Минфин - Курсы валют Украины

Установить

Затримки клієнтський платежів

×

Введите ваш E-mail
для оформления подписки:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!


Уважаемый Андрей!

В дополнение к оформенной подписке
вы можете также получать:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
×

Получайте по E-mail самые главные
финансовые новости Украины и мира:

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
Подписаться
Анна Тратчук 11 февраля 2019, 10:24
Отделение по адресу: Ужгород, ул. Швабская, 36
Мій досвід обслуговування має негативне забарвлення. На жаль зіткнулась з тим, що банк умисне притримує на 4-5днів кошти клієнтів, які ті зарахували на картки та не розкидає по відповідним кредитним рахункам, аби списати якесь міфічне і астрономічне РКО за ніби-то мінусове сальдо на картці, при реальному плюсовому балансі. Окрім того банк у виписках позначає щомісячну комісію від суми кредиту, як плату за надання виписок. Це для обдурення НБУ робиться?
Комунікації з банком майже нереальні. Ні через чати, ні через соц. мережі, ні через скайп зконтактувати з Альфа-банком неможливо. Лише телефонувати. При чому в слухавці звучить попередження, що такі дзвінки на службу підтримки банку для клієнта платні.
Менеджери Коло-центру хамлять клієнтам, перебивають і перекривляють (на кшалт «много букоффф...) і навіть не намагаються хоча б зробити вигляд, що зацікавлені допомогти клієнту.

Комісії за звичайнісінькі комунальні платежі від 21грні вище. Поповнити карту в банкоматі, в касі, терміналі платно. З зарплатних карт без комісії гроші можна зняти лише двічі в місяць.
Банк явно не клієнтоорієнтований.
Сенс Банк
Ответ банка
11 февраля 2019, 13:05
Анна, доброго дня. Шкода, що у вас склалася така думка про наш банк. В Альфа-Банку завжди враховується не дата здійснення операції, а дата зарахування коштів на рахунок. Рекомендую завжди враховувати термін проходження платежів. Вибраний вами спосіб поповнення зараховує кошти на карту в онлайні, проте зарахування коштів на рахунок і погашення заборгованості здійснюється через один робочий день. При поповненні через МАБ «Новий платіж — По номеру рахунку» до 17:00 робочого дня — кошти на рахунку в цей же день, після 17:00 — на наступний робочий.
Якщо розрахункова дата випадає на вихідний день, то щоб уникнути нарахування РКО необхідно забезпечити погашення заборгованості на попередній робочий день, в даному випадку в п’ятницю. Зарахування коштів, і розрахунок РКО відбувся коректно, згідно з умовами договору. Підписавши договір, ви погодились з усіма його умовами.
Фінансова інформація надається тільки в авторизованому чаті, тому вам і було рекомендовано авторизуватися в мобільному додатку, і потім написати ваше питання. Це безкоштовний канал комунікації з банком, працює 24/7.
Наш бот в чаті ще вчиться, і трохи вас не зрозумів, вибачте за незручності.
Уточніть, будь ласка, дату та час дзвінку, коли вам нахамили, перекривляли вас та перебивали? Консультацію перевіримо.
Безкоштовно оплатити комунальні можна в МАБі і Мобайлі. Погасити кредит без комісії можна також в МАБі і Мобійлі, проте завжди потрібно враховувати тарифи банку-емітенту карти, з якої будете робити платіж.
По зарплатним картам є щомісячний ліміт на безкоштовне зняття готівки по всьому світу, додатково двічі в місяць можна зняти будь-яку суму без комісії в нашій касі. Варіанти вирішення питання обговоримо в особистому повідомленні.

Комментарии - 17

+
0
Анна Тратчук
Анна Тратчук
11 февраля 2019, 11:27
#
Більш детальний опис: https://minfin.com.ua/users/annatratchuk/blog/
+
+24
corsww
corsww
11 февраля 2019, 12:55
#
Ну что сказать. Если есть возможность бегите оттуда куда глаза глядят. Я вот настолько устал от ихней некомпетентности глупости и мошенничества, что закрыл абсолютно, все счета и карты и не поверите. Живу и сплю спокойно.
+
+19
Анна Тратчук
Анна Тратчук
11 февраля 2019, 15:44
#
Неправда. Кошти перераховані 07.02.19р в четвер о 14:28год. І на карті вони були уже не лише 08.02.2019р, а уже 07.02.2019р, що навіть відобразилось у виписці. Тобто за день до вихідного дня і за 3-и дні до розрахункового дня.
Тобто банк умисне тримав гроші з 07.02.2019р і не розкидував по рахункам, що, судячи з інших відгуків в соц.мережах, на цьому сайті — є давньою практикою дрібного шахрайства з боку банку.

Також, не треба вводити в оману населення України: обмеження на безкомісійне зняття готівки з зарплатних карт є лише у Альфа банку. Ну, можливо, ще в банках, які працюють на території Росії. В Україні жоден банк, окрім Альфа банку не бере комісії за зняття готівки із зарплатних карт. Бувають обмеження на розмір суми, яку можна зняти з карти протягом дня, чи місяця, але ці суми можна корегувати через клієнт банк, або за дзвінком на службу підтримки. До речі, в Альфа банку теж таке є обмеження, окрім наявної комісії за зняття готівки з зарплатних карт. Зауважте, не з кредитних карт, а з зарплатних!!!

+
0
54022684
54022684
12 февраля 2019, 17:51
#
> Кошти перераховані 07.02.19р в четвер о 14:28год. І на карті вони були уже не лише 08.02.2019р, а уже 07.02.2019р, що навіть відобразилось у виписці. Тобто за день до вихідного дня і за 3-и дні до розрахункового дня.

Деньги, насколько я понимаю, были переведены с помощью P2P перевода. В таком случае, они были на карте 7 числа, но не на картсчету. Так работает вся банковская система Украины. И есть только небольшое количество банков(моно + приват, других не знаю), которые учитывают погашение кредитки по зачислению на карту. Все остальные считают по картсчету. Представитель дал подсказку — если хотите проводки по картсчету день-в-день(в рабочее время), то погашайте задолженность по реквизитам.

> обмеження на безкомісійне зняття готівки з зарплатних карт є лише у Альфа банку.

Вам правильно указал представитель банка, что комиссии на снятие нету в пределах суммы, определенной Вашим тарифом(Comfort, Ultra, Platinum Black). Плюс 2 снятия в кассе любой суммы в месяц без комиссии. Вы читали тарифы?
+
+11
Анна Тратчук
Анна Тратчук
13 февраля 2019, 11:00
#
1)Ви правильно написали: у українських банків (моно-, приват- і т.д.) гроші не затримують і платежі не йдуть по 5-ть днів. А у Альфи свідомо налаштована система таким чином, щоб потрішки цупити гроші з рахунків. Суми мілкі, люди зазвичай хай не піднімають і в поліцію не йдуть, хоча масово скаржаться на недобросовісні маніпуляції з боку Альфа-банку. Якби банк хоч трохи був клієнтоорієнтований, то уже б давно зробив так, щоб клієнти не потерпали. Чому система налаштована так, що комісії списуються за два дні до розрахункової дати, бо та припала на вихідний? А клієнтські гроші розносяться на 5-й день, бо вони були поступили за день до вихідних? Звісно так зручно, бо одиниці піднімають шум. Оцим можна і відкуп запропонувати і торгуватись, як у моєму випадку.

А основна маса людей, забиває на ті мілкі, вкрадені у них суми.

Радує ваша інформованість в тарифах Альфа-банку та їх назвах Дуже рідна тема, як для «не представника банку» )

Так от, перспектива знімати, зароблені твоєю працею, гроші із зарплатної картки з комісією і лише двічі в місяць без комісії, щось зовсім не надихає. Як і поповнювати карти з комісією через каси, термінали, банкомати. Втім, це політика Альфа-хапуги: дерти три шкури з людей. Як і маніпулятивні, свідомі, шахрайські схеми з затримками клієнтських платежів.

+
0
54022684
54022684
13 февраля 2019, 12:10
#
> у українських банків (моно-, приват- і т.д.) гроші не затримують і платежі не йдуть по 5-ть днів. А у Альфи свідомо налаштована система таким чином

Повторю еще раз. И оставьте теории заговора кому-то другому
>> Так работает _вся_банковская_система_Украины_. И есть только небольшое количество банков(моно + приват, других не знаю), которые учитывают погашение кредитки по зачислению на карту. Они ведут учет иначе, но при этом под капотом у них то же самое, они этого просто не показывают

> А клієнтські гроші розносяться на 5-й день, бо вони були поступили за день до вихідних

Вам уже объяснили как провести платеж сутки-в-сутки в рабочий день. Никто у Вас ничего не пытается украсть
>> Представитель дал подсказку — если хотите проводки по картсчету день-в-день(в рабочее время), то погашайте задолженность по реквизитам.

> Так от, перспектива знімати, зароблені твоєю працею, гроші із зарплатної картки з комісією і лише двічі в місяць без комісії, щось зовсім не надихає.

2 раза — это в кассе, независимо от суммы. В то же время можно снимать сколько угодно раз со всех банкоматов в Украине в пределах лимита своего тарифа. Как минимум, Вы можете 1 раз в месяц снять всю зарплату в кассе и не портить себе нервы или сделать P2P перевод на карту другого банка, где условия с наличными Вам подходят больше.

> Як і поповнювати карти з комісією через каси, термінали
Есть и другие каналы пополнения(тот
+
0
Анна Тратчук
Анна Тратчук
13 февраля 2019, 17:01
#
1)Мене, як клієнта, не цікавить, що там під «капотом» у вас, чи в приваті. Це ваша внутрішня кухня. Клієнту важливо, щоб ваші налаштування не були спрямовані проти нього.

До чого стільки риторики? Ви ж самі у своєму опусі визнаєте, те, що я вище озвучила: так, у Привата, Моно- і т.д. достатньо коштам потрапити на карту і клієнт може не хвилюватись, що вискочить із пільгового періоду, бо банк ці гроші розноситеме через 4-5-ть днів, після понеділка, а от у Альфи налаштування такі, що клієнт повністю залежить від того, коли банку заманеться рознести, внесені на картку ним гроші. Що не так?

Чому клієнт повинен заганяти себе в рамки і підлаштовуватись під оті 2-а рази, щоб зняти кошти з картки без комісії? Або ж знімати одразу усю суму? Задля чого. Клієнт обслуговувався в Приваті (чи іншому українському банку) і не мав горя: коли хотів, тоді і знімав кошти без комісії; на залишок коштів на картці йому ще й нараховували відсоток (депозитний). А тут мер-корупціонер здав в ареду під офіс Альфа-банку своє приміщення на вул. Корзо і примусово усіх працівників мерії перевів на зарплатні картки Альфа-банку. Тепер усі «насолоджуються» «клієнтоорієнтованим» сервісом російського банку. Оцінюєте, які настрої вирують? Знаєте, як паршиво від кращого переходити до гіршого.

Ось тим іншим каналом (без комісії) я
якраз і скористалась. — однак і тут у вас не без витребеньок, через які клієнти потерпають.

Не бачу конструктиву у цій переписці.
+
0
54022684
54022684
13 февраля 2019, 17:14
#
> Це ваша внутрішня кухня
Она не моя, а банков Украины

> Чому клієнт повинен заганяти себе в рамки і підлаштовуватись під оті 2-а рази, щоб зняти кошти з картки без комісії
Не только 2, читайте внимательнее

> Клієнт обслуговувався в Приваті (чи іншому українському банку) і не мав горя: коли хотів, тоді і знімав кошти без комісії;
С каких пор в Привате бесплатное снятие? С КДВ? Там 1%(0.5% за перевод на КДВ и 0.5% за снятие), без каких-либо лимитов на бесплатное снятие

Всё, что я хотел донести — это то, что Вы пропустили несколько важных моментов при пользовании услугой, документы для который Вы предоставили и подписали сами. Вам стоит ознакомиться с тарифами того, чем пользуетесь

PS и да, я не представитель Альфа банка. Чтобы это понять, достаточно зайти в мой профиль, я пользуюсь услугами многих банков одновременно. Но Вам проще списать свои ошибки на заговоры российских банков и думать, что все вокруг с мнением отличным от Вашего — подставные лица. Удачи
+
0
Анна Тратчук
Анна Тратчук
13 февраля 2019, 17:32
#
Що за марення Ви пишете?
З зарплатної картки (тієї самої КДВ) зняття без комісії. Немає отих, вигаданих вами, 0,5%.

На кредитну картку кошти вносяться без комісії (до чого тут КДВ? Для чого мені


вносити самій гроші на зарплатну карту? А зарплату бюджетникам зараховують
без жодних комісій).

От що точно, то до Привату Ви не маєте жодного відношення і не є його клієнтом, інакше б такого абсурду не писали.

Я припиняю цю неконструктивну дискусію. Ви ж самі заявили, що послуги Альфа-банку не є сферою Вашої компетенції. Про що ще можна тоді
говорити?

+
0
наталья трипольская
наталья трипольская
1 марта 2019, 8:27
#
Я полностью поддерживаю мнение Анны Тратчук о Вашем банке. Вы искуственно создаете проблемы клиентам и мелкими суммами ВОРУЕТЕ
Со счетов деньги клиентов.
+
0
54022684
54022684
1 марта 2019, 9:52
#
> о Вашем банке
>> и да, я не представитель Альфа банка. Чтобы это понять, достаточно зайти в мой профиль, я пользуюсь услугами многих банков одновременно
Мне Вас жаль, Вы даже не смогли прочитать пару строк. Не удивительно, что Вы не прочитали регламент зачисления платежей и не разобрались какие тарифы у банка
+
0
54022684
54022684
13 февраля 2019, 12:13
#
PS изучить регламент проведения платежей, каналы погашения задолженности и тарифы своего пакета — это обязанность клиента. Если Вы не читали эти документы, то кто виноват? Вы же их подписывали, соглашаясь на условия предоставления услуг.
+
0
Анна Тратчук
Анна Тратчук
13 февраля 2019, 17:17
#
До чого тут тарифи мого пакету?
Хіба я їх оспорюю?
Я ж не обурююсь, що в пільговий період по карті Альфа-банку відсоток 2,17( для порівняння Монобанк 0,01%), за межами пільгового періоду ваш відсоток -3,5% (монобанк — 3,2%). Тобто в цілому в Альфа-банку — 5,67% місячних, у Монобанка -3,2%.
Я погодилась, коли оформляла картку Альфи, з цими кусючими умовами.

Однак, те, що мої гроші на картці вже два дні лежать, а банк списує з мене комісію, ніби я не внесла кошти, бо вирішив розкидати мої кошти через 5-ть днів, мене обурює. Ваше «під капотом» мене не цікавить. Клієнту важливо, щоб його платежі не затримувались по 5-ть -6-ть днів.

Так, мені менеджер з Колл-центру порекомендувала вносити кошти за тиждень, щоб «навєрніка», бо у «нас така система, такі налаштування».
+
0
наталья трипольская
наталья трипольская
1 марта 2019, 8:35
#
А я не могу, например, вносить деньги за неделю раньше.Мне банк установил срок оплаты до 5- 6 числа и как мне избежать штраф? В других банках ( украинских, российских ) оплата до 20 — 25 числа. Альфа вы одни такие.
+
0
54022684
54022684
13 февраля 2019, 12:17
#
По части снятия наличных можете глянуть тут — https://minfin.com.ua/blogs/54022684/119439/
+
+21
Dremcat
Dremcat
11 февраля 2019, 16:21
#
Альфа Банк умышленно создаёт условия для возникновения просрочек.
+
0
наталья трипольская
наталья трипольская
1 марта 2019, 8:44
#
Давайте объединяться и бороться!!!
Финансовые махинации банка не должны остаться безнаказанными.
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться
 

Курс валют в Сенс Банке

Валюта Покупка Продажа
EUR 42.5 43.1
USD 39.4 40
Все курсы банка

Курс валют в Сенс Банке

Валюта Покупка Продажа
EUR 42.5 43.1
USD 39.4 40
Все курсы банка