Минфин - Курсы валют Украины

Установить
CCLOAN
Зарегистрирован:
21 апреля 2020

Последний раз был на сайте:
14 марта 2023 в 01:57
Подписчики (2):
Niccelll
Niccelll
Kacviktok
Kacviktok
CCLOAN — Офіційний блог компанії
20 сентября 2021, 10:56

Скільки потрібно грошей, щоб відкрити кафе?

Відкриття свого кафе, як і початок будь-якого іншого бізнесу, несе в собі не тільки прибуток, але і значні витрати. Іншими словами, для того, щоб ресторан почав приносити очікуваний дохід, потрібно в буквальному сенсі цього слова – жити у своєму закладі.

Витрати на відкриття кафе
До того, як робити внесок в гастрономічний бізнес, перш за все необхідно оцінити проєкт. Тут враховуються такі чинники, як бажаний прибуток, середня вартість чека, скільки необхідно витратити грошей на оформлення інтер’єру і так далі. Плануючи розрахунки, ви зможете приблизно зрозуміти, скільки потрібно грошей для відкриття кафе та як швидко ваші витрати окупляться.


Для розрахунку організаційних внесків під час відкриття ресторану, варто брати до уваги такі фактори:

  • Скільки буде коштуватиоренда відповідного приміщення? Вибір площі для кафе має свої підводні камені. Як правило, зали в центральній частині міста стоять на порядок дорожче (близько 700 $ за квадратний метр), ніж на околиці. Але і прибутковість центрових закладів вища. Отже, якщо площа ресторану займає приблизно 300 квадратних метрів, то за оренду приміщення на місяць доведеться віддати кругленьку суму. Якщо ви маєте у своєму розпорядженні такі гроші, доходи від бізнесу будуть високими, оскільки розташування кафе є одним з основних факторів.

  • Підготовчі роботи. Ремонт, отримання відповідних дозволів, закупівля меблів і так далі повинні бути зроблені до відкриття ресторану. У більшості випадків це займає до пів року. Отже, весь цей час оренду доведеться платити даремно і на отримання доходу до відкриття кафе не варто і розраховувати. Косметичний ремонт і обробка приміщення в загальному потягнуть приблизно 300-600 доларів за один квадратний метр.
  • Реєстрація підприємства. Щоб прискорити цей процес, можна скористатися допомогою спеціалізованих організацій. Це спричинить певні витрати, але і відкриття закладу це допоможе прискорити.
  • Необхідність перепланування і його узаконення. Кожне приміщення має свої особливості. Дуже рідко можна знайти зал з підсобними приміщеннями, який не хочеться перебудувати на свій розсуд. Перепланування вимагає не тільки часу і грошових витрат на будівельні матеріали, але й оформлення необхідної документації. Тут також можна тижнями виставити черги у відповідних організаціях, а можна звернутися до професіоналів. Якщо порівнювати час, витрачений на самостійне оформлення документів і витрати на сторонню допомогу, другий варіант є більш вигідним. В середньому підготовка та затвердження проєктної документації потягне 5-10 тисяч доларів із загального бюджету.

  • Оформлення ліцензії на реалізацію алкогольних напоїв. Як показує практика, дозвільні документи коштують недешево.
  • Окрема стаття витрат – це обладнання для ресторану. Тут встановлювати будь-які цифрові обмеження просто безглуздо. Наприклад, функціональна роздавальна лінія для кафе може коштувати 25 – 130 тисяч доларів. Якщо ваш бюджет обмежений, можна купити вживане устаткування з Європи або віддати перевагу не дуже іменитим виробникам ресторанної техніки.
  • Придбання меблів та посуду для ресторану як і обладнання, може влетіти у відчутну копієчку. Рекомендації фахівців зводяться до того, якщо ви хочете заощадити краще вибрати бюджетні предмети інтер’єру. Згодом, коли ресторан трохи розкрутиться і відвідуваність закладу зросте, як меблі, так і кухонне начиння можна буде поступово замінити.

Як скоротити витрати при відкритті ресторану?
Вирішивши відкрити своє кафе, не варто шукати партнерів. Це стосується навіть тих випадків, коли бюджет дуже обмежений. Річ у тому, що спільні вклади передбачають поділ прибутку. Такий заклад досить довго буде «відбиватися» у фінансовому плані.

Не поспішайте купувати все найкраще і найдорожче. Навіть якщо у вас є гроші, крім покупки оригінальних предметів розкоші знайдеться ще багато простих дрібниць без яких просто не обійтися.

Варто сказати, що відкриття власного закладу – це витратна, але надалі дуже прибуткова справа. Якщо у вас є 15-20 тисяч доларів, можете спробувати себе у цьому бізнесі. Але, для того, щоб прибуток не змусив себе довго чекати, ретельно виконуйте розрахунки та намагайтеся заощаджувати там, де це можливо.

Просмотров: 3984, сегодня — 4
Следить за новыми комментариями

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться