Минфин - Курсы валют Украины

Установить
Blagoofficial
Зарегистрирован:
11 марта 2021

Последний раз был на сайте:
18 августа 2022 в 10:40
Blagoofficial — офіційний блог фінансової компанії "Благо"
7 июня 2021, 10:45

Як захистити свої дані та гроші від шахраїв

Банки та міжнародні платіжні системи дбають про безпеку платежів, розробляючи все новіші та складніші ступені захисту, що не дають шахраям можливості отримати доступ до грошей на картці. Проте повна безпека можлива лише за умови, що ви захищаєте особисту і фінансову інформацію та правильно використовуєте картку.

Кілька простих порад, як не стати жертвою найпоширеніших способів шахрайства та зберегти свої гроші:

  • Не відповідайте на підозрілі електронні листи та повідомлення із проханням надати персональні платіжні дані, навіть якщо в листах є посилання на «банк». Не натискайте на покликання в цих листах: вони можуть вести на сайти-двійники.
  • Не переходьте за посиланнями, які ведуть на сайт онлайн-банкінгу чи платіжного сервісу. Краще набирати адресу самостійно.
  • Вибираючи інтернет-магазин, звертайте увагу на те, чи він офіційний і захищений. Адреса надійного сайту має починатися з «https://». Захищеність сайту також підтверджує «замочок» в адресному рядку. Іноді шахраї створюють сайти, де активна тільки головна і платіжна сторінки.
  • Уважно стежте за тим, яку інформацію вас просять заповнити на сайтах. Ніколи не вводьте PIN-код своєї банківської картки на вебсторінках, а також не надсилайте його стороннім особам.

Перевірити особу шахрая можна такими методами:

  1. На сервісі STOP FRAUD, який функціонує на сайті кіберполіції України за посиланнямcyberpolice.gov.ua/stopfraud. перевірити особу/сайт можна за такими параметрами: номер банківської картки; номер телефону; посилання на сайт.
  2. У базі шахрайських сайтів на сайті Асоціації ЄМА BlackListЄMA

https://www.ema.com.ua/citizens/blacklist/

Перевіряйте відгуки щодо надійності сайтів, продавців та віртуальних магазинів через пошукові системи, наприклад такі як google, google maps. Ніколи не приймайте поспішних рішень, щоб вберегти свої дані та гроші керуйтесь правилом «сім разів перевір… »

Просмотров: 463, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться