Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 вересня 2018, 13:28

Фонд гарантування виставив на продаж два пула кредитів юросіб

Аукціон з продажу 24-го пулу активів юридичних осіб, що перебувають на балансі неплатоспроможних банків, відбудеться 19 жовтня, а з продажу 25-го пулу — 22 жовтня у системі ProZorro.Продажі.

Аукціон з продажу 24-го пулу активів юридичних осіб, що перебувають на балансі неплатоспроможних банків, відбудеться 19 жовтня, а з продажу 25-го пулу — 22 жовтня у системі ProZorro.
Фото: vz.ua

Стартова ціна 24-го пулу становить 203 млн грн, 25-го – 912 млн грн. Торги пройдуть за голландською моделлю аукціону.

До складу 24-го пулу увійшли права вимоги за 109 кредитами, що перебувають на балансі 8 банків: Банк «Національні Інвестиції», Імексбанк, Банк «Софійський», ВіЕйБі Банк, Енергобанк, Банк «Контракт», Банк «Фінанси та Кредит» і Дельта Банк.

Середня прострочка – 7 років. Загальна заборгованість за договорами склала 1 019 млн грн. По 89 кредитам тривають судові провадження. 44 кредити – на опрацюванні Державної виконавчої служби.

До складу 25-го пулу увійшли права вимоги за 109 кредитами, що перебувають на балансі 16 банків: Банк «Національні Інвестиції», БГ Банк, ВіЕйБі Банк, Дельта Банк, Інвестбанк, Банк Камбіо, Банк «Контракт», Платинум Банк, Старокиївський банк, Банк Траст, Укрбізнесбанк, УПБ, Фідобанк, Хрещатик, Актив-Банк, Банк «Фінанси та кредит».

Середня прострочка – 5 років. Заборгованість за договорами — 4 560 млн грн. Судове провадження триває по 37 кредитах і ще 29 передані в роботу Державної виконавчої служби.

У заставі банків – майнові права, нерухомість, товари в обороті, обладнання, транспортні засоби. Зокрема, група об`єктів нерухомості в Чернігівській обл., 25 земельних ділянок в Київській обл., виробнича нерухомість кораблебудівного заводу в м. Херсон.

Права вимоги за кредитами, включеними до складу пулів, до цього виставлялися на індивідуальний продаж від 1 до 17 разів.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 1

+
0
ZoLoToY Ukrainez
ZoLoToY Ukrainez
22 вересня 2018, 19:40
#
Успехи последние 8 лет мягко говоря так себе от размещений
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися