Як тільки Альянс Банк поверне борг Укренерго в 1.2 млрд грн за постановою Верховного Суду, його визнають неплатоспроможним?
Навіть якщо його ліквідують ваша мама спокійно отримає свої гроші від фонду гарантування в іншому банку.
- 15 июля 2026, 17:22
Та я це розумію, але все одно якось некомфортно
Ще одна із чергових щоденних «страшних оповідок» про банк, яка не має жодної підстави хвилюватись щодо свого чи чужого депозиту, оскільки повернення грошей клієнтам гарантоване. Питання у іншому: чому цей дописувач так переймається проблемами банку, підраховує його статки і майже щоденно пише силу-силенну слів про спір з Укренерго?
- 15 июля 2026, 17:24
Я не зовсім зрозумів даний коментар, але рішення Верховного Суду є остаточним і оскарженню не підлягає. Це рішення я прочитав у заголовках. Капітал банку прописаний у звітах, не складно відняти від суми капіталу суму боргу і вийде мінус. Поки мама вкладник, мене це питання хвилює. Якщо Вас не хвилює достаток ваших батьків, ну тоді у нас різні цінності
По-моему банк труп уже, очень много жалоб по возврату денег вовремя
- 16 июля 2026, 9:18
Наразі відсотки виплачує, чи віддасть депозит, дізнаюсь в грудні, якщо банк доживе, на що я дуже сподіваюсь
Курс валют в Альянс Банке
Так сталося, що оформила вона річний депозит в Альянс Банку, тоді були хороші умови і достроково забрати гроші не може зараз, вже дізнавалися у відділені банку.
За постановою Верховного Суду, рішення якого не може бути оскаржене, Альянс Банку необхідно сплатити 1.2 млрд грн Укренерго, а це більше ніж капітал Альянс Банку!
Тобто, сплатити за рішенням Верховного Суду необхідно, інших варіантів нема, тож виникає питання: ДЕ ВІЗЬМЕ Альянс Банк 1.2 млрд грн для сплати?
Правильно: НІДЕ, а отже його визнають неплатоспроможним і це мене і маму як досі клієнта лякає.
Наразі Альянс Банк намагається всіма методами (здебільшого нечесними, підкупами, як пишуть журналісти) затягнути виплати, але це лише затягування, а не пошук рішення.
Альянс Банк наразі нараховує і виплачує відсотки по депозиту, з поверненням великих сум як я бачу, є затримки, але все-таки теж ще виплачує, тому чіплятися до Альянс Банку нема сенсу.
Я не хочу нагнітати паніки, просто кажу свої роздуми, маю право, оскільки мама клієнт Альянс Банку і забрати депозит не може, хоча дуже хоче!
Якщо тут є експерти, то поясніть мені в коментарях, яким чином Альянс Банк буде сплачувати 1.2 млрд грн за постановою Верховного Суду? Апелювати нема до кого вже, Верховний Суд остання інстанція.
Сплата 1.2 млрд грн = ліквідація Альянс Банку, чи не так? Чи я не правильно розумію?
Прошу проясніть ситуацію?