Минфин - Курсы валют Украины

Установить

Не повертають депозит

×

Введите ваш E-mail
для оформления подписки:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!


Уважаемый Андрей!

В дополнение к оформенной подписке
вы можете также получать:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
×

Получайте по E-mail самые главные
финансовые новости Украины и мира:

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
Подписаться
Ludmila2404 18 октября 2016, 12:42
02.06.2016р. між мною, та ПАТ «Державний ощадний банк України» був укладений договір на вклад «Гнучкий» та внесено в касу банку 20080 доларів США.
За умовами цього договору вкладник, має право зняти кошти в повному обсязі з рахунку, якщо початковий внесок зберігатиметься на рахунку не менше 31 календарного дня. При цьому нарахування процентів за депозитом за весь період його зберігання здійснюється за процентною ставкою, що діє в банку по даному депозиту.
На момент відкриття депозиту Селіхова Наталя Анатоліївна (працівниця банку) запевнила мене, що я в будь який момент я зможу забрати свій депозит та в тій валюті, в якій був оформлений депозит.
Коли 11.10.2016р. я прийшла у відділення ПАТ Ощадбанк (пройшло 4 місяці і 9 днів з моменту відкриття депозиту), що знаходиться за адресою м.Вінниця, вул. А.Янгеля, буд.24, то працівниця Селіхова Наталя Анатоліїна, що оформляла мені депозит, повідомила, що отримати свій депозит я зможу тільки в гривні і по курсу на момент видачі. Сказала, що це розпорядження надійшло до банку на початку жовтня 2016року.
Як з’ясувалося (про це мене повідомила начальник відділення Людмила Іванівна) таке розпорядження діяло в банку на момент укладання договору, але ні в договорі це не було прописано, ні усно не було повідомлено. Вийшло так, що банк користувався моїми коштами більше чотирьох місяців, я сплачувала податки, а коли діло дійшло до розрахунку, то замість отримання самого вкладу та відсотків, що склали на той момент 268 доларів США, я маю всього отримати суму в гривні, що по їхнім перерахункам становить 19800 доларів США.
Вважаю дії працівниці банку, а саме, Селіхової Н.А., халатними, некомпетентними, безвідповідальними, непрофесійними. Розцінюю її вчинок як здійснення шахрайства. І це в той час, коли Ощадбанк позиціонує себе як символ стабільності та надійності, як єдиний в Україні банк, що має закріплену Законом України „Про банки і банківську діяльність” державну гарантію повного збереження грошових коштів грогромадян."
Ощадбанк
Ответ банка
18 октября 2016, 14:05
Добрий день.
Приносимо вибачення за незручності. Відповідно до постанови НБУ від 07.06.2016 № 342 «Про врегулювання ситуації на грошово-кредитному та валютному ринках України» виплата здійснюється в національній валюті по курсу купівлі іноземної валюти банком на день проведення операції. Банк зобов'язаний діяти відповідно до діючих постанов НБУ. Сподіваємось на розуміння.

Комментарии - 13

+
0
manson
manson
18 октября 2016, 13:44
#
> «та внесено в касу банку 20080 доларів США.»
Во-первых: смело, но очень и очень глупо. Я бы еще понял этот поступок, если бы вы были сотрудник банка или имели там связи. А так если посчитать вашу выгоду с процентов — то она мала и точно не стоит того риска, да и кто ж рискует такими деньгами в наше нелегкое время.

Во-вторых. Ну существует куча ограничений на получение валюты. Начиная от всяких дурных постановлений и лимитов от НБУ и кабмина и заканчивая банальным отсутствием валюты на кассе. А за один раз вернуть такую сумму не так уж и просто в любом случае. Поэтому опять же наивно поступили вы.

> «Сказала, що це розпорядження надійшло до банку на початку жовтня 2016року. „
Напишите тут подробней.
+
0
Ludmila2404
Ludmila2404
18 октября 2016, 14:18
#
Дело в том, что идти в этот банк, целью была не выгода, а сохранность денежных средств и уверения, что заберу в любой момент и в валюте, что внесена.
+
0
Ludmila2404
Ludmila2404
18 октября 2016, 14:29
#
«Сказала, що це розпорядження надійшло до банку на початку жовтня 2016року. „
Напишите тут подробней.

ну работница банка так оправдывала свою некомпетентность, ведь на момент заключения договора это постановление уже действовало, а она не знала.
Я ходила в главное управление в Виннице, мне сказали там, что эта Постанова была выдана еще в марте месяце!
Но в договоре об этом нет ни слова!
Получается, что перед тем как идти в банк, я должна изучить все постановы (на всякий случай), а то работники у них не компетентны и выполняют только механическую работу. Причем врут и глаз не отводят!
+
0
Ludmila2404
Ludmila2404
18 октября 2016, 14:24
#
Поверніть мені суму вкладу і в тій валюті, яку я принесла до вашої установи! Чому мене не попередили про таку ситуацію? Чому не дали можливості вчасно забрати свої кошти? Адже, щоб погодитися на такі умови, а ще й в наш час, треба бути не сповна розуму! Чому в односторонньому порядку це рішення було прийняте? Чому я маю втрачати на рівному місці?
+
0
manson
manson
18 октября 2016, 19:14
#
> «а сохранность денежных средств и уверения, что заберу в любой момент и в валюте, что внесена.»
Ошибка. Почему вы не проверили, что банк не состоит в фонде гарантированых вкладов (то есть банк достаточно рисковый и управляется неадыкватным правительством). Во-вторых деньги под гарантии банка (которые пафосно прописаны в законе) не закладываются в нынешний бюджет, по-этому в случае чего вы даже не получите 200 тысяч возмещения. И это факт и есть исторический опыт.
> «Получается, что перед тем как идти в банк, я должна изучить все постановы»
В нашей стране обязательно. Смотрите, у вас всего два пути.
1. Не забирать пока что деньги и ждать пока постановления отменят (а рано или поздно отменят, но вопрос когда). При этом будете в подвешеном состоянии.
2. Суд (но если есть деньги на судебный процес). В основном все постановления НБУ не законны и там сидят одни жулики. Потому правда на вашей стороне, ибо как минимум они злостно нарушают конституцию.

П. С. я бы пошел вторым вариантом, он правильный, но все почему то его боятся. А зря.
+
0
manson
manson
18 октября 2016, 19:29
#
> Ludmila2404
Кстати, почитайте эту горе-постонову. Там ваще другая ситуация, а не ваша. Так что задумайтесь.
+
0
Sannet
Sannet
18 октября 2016, 20:04
#
9. Постанова набирає чинності з 09 червня 2016 року і діє до 14 вересня
2016 року включно.
+
+14
иванов Ivanov
иванов Ivanov
18 октября 2016, 20:40
#
Ludmila2404!!! я все зрозумів. так як вклад був на 18 місяців розрахований, а ви його забирали вже через 4 місяці, то він попав під категорію достроково розірваний!!! а як відомо: достроково розірвані повертають лише в гривні!!! моя вам порада: лишайте гроші в доларах до повного закінчення депозитного договору(тобто ще нехай лежать 14 місяців). і таким чином ви отримаєте депозит і відсотки в доларах. тому що депозит вважатимметься повністью закінченним!!!
+
0
vadymbanker
vadymbanker
22 октября 2016, 16:46
#
Manson вы все так хитро и лицемрно пишите, противно читать, с высока пишите, что типо надо было..., вы разработайте сначала такие деньги и само будете думать куда их давать.
+
0
manson
manson
24 октября 2016, 10:38
#
Вообще-то у меня есть сумма чуть поменьше и в валюте и таких проблем не имею, потому что сначала долго думаю, а потом уже делаю. А если противно читать, то не читайте и будет не противно.
+
0
vadymbanker
vadymbanker
24 октября 2016, 10:45
#
Если вы не размещаете деньги в банке, зачем тогда в этих ветках писать, причем чуть ли ни в каждой как затычка.
+
0
manson
manson
24 октября 2016, 12:31
#
Поправлю. Я не размещаю исключительно валюту и хочу что бы другие тоже не размещали, ибо потом проблемы. Гривны как раз есть смысл размещать, что бы хотя бы частично перекрыть инфляцию. Ну а пишу я там, где хочется написать, как в принципе и все тут делают. То что я раздражаю, ну бывает, но и я не на кастинге. Матом тут никого не крою, порно ролики не размещаю, так что в рамках приличия остаюсь.
+
0
Serge Lavrentyev
Serge Lavrentyev
16 декабря 2016, 9:32
#
Людмила, у меня аналогичная ситуация с Ощадом. Какой у вас результат?
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться