банке

Валюта Покупка Продажа
EUR 41.45 42.95
USD 38.85 39.95
Все курсы банка

Курс валют в Универсал Банке

Валюта Покупка Продажа
EUR 41.45 42.95
USD 38.85 39.95
Все курсы банка