Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 вересня 2017, 16:46

Фінансовий комітет ВР готує закон про криптовалюту

Комітет Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності почав роботу над законопроектом про криптовалюти.

Фінансовий комітет ВР готує закон про криптовалюту
Фото: expres.ua

Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова комітету Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності Сергій Рибалка.

За його словами, криптовалюта - це вкрай ризикований спекулятивний фінансовий інструмент, який не має ніякої реальної вартості крім спекулятивного попиту.

«Тому досвід нашого банкопаду і фінансових пірамід зобов'язує нас думати про захист інтересів людей, яких можуть масово обдурити», - написав він.

Крім того, Рибалка зазначив, що криптовалюта набирає все більшої популярності в світі.

Читайте також: Чи законний біткоін в Україні

«Наш IT-потенціал дозволяє Україні претендувати на лідерство в розвитку нових фінансових технологій, і нам потрібен розвиток цивілізованого фінансового ринку. Також нам не завадить залучення в Україну нових інвестицій», - зазначив глава комітету.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що за словами заступника голови НБУ Олега Чурія, Bitcoin не має певного правового статусу в Україні.

Нагадаємо, в Києві СБУ вийшла на підпільну фабрику Bitcoin.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Viber

Коментарі - 5

+
+17
madmaxter
madmaxter
28 вересня 2017, 17:26
#
Интересно будет посмотреть, что придумаю. По всему миру прямо хайп какой-то пошел с криптами. Вон Япония уже официально приняла биток в стране. Кстати это «криптовалюта – это крайне рискованный спекулятивный финансовый инструмент, который не имеет никакой реальной стоимости кроме спекулятивного спроса» не помешало нашим политикам затариться битками на месколько миллионов.
+
+21
Nnn Sss
Nnn Sss
28 вересня 2017, 19:05
#
Гривна тоже рискованный инструмент…
+
+9
59106790
59106790
28 вересня 2017, 21:40
#
… который, к тому же, в отличие от криптовалют, в основном лишь всегда падает)
+
+9
Владислав Заруцкий
Владислав Заруцкий
28 вересня 2017, 17:44
#
Криптовалюта, это может быть завтрашний день, но никак не сегодняшний, сегодня это большая пирамида, за которую никто не отвечает, и когда она рухнет это буде нечто…
+
+10
игорь панков
игорь панков
28 вересня 2017, 22:56
#
За гривну вроде кто то отвечает? Но обесцениться за все время в 10 раз это ей не помешало. Уже 10 лет битку одну и туже сказку предрекают и кто в нем лохами называют, вот только лохи уже незнают куда в очередной раз слетать и какую машину купить. Пока одни ждут, другие жизнью наслаждаются, кстати и ммм тоже не плох был и сейчас есть, только надо с умом подходить к таким проектам, а не с жадностью. Как говорится каждому свое, кому риск и бутылка шампанского, а кому вилы и бутылка самогонки, но надежней
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися