Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 серпня 2020, 12:42

Нафтогаз пояснив підвищення цін на газ. Тільки для клієнтів

Тарифні плани, які відповідно до вимог законодавства публікує газопостачальна компанія Нафтогаз, діють для інформування тільки діючих і потенційних клієнтів компанії. Про це йдеться в заяві НАК «Нафтогаз України».

Тарифні плани, які відповідно до вимог законодавства публікує газопостачальна компанія Нафтогаз, діють для інформування тільки діючих і потенційних клієнтів компанії.
Фото: ukrinform.ua

Роз'яснення НАК

«З 1 серпня 2020 року ціни на газ для своїх побутових і непобутових клієнтів кожен постачальник визначає самостійно. Також з НАК „Нафтогаз України“ зняті зобов'язання продавати в рамках спеціальних зобов'язань (ПСО) природний газ для населення через газозбутні компанії», — говориться в роз'ясненні.

Нові правила

За новими правилами роботи газового ринку населення може купувати газ безпосередньо у будь-якого постачальника, в тому числі і у ЦПК «Нафтогаз» за тарифними планами компанії «місячний» і «річний».

Газозбутові компанії, які постачають газ населенню, можуть купувати газ у группи Нафтогаз через ГК «Нафтогаз Трейдинг» за річним контрактом з щомісячним переглядом ціни.

В Україні налічується близько 12,5 млн побутових споживачів газу. З них, тільки 2% є клієнтами Групи Нафтогаз.

Читайте також: Нафтогаз назвав ціну на газ у межах річного тарифу

Нагадаємо

27 серпня стало відомо, що НАК «Нафтогаз України» підвищила вартість газу для населення за річним контрактом на 10% — з 4,73 гривні до 5,24 гривні за кубічний метр.

5 серпня ЦПК Нафтогаз підняла на 9% до 3,24 грн/куб.м серпневу ціну на газ для побутових споживачів.

31 липня НАК «Нафтогаз України» опублікувала нові умови продажу газу для населення після завершення 1 серпня дії спеціальних зобов'язань (ПСО). Природний газ для постачальників домогосподарств буде реалізовувати дивізіон «Нафтогаз Комерція».

Коментарі - 2

+
+23
bonv
bonv
28 серпня 2020, 13:20
#
Більшість українців вважають, що тарифи на комунальні послуги для населення є вищими за їх реальну вартість.
Про це свідчать дані опитування Центру Разумкова.
Проведене соціологічне дослідження свідчить про те, що:
83% відсотки споживачів вважають, що тарифи на комунальні послуги для населення є вищими за їх реальну вартість;
майже 90% виступають категорично проти подальшого підвищення тарифів на комунальні послуги;
українці виступають категорично проти підвищення тарифів на комунальні послуги навіть в умовах ризику зриву опалювального сезону.
+
+38
bonv
bonv
28 серпня 2020, 13:28
#
За даними Державної служби статистики, в липні обсяг промислового виробництва знизився на 4,8% р/р. Це невелике поліпшення у порівнянні з червневим падінням на 5,6%.
Роздрібний товарообіг у липні виріс на 8,5% р/р. Однак, за даними ICU, оптова торгівля впала на 6% після зростання на 12% у червні.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися