Минфин - Курсы валют Украины

Установить

Просять прийдти до відделння, а я за кордоном мінімум на рік!

×

Введите ваш E-mail
для оформления подписки:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!


Уважаемый Андрей!

В дополнение к оформенной подписке
вы можете также получать:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
×

Получайте по E-mail самые главные
финансовые новости Украины и мира:

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
Подписаться
Проблема решена
timurlaha 9 декабря 2020, 21:20
Позавчора заблокували картку.
Я звернувся у підтримку і вони порадили прийти у відділення банку. Я би з радійстью зробив би це і закрив би всі рахунки і забув про Приват, як про страшний сон, але я наразі у США і буду тут ще мінімум рік. На мої прохання провести ідентифікацію чи що вони там хочуть (мені так і не повідомили яка конкретна причина, окрім як «уточнення персональних даних» щоб це не значило) віддалено, і це передбачено законом, мені відповіли що: «Тікайслав Зприватувович, на жаль, дистанційне обслуговування неможливе – наданих вами раніше особистих даних недостатньо.
Будь ласка, зверніться до будь-якого відділення ПриватБанку та разом зі співробітником відділення оновіть дані – це забере 5 хвилин.
Закон України зобов’язує нас оновлювати інформацію. Вибачте за незручності!».
Коли я повідомив що я за кордоном отримав відповідь:
«На жаль на данному етапі можливість дистанційного обслуговування неможлива
Детальну інформацію про причини блокування Ви можете уточнити у відділенні»

«Не біда», — подумав я, «є ж картка у дружини».
«Ахахах, терорюга-рецидивіст-кріміналітет, заморскій відмивач власного бабла, зараз ми все рішим» — подумав Пріватбанк, і сьогодні заблокував картку дружи з тих самих причин і формулюванням.

Хотілось би почути коментар від банку в якій паралельній реальності я можу прийти до банку «на 5 хвилин для уточнення даних», якщо я за кордоном?
Які дані раптом стали потрібні (я клієнт банку 10+ років, нема чим пищатись, згоден).
Яким чином я можу тепер сплачувати комунальні послуги?
Згідно якого закону чи правил НацБанку це трапилось?
Чи можливо це вирішити до того часу поки я повернуся до України?

Останній раз я поклав гроші на цей рахунок на початку 2019 року більше надходжень не було. Я не торгую ні чим — це просто мої власні гроші, котрі я залишив для розрахунків в Україні до поки я за кордоном. Я не працюю на території України вже більше року. Тепер же я буду змушений якимось чином переказувати гроші для цього і втрачати їх на комісіях.

Чудова робота, Пріват!

П.С. щойно додивився що в особистому кабінет вимагають довідку про надходження коштів, але ж кошти не надходять на той рахунок? У мене є документи про заробіток в США, але я не маю змоги їх перекласти українською. Виглядає ніби пріватовський фінмоніторінг вирішив пограти в детективів! Але якщо я прийду у відділення то якимось магічним чином блокування буде зняти!
Приватбанк
Ответ банка
10 декабря 2020, 10:22
На виконання вимог Угоди між Урядом України та Урядом Сполучених Штатів Америки для поліпшення виконання податкових правил й застосування положень Закону США «Про податкові вимоги до іноземних рахунків» (FATCA) та відповідно до податкового кодексу України, ПриватБанк зобов’язаний проводити процедуру ідентифікації податкових резидентів США та повідомляти інформацію щодо їх фінансових рахунків.
У разі перебування за кордоном, ви можете надати форму самосертифікації через наш чат на сайті банку.

Комментарии - 7

+
+6
Toxa David
Toxa David
10 декабря 2020, 8:08
#
Https://bank.gov.ua/ua/legislation/Resolution_19052020_65?fbclid=IwAR1xj0s6Ixdy_1IAA5KTEiEGnmaMeZ3qIvT_7H3Ms2oo-tIf_x1OeZCu1Mg Постанова Національного банку № 65 від 19.05.2020 Додаток 3 до Положення про здійснення банками фінансового моніторингу Порядок здійснення відеоверифікації
1. Верифікація, здійснена банком з дотриманням вимог, визначених у додатку 3 до Положення про здійснення банками фінансового моніторингу (далі ‒ Положення), прирівнюється до верифікації, здійсненої в особистій присутності особи.
Как видите постановление НБУ допускает удаленную идентификацию клиента если была пройдена первичная идентификация клиента при открытии счета. Банки в том числе и приват практикуют удаленную идентификацию достаточно часто (Ковид19). да это требует дополнительных усилий и от банка и от клиента, но вопрос вполне решаем. Предложите банку пройти вами идентификацию удаленно тем более что эта возможность прописана и в правилах обслуживания приватом https://privatbank.ua/terms
+
0
timurlaha
timurlaha
10 декабря 2020, 18:35
#
Яким чином я можу зробити це через чат, якщо відповідь одна:
На жаль на данному етапі можливість дистанційного обслуговування неможлива
Детальну інформацію про причини блокування Ви можете уточнити у відділенні

І так із кожним оператором
+
+1
Toxa David
Toxa David
10 декабря 2020, 23:19
#
Значит ссылайтесь в начале разговора на Постанова Національного банку № 65 від 19.05.2020 Додаток 3 до Положення про здійснення банками фінансового моніторингу Порядок здійснення відеоверифікації или жалуйтесь в НБУ на не выполнение банком постанови. Но судя из ответа банка ситуация несколько другая (застосування положень Закону США «Про податкові вимоги до іноземних рахунків» (FATCA) ) или вы не поняли требования банка или банк не понял вас (ви можете надати форму самосертифікації через наш чат на сайті банку.).
+
0
timurlaha
timurlaha
11 декабря 2020, 3:45
#
Так виглядає що банк вимагає від мене форму w-8-ben,  хоча на сайті w-8-ben-e - яка для юридичних осіб.

Сподіваюсь підтримка буде в курсі чому я шлю їм цю форму, і невідомо чому на сайті форма для юр. осіб ¯\_(ツ)_/¯. Ну і фраза «ви можете надати форму самосертифікації через наш чат на сайті банку» звучить не дуже інформативно.
Не зрозуміло чому два дні підтримка вимагала від мене візит в їх відділення.  Мабуть «скріпти» не оновлені.

Доречі, сьогодні коли дружина звернулась із такою же проблемою, то вже почали відповідати про ознаки FACTA на рахунку, але пропонували поміняти номер телефону з американського на український.
Доречі виглядає що номер телефону це єдина причина чому це трапилось.

Дякую всім за відповіді, сподіваюсь проблема вирішиться після надання форми.
+
0
Toxa David
Toxa David
11 декабря 2020, 6:49
#
Не знаю чем это вам поможет но в правилах привата есть такие условия: 
Умови та Правила надання банківських послуг https://privatbank.ua/terms
1.1.1.86. FATCA (The Foreign Account Tax Compliance Act) — нормативний акт Міністерства фінансів США (Department of Treasury) і Податкового управління США (Internal Revenue Service, IRS) для протидії ухиленню від сплати податків в США. В українське законодавство вимоги FATCA імплементовані угодою між Урядом України та Урядом Сполучених Штатів Америки для поліпшення виконання податкових правил й застосування положень Закону США «Про податкові вимоги до іноземних рахунків» (FATCA).
+
0
Toxa David
Toxa David
11 декабря 2020, 6:53
#
1.1.2.1.13. Клієнт при встановленні ділових відносин з Банком повідомляє Банк про свій податковий статус відповідно до вимог податкового законодавства іноземної держави, яке вказує Банк, в межах, зазначених Банком. У тому числі, але не виключно, при встановленні ділових відносин з Банком на вимогу Банку надає заповнені відповідно до вимог Податкової служби США (IRS) форми W-8 чи W-9 (або іншу інформацію та документи, передбачені FATCA, або іншими міжнародними договорами, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України). Клієнт зобов’язаний інформувати Банк про зміну свого статусу податкового резидентства та статусу податкового резидентства своїх власників істотної участі та кінцевих бенефіціарних власників (контролерів), не пізніше 10 календарних днів за дати такої зміни). У разі набуття статусу податкового резидента США у тому числі набуття статусу податкового резидентства своїх кінцевих бенефіціарних власників (контролерів), негайно (не пізніше 10 календарних днів з дати такої зміни) надати до Банку відповідну форму IRS W- 8 / W-9 із зазначенням ідентифікаційного номера платника податків США (TIN) та іншої обов’язкової інформації відповідно вимог FATCA. Клієнт зобов`язаний надавати Банку будь-які документи, за формами, які зажадає Банк, в рамках виконання Банком своїх зобов`язань, в тому числі, але не виключно, перед компетентними іноземними державними органами.
+
0
timurlaha
timurlaha
16 декабря 2020, 19:28
#
Форму дійсно можливо надати тільки через чат, рахунок розблоковано!
Всім дякую за співучасть :)
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться
 

Курс валют в Приватбанке

Валюта Покупка Продажа
EUR 44 45
USD 40.78 41.38
Все курсы банка

Курс валют в Приватбанке

Валюта Покупка Продажа
EUR 44 45
USD 40.78 41.38
Все курсы банка
Главная / Банки Украины 🏦 / Приватбанк 💰 / Отзывы о Приватбанке 📝 / Просять прийдти до відделння, а я за кордоном мінімум на рік!