Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 січня 2018, 18:50

Стало відомо, хто очолить Укрсоцбанк

Укрсоцбанк очолить Іван Світек, член правління Альфа-Банку Україна і генеральний менеджер банківських активів ABH Holdings S.A в Україні.

Укрсоцбанк очолить Іван Світек, член правління Альфа-Банку Україна і генеральний менеджер банківських активів ABH Holdings S.
Іван Світек/Фото: segodnya.ua

Про це генеральний менеджер українського Альфа-Банку Іван Світек повідомив в інтерв'ю FinClub.

«Зараз я є членом правління Альфа-Банку Україна і генеральним менеджером банківських активів ABH Holdings S.A. в Україні. Але вже 1 лютого я буду призначений на посаду голови правління Укрсоцбанку. При цьому за мною збережеться функція стратегічного управління двома банками групи», — заявив Світек.

З переходом на пост голови правління Укрсоцбанку Іван Світек збереже за собою функцію стратегічного управління банківськими активами ABH Holdings S.A. в Україні, яку він здійснював з квітня 2017 року.

«Я сюди прийшов побудувати кращий банк в країні, який на своєму прикладі покаже інший рівень бізнесу в Україні. Це дуже відповідальна роль, і робота зовсім не на півроку», — повідомив він.

Іван Світек з 1998 по 2008 роки працював у фінансових підрозділах корпорації General Electric в Чехії, Ірландії та Бразилії.

З 2008 по 2015 роки Іван Світек займав посади керуючого директора і голови правління банку Home Credit в Росії, який входить в міжнародний холдинг Home Credit B.V. зі штаб-квартирою в Амстердамі (Нідерланди).

З лютого 2017 року по січень 2018 року Іван Світек займав посади генерального менеджера і члена правління Альфа-Банку Україна.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що Наглядова рада Укрсоцбанку с 2 листопада 2017 припинила повноваження глави фінустанови Тамари Савощенко в зв'язку з закінченням дії трудового контракту.

Коментарі - 5

+
+12
Qwerty1999
Qwerty1999
30 січня 2018, 0:28
#
Новый Генеральный электрик быстро наведёт порядок.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
30 січня 2018, 10:25
#
Быстро — врядли. Долговый портфель тянется 10 лет. Сеть быстро поменять под Альфу, также нужно время, в т.ч. подремонтировать и обновить.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
30 січня 2018, 16:09
#
Всё зависит от стратегии и поставленной конечной цели.

Ходят упорные слухи, что все активы и платёже-способные клиенты постепенно переводятся в Альфа-банк, а в Укрсоцбанке останется один неликвид, который затем будет отправлен на принудительную ликвидацию.
С таким подходом ему хватит и года…
+
0
Dobivatel
Dobivatel
30 січня 2018, 10:34
#
«Я сюда пришел построить лучший банк в стране», хочется спросить — что он курит?
С таким ярмом на шее как 81,84% проблемных кредитов только и строить лучьший банк. Тут хоть бы выжить.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
31 січня 2018, 12:11
#
УкрСиббанк в свое время мудро поступил, продав свой проблемный пакет, и забыл.

Эти тянут кота…

Дествительно с УкрСоцом ничего не будет, это клоака. Он как бы далее будет курировать в т.ч. Альфу. и перевод всего хорошого и смена вывесок на Альфу, только даст плюсы. А УкрСоц — легче утопить, чес спасать.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися